Sahabat Terbaek Blog Sharifdez

Selasa, 31 Mei 2011

Letih Bermain Dengan Angka.

2 teman memberi kata semangat.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera blogger Malaysia.

Adakah ini semua satu kebetulan.  Bila Sharifdez terjah dan nak follow sahaja, ini yang sharifdez dapat. Letih, letih. Hehehe..

Sebelum tu, sharifdez minta maaf, ramai yang dah follow blog sharifdez tak sempat nak follow balik.  Sesetengahnya tak dapat sharifdez nak follow mereka sebab tiada pautan blog pada profile mereka.

Oklah, jom lihat nombor-nombor cun ni.

Ahad, 29 Mei 2011

Yesss, Dapat Angka Menarik Lagi.

5 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum blogger Malaysia.

Sebagai blogger baru, sokongan dari blogger yang sudah lama atau otai sangat-sangat saya harapkan. Namun melihatkan kepada rentetan bingkisan di blog yang baru bertunas ini, pasti ramai yang berkata, “buat apa nak bantu blogger tu sedangkan aku naik pun atas usaha aku sendiri. Lagipun blog tu bukan ada apa-apa yang menarik, sekadar penuh dengan link sahaja”. Tak mengapa lah, mungkin dia ada pendapatnya yang tersendiri.

Oklah, cukup. Dah menyimpang jauh pulak dari tajuk entri kali ni. Sharifdez suka sangat bermain dengan angka. Hehehe.


Sabtu, 28 Mei 2011

Mereka Terbaik : Senarai Blog yang Follow Sharifdez

17 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Terima kasih sudi berkunjung ke blog sharifdez ni.  Mood hari ini kurang ceria sebab masalah pada ruangan pengikut.  Ini sedikit sebanyak mengganggu cabaran yang berlangsung di blog ini.

Oklah, hari ini sharifdez sekadar mahu berkongsi blog blogger yang dah follow blog sharifdez sahaja.  Jika anda sudah follow blog ini tetapi tiada dalam senarai di bawah, sharifdez memohon maaf.  Ada sedikit kesulitan untuk sharifdez follow blog anda.  Antaranya :-

Jumaat, 27 Mei 2011

Pemenang Minggu Pertama Cabaran : Tambah Follower dan Tingkatkan Trafik Blog.

3 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Seminggu telah berlalu selepas Sharifdez menganjurkan Cabaran Tambah Follower dan Tingkatkan Trafik Blog.  Hari ini Sharifdez akan umumkan blogger yang telah berjaya menyahut cabaran itu.

Pada mulanya Sharifdez menjangkakan tiada sambutan, tetapi tidak menyangka akan ada penyertaan di penghujung minggu.  Oklah, tanpa membuang masa Sharifdez umumkan pemenang mingguan ( 20.5.2011 – 26.5.2011 ).

Khamis, 26 Mei 2011

SEGMEN NOMBOR FOLLOWER CUN BERSAMA TERBELOG

1 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


Hari ni Sharifdez kali pertama sharifdez nak join segmen. Tak kan nak blogger lain ja bantu promote blog sharifdez, kan.  Entri sebelum ni pun sharifdez ada buat berkenaan angka jugak.  Tak sangka hari ni dapat lagi angka menarik. 

Rabu, 25 Mei 2011

Angka Mempengaruhi Bilangan Follower Blog Anda.

1 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Apa ada pada angka? Hmmm. Tidak dinafikan hidup kita tidak lepas dengan permainan angka.  Bermula dengan ‘0’ dan berakhir dengan ‘9’. Kalau digabung-gabungkan, tak terhitung jari-jari ne.

Ok, berbalik kepada tajuk entri hari ini.  Semalam semasa blogwalking, Sharifdez ada  follow beberapa blog ni.  Ada juga sebahagiannya Sharifdez follow sebab blogger ni dah sahut cabaran di blog sharifdez.  Lepas follow baru Sharifdez perasan.  Cantik pulak angka-angka ni.  Hehe.

Selasa, 24 Mei 2011

Setelah Dua Minggu Berblog.

0 teman memberi kata semangat.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Apa khabar anda hari ini. Diharap sihat untuk terus berblog.  Dah banyak hari saya tak sempat nak menyelongkar blog-blog baru.  Broadband asyik semput ja. Tensionnya…

Oh ya, sudah dua minggu rupanya saya berblog.  Tapi blog ini masih kosong rasanya.  Tak ada entri menarik nak dikongsikan bersama anda.  Cabaran yang saya anjurkan pun macam tiada sambutan ja.  Terlalu awal agaknya.  Maklumlah, blog pon orang tak kenal lagi.  Tapi tak dinafikan, ada penambahan follower di blog ni.  Terima kasih kepada yang dah follow blog sharifdez ni.

