Sahabat Terbaek Blog Sharifdez

Ahad, 31 Julai 2011

Cbox : Sampaikan Salam dan Tinggalkan Pautan Blog.

4 teman memberi kata semangat.
ASSALAMUALAIKUM DAH SALAM SEJAHTERA.

Terima kasih berkunjung ke blog Sharifdez. Sekiranya anda baru berkunjung ke blog ini, Sharifdez sangat mengalu-alukan anda 'follow blog ini'. Sharifdez akan senaraikan blog anda nanti dalam 20 blogger terbaik.

Jangan lupa tinggalkan pesan dan pautan blog anda di bawah ni ya. Nanti Sharifdez akan 'follow' blog anda pula dan masukkan dalam senarai bloglist 'Teman Berbicara'.  Jangan 'spam' shout box ni ya. TQ.




.

Jom Blogwalking : 20 Blogger Terbaik Untuk Di Serbu...

24 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Bertemu lagi kita pada hari minggu yang ceria ini.  Apa aktiviti anda hari ni.  Tentu masing-masing sibuk memikirkan tempat untuk bersantai, kan.  Sharifdez hari ni nak blogwalking sahaja ke blog teman-teman baru.

Oklah, pada teman-teman yang tak tahu nak buat apa hari ni, jom ikut Sharifdez.  Kita serbu blogger-blogger terbaik ni sama-sama.  Mana-mana blog yang anda rasa menarik, jangan lupa follow dan tinggalkan komen ya.


‘JOM SERBU BLOGGER TERBAIK’

Khamis, 28 Julai 2011

BE Nuffnang ke 3 : Unilever Vaseline Yahoo! Content Partnership.

7 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Terima kasih sudi singgah blog ni.

Saya dapat BE lagi. Berbunga-bunga rasanya hati ini.  Walaupon tak banyak seperti blogger otai, oklah dari tak dapat langsung.

Total Moisture Vaseline

BE ke3 Nuffnang
 Sharifdez cuba buat carian di google tapi tak ada pula link Vaseline ni.  Nak buat review sikit pasal produk ni.  Tapi takut pula salah maklumat, buat malu ja.

Ahad, 24 Julai 2011

Waktu Lapang Sebelum Waktu Sempit : Blog Dah Mula Bersawang.

7 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum teman2 sekalian.

Terlebih dahulu Sharifdez memohon maaf pada teman2 yang selalu berkunjung ke blog ini.  Kebelakangan ini, Sharifdez dah jarang dapat online.  Tuntutan kewajiban perlu  diutamakan.

Hari ini bercuti, broadband buat hal pula.  Terbantut niat nak blogwalking ke blog teman2 yang baru follow blog Sharifdez.  Jika ada kesempatan, pasti Sharifdez akan singgah blog anda nanti.
Sumber Google Imaje.
Bagaimana ya anda bahagikan masa antara kerja dan berbelog?  Jika yang online melalui laptop, mungkin sempat curi-curi masa untuk online.  Bagaimana pula jika anda online melalui PC?

Khamis, 21 Julai 2011

Tahniah dan Terima kasih : Jom Serbu Blogger Terbaik Minggu ke-9.

6 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Maaf pada teman-teman yang tertunggu-tunggu sambungan Segmen : Jom Serbu Blogger Sempoi.  Penyertaan masih tidak mencapai sasaran iaitu 30 blogger ( huhu, tak popularnya blog ni ).  Masih terbuka kepada 4 kekosongan untuk diisi.  Jika tiada penyertaan seterusnya, segmen ini mungkin tidak akan diteruskan.

Oklah, hari ini Sharifdez ingin umumkan Blogger Terbaik Mingguan. Awal sikit diumumkan minggu ini memandangkan agak sibuk kebelakangan ni. 

Tahniah dan terima kasih.

Jom kita serbu mereka yang selalu singgah di blog ni.

Ahad, 17 Julai 2011

Segmen Bersiri : Jom Serbu Blogger Sempoi (Permulaan).

31 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum pembaca dan pengunjung setia blog Sharifdez.

Hari ni dah hujung minggu. Mesti ramai yang tengah online, kan.  Sharifdez nak bersegmen hari ni.  Ada sesiapa yang berminat tak untuk join sama.  Segmen ini sekadar untuk bertukar-tukar pautan sesama blog sahaja.

Sharifdez nak berubah strategi sikit.  Tapi segmen ini terhad untuk 30 blogger pertama sahaja tau.  Cukup 30 blog, segmen ini akan ditangguhkan seketika.  Eh, kenapa ditangguhkan pula.

