Sahabat Terbaek Blog Sharifdez

Ahad, 26 Jun 2011

Jom Blogwalking : Pentingnya Trafik / Pelawat Pada Sesebuah Blog.

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua blogger dan pembaca yang sudi singgah di blog Sharifdez ni.  Apa yang anda sedang lakukan ketika ini?  Baru lepas shopping ka, atau sedang santai bersama-sama teman, keluarga atau dengan orang terseayang.  Diharap anda enjoy dengan apa yang sedang dilakukan.  Hari ni Sharifdez nak bercerita sikit.

Sumber Google Image.

Trafik blog.  Apa yang anda faham dengan trafik blog?  Bagi orang baru dalam dunia berblogging macam Sharifdez ni, trafik tentu sekali merujuk kepada pelawat atau pembaca blog yang datang berkunjung ke blog, kan.  Betul tak?  Kalau salah tolong tegur ya teman-teman sekalian.

Apa pentingnya trafik pada sesebuah blog?  Tentu ada yang tertanya-tanya.  Pada Sharifdez, trafik penting jika anda ingin menyampaikan sesuatu pada pembaca blog anda.  Jika anda bangunkan sesebuah blog sekadar sebagai diari, mungkin anda tidak kisah sangat mengenai trafik ni, kan.

Pada sesetengah blogger, kenapa mereka terlalu mahukan trafik yang tinggi.  Tentu sekali ada sebabnya.  Sebagai contoh, blog Sharifdez.  Jika ramai yang datang ke blog ni, mungkin ada yang berminat pada iklan-iklan Nuffnang yang dipamirkan.  Mereka yang berminat akan klik iklan tersebut, dan adalah sedikit imbuhan pada blog Sharifdez.  Kalau dapat banyak klik, boleh la nak bayar broadband nanti.  Hehehe.

Bercerita pasal trafik blog, apa kata kita blogwalking sekejab.  Kita naikkan trafik di blog teman-teman Sharifdez ni.  Boleh tak?  Di bawah Sharifdez dah senaraikan 20 blog terbaik untuk kita blogwalking.  Kalau suka boleh la follow.  Jom blogwalking.

*tekan “Ctrl + klik” untuk buka new window.


Lagi senarai blog, klik sini.


 “ JOM SUPPORT BLOG SHARIFDEZ “

Blog anda tersenarai?  Tekan “Ctrl+F”, kemudian masukkan url blog anda.

Blog anda tersenarai tak kat atas tu?  Kalau ada, harap sudi bantu Sharifdez pula.  Macam mana, boleh?

Senarai blogger terbaik.

1. Buat satu entri bertajuk “ Jom Terjah Blogger Terbaik Bersama Sharifdez “

2. Letak gambar di atas dan linkkan ke entri ni. 

3. Nyatakan no anda dalam senarai di atas jika perlu. 

4. Kalau rajin buat la sedikit ulasan pasal blog ni ya.  

Itu sahaja.  Jika ramai pengunjung yang datang dari blog anda, mungkin blog anda pula akan terpilih untuk berada di “ Blogger Terbaik “ selama 1 minggu.  Terima kasih follow blog sharifdez.



Nota : Semalam trafik blog melonjak naik.  Terima kasih kepada yang support blog sharifdez.  Nanti Sharifdez akan listkan lagi blog anda.

20 ulasan:

  1. ala sok bfday sally x smpat join kot terlambat sori..rugi x joinn..nih..hehehe

    BalasPadam
  2. ye la. my blog tba2 dah ade kmajuan walaupun skit..hehe.
    jom blokgwalking....tpppp....byk tugasan ni..hehe
    Happy blogwalking buat semua blogger

    BalasPadam
  3. suka nyer kiter punyer ade
    usha taw no 8 yer hehehe

    BalasPadam
  4. thanx pilih blog ieyza.. k, ieyza join segmen nie.. :)

    BalasPadam
  5. hemm nama tak de senarai sedihhh...)

    BalasPadam
  6. @Bro ahmad blog bro dah tersenarai la sebelum ni. Cuba tengok balik kat shoutbox bro.

    BalasPadam
  7. wow , my name is there .. thankyou so muchhh . anyone who love somethg fun visit me . again thanks sharifdez!

    BalasPadam
  8. TerimaKasih Sharifdez..Blog saya no.5..
    Terima kasih jugak sbb sudi follow blog saya..

    suke sgt..tengQ3x..

    Kpd Blogger yg lain..selamat dtg ke Blog HaDiah DaRi Syurga..!!

    Klik No.5 kay!!

    BalasPadam
  9. wieee , number 19 :)

    maceh maceh

    BalasPadam
  10. wah!blog sy no.12! terima kasih sharifdez~!!
    suka suka suka~!! hehe..
    and terima kasih jugak sb follow sy. :D

    BalasPadam
  11. saya nombor 10..hmm..terima kasih..=)

    BalasPadam
  12. arigatou gozaimasu!!
    i'll definitely support you back!
    :)

    BalasPadam
  13. bunch of thank sharifdez.. i'll always support ur blog..tp da lme x berblogwalking sbb lately bz gn exam huhu..6t sy bt entry ni ye..
    hv a nice day :)

    BalasPadam
  14. @Syazwani Amira Semoga tenang menghadapai eXem nanti.

    BalasPadam
  15. Baru singgah sini... anak wak mail yg promote he he

    BalasPadam
  16. wlaupun terlambat tp sy ttp join segmen nu :)

    http://a-waney.blogspot.com/2011/06/jom-terjah-blogger-terbaik-bersama.html

    BalasPadam
  17. Waaah, , , my blog tempat k2 yaa. .
    thanx sharifdez , , ^_^V

    BalasPadam
  18. http://syoknye-layanonline.blogspot.com/ visit radio n tv online syoknye

    BalasPadam

Terima kasih baca entri ini. Sila tinggalkan komen.