Jumaat, 20 Mei 2011

Cabaran : Tambah Follower dan Tingkatkan Trafik Blog.

19 teman memberi kata semangat.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


Terima kasih berkunjung ke Blog Sharifdez.  Hari ni mood sangat ceria.  Dengan itu, saya ingin memulakan cabaran pertama untuk blog ni.  Cabaran ini bertujuan mengumpulkan seberapa ramai blogger di Malaysia ini.  Sasaran awal adalah 10 000 blog dan follower untuk tahun ini (2011).  Adakah anda akan tersenarai dalam 10 000 blogger tersebut?

Bagaimana cabaran ini berlangsung?

Setiap minggu iaitu pada hari khamis saya akan memilih dan mempromosikan satu blog yang menyumbangkan trafik terbanyak ke blog sharifdez selama satu minggu.  Bak kata mat saleh “ What You Gift, You Get Back”.  Wah gitu, hehehe.  Berminat?  Jom baca syarat-syarat penyertaan di bawah.  Banyak tau syarat-syaratnya.


Khamis, 19 Mei 2011

Sharifdez Kini Seorang Nuffnanger.

0 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


Semalam saya tak dapat nak online. Tension betul. Tak tahu apa sebabnya. Bila dah dapat online, asyik terputus ja. Dah tak tahu nak buat apa, tidur awal la jawabnya. Hehe.

Bila dah tidur awal tak boleh nak lelap mata lah pulak. Asyik dok teringat kat blog ja. Dah terkena penangan ketagihan berblog agaknya. Huhu.

Selasa, 17 Mei 2011

Mereka Terbaik : Terima Kasih Kepada Semua.

7 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


Cepat benar masa berlalu. Sedar tak sedar dah seminggu usia Blog Sharifdez ne. Kepada yang telah singgah di blog ini terima kasih saya ucapkan.

Sebenarnya saya menjadi hilang arah sebaik sahaja blog ini diwujudkan. Mungkin inilah yang dihadapi oleh semua blogger rasanya. Tiada idea untuk disampaikan kepada pembaca setia. Kepada mereka yang banyak aktiviti luar, boleh juga dikongsikan kepada pembaca. Bukan senang nak jadi blogger ne rupanya. Huhu.

Ahad, 15 Mei 2011

Siapa Pemilik Blog Ini?…

5 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.



Kejadian 13 Mei 2011 yang lalu sedikit sebanyak memadamkan semangat yang berkobar-kobar untuk berblog. Saya sangkakan perkara ini berlaku pada saya seorang sahaja. Rupanya ramai lagi yang menghadapi perkara yang sama.

Ini baru lagi. Kalau dah jadi blogger tegar, tak tahu lah macam mana. Oklah, kita biarkan terkara tu menjadi sedikit pengajaran dan peringatan untuk hari mendatang.

Sabtu, 14 Mei 2011

I Follow : Milik Siapakah Blog Ini…

1 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


“ Hidup umpama buku.. bermula dari ‘a’ dan berakhir dengan ‘z’… aku menulis bukan kerana nama.. tapi kerana jiwa.. “ Pehhh ayat dea..

Tagline ne saya ambil dari salah satu blog yang saya dah follow semalam. Pemiliknya perempuan. Asyik follow blogger perempuan ja. Bila nak follow jejaka pulak entah la.

Rabu, 11 Mei 2011

Blog Pertama yang Saya Selongkar..

3 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Siapa Orang Pertama yang Saya Follow?


Tu dea. Azie Fazieda namanya. Orangnya lawa, tapi dah kawin la.. Jangan cuba-cuba nak kacau ya. Hehe. Macam mana saya jumpa blog ne? Mana lagi kalau bukan dari bloglist Abg Ben.

Oklah, sapa-sapa yang nak kenal dengan Saudari Azie Fazieda ne, boleh ke azziesamad.blogspot.com

Nanti saya nak selongkar lagi blog Saudari Azie ne. Hehe.

Siapakah blog teman seterusnya yang akan saya selongkar? Mungkinkah anda? Ayat macam suspen je, hehe..



Nota : Klik sini kalau nak dapat duit guna handphone. Hehe, sempat lagi promote.

Selasa, 10 Mei 2011

DI SINI SEGALANYA BERMULA…

4 teman memberi kata semangat.
BISMILLAH-HIRRAHMA-NIRRAHIM.

Di sini segalanya bermula...

Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Terima kasih sudi singgah di blog yang tak seberapa ne.

Apa yang saya nak bercerita dalam blog ne ya. Saya pun tak tahu sebenarnya. Orang lain nak buat blog, saya pun nak ada blog jugak, orang lain buat bisnes online, saya pun ikut jugak. Hasilnya tak nampak pun. Mungkin salah strategi kot. Entah la. Orang lain ada Facebook, tapi saya tak ada la pulak.

Kenapa ye?