Follower Ke 300 Dah Selamat Mendarat, Tapi…

7 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Terima kasih singgah ke blog ini.  Jika sudi follow lah sekali.  Mana2 teman yang dah follow blog ni, rajin2 lah buat review pasal blog ni ya.  Mana tau, minggu depan blog anda pula akan menjadi ‘Blogger Terbaik Mingguan’ untuk minggu depan.  J

Kalau anda tengok tajuk, dah boleh agak kan entri kali ini untuk apa.  Yahooo…  Follower ke 300 dah mendarat di blog Sharifdez ne.  Nak cakap yang tu ja.  Hahaha.


Sabtu, 16 Julai 2011

Terharunya : Tahniah dePalma SP Terpilih Minggu Ini.

16 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


Minggu ini Sharifdez agak kesibukan sehingga tidak sempat nak mengumumkan Blogger Terbaik Mingguan.  Tapi, kali ini, anda dah dapat tahu kan siapa yang terpilih.  Ya, minggu ini blogger dePalma SP telah menduduki tempat Blogger Terbaik untuk 1 minggu.

Tahniah pada semua teman-teman.

Terima kasih Sharifdez ucapkan kerana hampir setiap hari menerjah blog ini.  Sharifdez juga amat terharu kerana anda menjadi peminat no 1 blog Sharifdez ni.  Tak sangka ada juga yang meminati blog picisan ni. 

Khamis, 14 Julai 2011

Review Blog : Apa Ada Pada Kosong?

6 teman memberi kata semangat.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hari ini Sharifdez nak review blog ja.  Dah ketandusan idea nak berbloging.

Sharifdez pilih 2 blog ini kerana melibatkan kosong pada tajuk blog mereka. KOSONG.  Walaupun kosong, tapi blog ini bukan sebarangan blog. 

1. Borak Kosong.


Isnin, 11 Julai 2011

Blogspot : Jangan La Merajuk Lama Sangat.

16 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum teman blogger dan pembaca setia blog ini.

Blogspot meragam lagi.  Tertekan betul.  Tak dapat nak senaraikan 20 blogger terbaik untuk diserbu.  Kepada teman-teman baru yang dah follow blog Sharifdez diharap bersabar.  Sebaik sahaja button follow berfungsi semula, Sharifdez akan serbu dan follow blog kamu pula.

Sumber dari Google Image
 Mana-mana blog yang Sharifdez follow akan dimasukkan dalam senarai bloglist "Teman Berbicara" Sharifdez.  Terima kasih follow blog ini.


Nota : Blogspot asyik meragam ja. Baru nak naikkan balik ranking dunia, dah buat perangai.  Macam mana nak lawan dengan pesabuk (facebook).
.

Ahad, 10 Julai 2011

Top 3 : Terima Kasih Selalu Tinggalkan Komen.

13 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Hari ini Sharifdez nak review beberapa blog teman yang rajin tinggalkan komen di blog ni.  Terima kasih kerana selalu singgah dan tinggalkan komen.

Entri ini khas sempena genap 2 bulan usia blog ni.  La, 2 bulan dah.  Rasa sekejab ja masa berlalu sekarang ni.

Senarai di bawah ini diambil melalui “Top Commentator” di sebelah kanan blog ni sehingga hari ini (10 Julai 2011).  Sharifdez hanya memilih 3 teman sahaja.  Harap jangan ada yang terasa hati pula ya.  Mereka ialah :-

Sabtu, 9 Julai 2011

Jom Serbu Blogger Terbaik : Maaf Blog Anda Tak Tersenarai.

29 teman memberi kata semangat.

Assalamualaikum dan salam sejahtera blogger dan pembaca setia blog ini.

Hari ini senarai 20 blogger terbaik disiarkan lagi.  Tapi sebelum tu, Sharifdez nak membebel dulu lah.  Perkara yang baik, tak salah kan disampaikan untuk dikongsi bersama.  Tagline pon dah tertera ‘ menyebarkan apa sahaja yang dirasakan perlu’.  Kalau salah tu, tegur-tegur lah ya.

Senarai blogger terbaik mengikut angka follower blog ni dah nak cecah 300 orang.  Tetapi senarai blog yang ada pada Sharifdez sebenarnya kurang dari itu.  Kenapa ya?

‘MAAF, BLOG ANDA TIDAK TERSENARAI’

Jumaat, 8 Julai 2011

Tahniah : Jom Serbu Blogger Terbaik Minggu ke 7.

18 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Terima kasih datang berkunjung.  Sharifdez mohon maaf jika ada yang tertunggu-tunggu Blogger Terbaik untuk minggu ini.  Tak dapat nak update awal pagi tadi.

Kalau yang selalu berkunjung ke blog Sharifdez, mesti dah tahu siapa yang terpilih untuk dinobatkan sebagai blogger terbaik untuk minggu ini ( 8-14 Julai 2011 ).  Sebelum ini blog INVISION PLAN ( Keroro ) telah terpilih.  Siapa terpilih minggu ini?


Minggu ini pula blogger yang terpilih untuk dimasukkan pada “ Blogger Terbaik : Jom Terjah n Follow “ selama 1 minggu ialah…

Rabu, 6 Julai 2011

Jom Letak Iklan Percuma Di Blog Sharifdez : Abcdead.com

18 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan salam sejahtera pengunjung setia blog Sharifdez. Terima kasih masih sudi menerjah dan menyelongkar blog ini. Entri kali ni ringkas sahaja.

Hari ini ketika proses menyelongkar beberapa blog teman-teman, Sharifdez menemui beberapa blog yang telah meletakkan satu widget yang menarik ini pada blog mereka. Memandangkan Sharifdez suka promosikan blog teman-teman, jadi Sharifdez letakkan juga pada blog ini.

Widget ini membolehkan anda meletakkan pautan dan banner blog anda selama 24 jam. PERCUMA sahaja. Jadi, apa tunggu lagi. Jika ada kekosongan, segeralah masukkan pautan blog anda. Boleh la juga Sharifdez blogwalking ke blog anda nanti.

Selasa, 5 Julai 2011

Trafik Masyuk : Jom Lihat Siapa Kena Serbu.

22 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan salam sejahtera. Apa khabar anda hari ini.  Diharap ceria selalu.

Niat di hati nak cuti berbelog seketika, tapi baru sehari tak online dah rasa gelisah sangat.  Bukan apa, broadband dah habis limit la.  Huhuhu.  Kalau dapat online pon, merangkak-rangkak ja nak loading.  Kalau dapat post entri ni kira bernasib baik lah.  Bersemangat sangat nak post entri kali ni.  Tengah teruja dan terharu sangat.

Terima kasih tak terhingga kepada saudara Firdaus sebab dah senaraikan blog Sharifdez ni.  Sharifdez dalam kumpulan ke3.  Senarai yang pertama pula tu.  Patut lah tetiba ramai yang follow blog Sharifdez.  Terima kasih semua sudi tinggalkan komen dan follow blog ini.  Nanti bila broadband dah ok, Sharifdez selongkar blog kamu pula.

Ahad, 3 Julai 2011

Jom Dapatkan Trafik Percuma Dari OhBelog.com

12 teman memberi kata semangat.

Assalamualaikum blogger dan pembaca setia blog ini.  Tak lupa pada yang menjadi pemerhati blog ini.

Trafik?  Macam mana nak dapatkan trafik blog?  Tak habis-habis dengan trafik.  Sana trafik, sini trafik.  Sebelum ni sibuk nak follower ramai, sekarang sibuk nak trafik tinggi pula.  Entri pun tak menarik, sapa yang nak masuk blog ni.  Huhuhu…

Hahaha, dah mula nak merapu.  Tentu ada dari kita blogger baru (newbie) yang tercari-cari cara nak dapatkan trafik dan follower ramai, kan.  Bila blogwalking, terjumpa satu blog ni. Wah, ramainya follower dea.  Tapi, kenapa trafik ciput ( sikit ) ja. 

Jumaat, 1 Julai 2011

Seminggu 100 Follower Kembali.

46 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum semua pembaca setia blog sharifdez.  Terima kasih sudi singgah lagi di blog ini.

Blogger Firdaus nak promote blog lagi.  Kali ini 200 blog akan terpilih.  200 sahaja tau.  Lepas tu dea akan tutup penyertaan. Nak join, klik sini.
 

Blog ni memang kemas.  Sebelum ni nak join, tapi dah tutup penyertaan sebab dah cukup 100.  Kali ni dapat juga nak join.  Selamat berbelog semua.  Boleh la tambah follower lepas ni.

Jom Serbu : Siapa Blogger Terbaik Minggu ke 6?

25 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan salam sejahtera.  Terima kasih sudi singgah di blog ini.  Kepada pembaca dan pengikut setia blog Sharifdez, jutaan terima kasih yang tak terhingga Sharifdez ucapkan. ‘ Ada ka pengikut setia ni. Perasan lebih pulak. Huhuhu ‘.

Kepada yang sering berkunjung ke blog Sharifdez, pasti tertunggu-tunggu entri untuk malam ini.  Untuk yang baru berkunjung, dah tentu tertanya-tanya.  Tapi kalau tengok tajuk entri, rasanya anda dah boleh agak apa yang nak disampaikan hari ini.