Sahabat Terbaek Blog Sharifdez

Ahad, 28 Ogos 2011

Risaunya : Apa Motif Mereka Buat Carian Google Sebegini.

5 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia.

Sedar tak sedar kita sudah di penghujung Ramadhan.  Tentu ramai yang sedang sibuk menghiasi kediaman masing-masing, kan.  Kaum lelaki sibuk memasang langsir dan mengemas rumah. *ada ka yang buat keja tu. Golongan hawa pula tak menang tangan di dapur nak siapkan biskut raya lagi tujuh ke lapan baling. ( :

Anda pula bagaimana?  Dah selesai mengemas dan menghiasi rumah atau menunggu di saat-saat akhir.  Nak ambil mood raya la katakan.  Bila terdengar takbir sambil layan lagu-lagu raya yang makin rancak dimainkan di radio dan tv sekarang ni, kan.

Dalam sibuk nak menyambut raya, sempat la Sharifdez buka sekejab blog ni. Bila tengok pada Feedjit Live, banyak pula pelawat dari luar Malaysia masuk ke blog ni.  Tapi yang membuatkan Sharifdez risau, kenapa pelik sangat carian yang mereka buat.


Selasa, 23 Ogos 2011

Iklan Nuffnang : Nescafe Chill-Lah Terus Setia Tersiar.

5 teman memberi kata semangat.
ASSALAMUALAIKUM / SALAM SEJAHTERA

Baru sehari dua lepas bercakap pasal en nuffnang.com, tak sangka dapat lagi.  Terima kasih pada teman dan pengunjung blog ni yang berminat pada iklan Nuffnang tersebut.

Iklan Nuffnang kali ini yang kerap muncul di blog ni ialah Contest Nescafe Chill-Lah. 


Kalau anda berbakat dan kreatif dalam reka cipta logo atau design, boleh la cuba sertai kontes ni.  Mana tahu jika rezeki anda bulan-bulan puasa dan semangat nak sambut perayaan berganda ni boleh dapat hadiah lumayan RM10 000.  Banyak tu.

Ahad, 21 Ogos 2011

Nuffnang : Terima Kasih Teman Kerana Menegur.

4 teman memberi kata semangat.

ASSALAMUALAIKUM DAH SALAM SEJAHTERA.


Apa khabar.  Sharifdez sihat di sini.  Maaflah kerana agak lama tidak dapat update blog ini.  Komen-komen yang ditinggalkan teman-teman pun tidak berbalas.  Maaf sekali lagi.

Hari ini, Sharifdez hanya membaca komen-komen yang ditinggalkan teman.  Dalam banyak-banyak komen yang ditinggalkan, Sharifdez tertarik pada satu komen ni.

Terima kasih blogger Terbelog menegur.  Sharifdez langsung tidak menyedari mengenai perkara ini.  Inilah jadinya kalau bercakap perkara yang kita masih baru dan tidak tahu menahu mengenainya.  Mujurlah ada yang sudi menegur.

Sabtu, 13 Ogos 2011

Blogger Terbaik Mingguan : Best of The Best Blogger.

3 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan salam sejahtera.


Ini entri ringkas untuk umumkan blogger terbaik minggu ke 12.

Blogger ini masih terus menduduki takhta Blogger Terbaik Mingguan di blog Sharifdez.  Jika anda selalu berkunjung ke blog ini, sudah pasti anda tahu siapa yang Sharifdez maksudkan.


Blogger tersebut ialah Famili Ceria @ Afif.  Tahniah Afif terpilih selama 5 minggu berturut-turut.


Selain itu, 3 blog yang banyak menghantar teman baru ke blog Sharifdez ialah :-





Tahniah dan terima kasih semua.



Nota : Mood untuk berbelog naik turun kebelakangan ini.  Semangat kian hilang, blog makin bersawang, huhuhu…
.

Khamis, 11 Ogos 2011

SAYA NAK GA DARI KOREA DAN BANDUNG!

4 teman memberi kata semangat.
Assalamualaukum dan salam sejahtera.

Dah lama tak join GA blogger. Hari ni nak join lah.

Photobucket

Jom la join GA ni ramai-ramai, klik banner.

Terima kasih Afif beritahu pasal GA ni.

Saya nak ajak Permata Biru dan Salwa Ismail.
.

Rabu, 10 Ogos 2011

Blogwalking : Jom Serbu Blogger Best of The Best Ni.

19 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia buat semua blogger dan pembaca blog ini.  Diharap anda terus bersemangat dan bermaya mengharungi bulan puasa ini.

Hari ini Sharifdez nak ajak anda yang baru berkunjung ke blog ini untuk sama-sama terjah blog teman-teman Sharifdez yang sporting ni.  Tanpa mereka, blog Sharifdez ini tidak akan berada sehingga di sini.  Tanpa sokongan mereka, sudah tentu blog ini tidak bermaya di alam maya ini.

Jika anda suka blogwalking, jom la serbu blog mereka.  Jangan lupa tinggalkan komen sebagai tanda anda dah sampai ke blog mereka, ok.

Selasa, 9 Ogos 2011

Perhatian : Segmen Bersiri Seterusnya Ditamatkan…

2 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


Bagaimana puasa hari ini.  Tentu letih kan kerana dah di penghujung hari.  Sharifdez di sini tak terasa sangat kerana cuaca dingin di luar.  Baru sahaja lepas hujan tadi.  Syukur Alhamdulillah Allah berikan sedikit bantuan untuk meneruskan puasa ini.

Baiklah, sebelum keluar ke bazaar Ramadan, Sharifdez nak senaraikan beberapa blog yang dah join Segmen : Jom Serbu Blogger Sempoi tempoh hari.  Ada blogger baru, ada juga blogger lama yang join lagi sekali.  Terima kasih Sharifdez ucapkan.








SEGMEN SETERUSNYA…

Memandangkan sambutan yang diterima tidak menggalakkan, dengan itu segmen seterusnya ditamatkan.
.

Jumaat, 5 Ogos 2011

Tahniah : Pemenang Blogger Terbaik Jatuh Kepada…

7 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Seperti biasa, setiap minggu Sharifdez akan senaraikan beberapa blog terbaik yang akan diletakkan pada bloglist pilihan Sharifdez selama seminggu.

Sebelum itu Sharifdez memohon maaf kerana tidak dapat mengumumkan Blogger Terbaik Mingguan untuk minggu ke 10.  Minggu-minggu yang lalu minggu yang agak sibuk.  Tak sempat nak online.


Oklah, tanpa membuang masa lagi disenaraikan mereka yang telah terpilih untuk diletakkan pada bloglist “Mereka Terbaik”. Mereka ialah :-

Selasa, 2 Ogos 2011

Segmen : Jom Serbu Blogger Sempoi (Siri 1)

16 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia kepada semua blogger dan pembaca setia blog Sharifdez.

Bagaimana dengan puasa anda.  Harap-harap tak ada yang kantoi puasa ya.  Apa aktiviti anda bulan puasa ni?  Nak tidur sahaja kah waktu petang begini.  Kalau anda tak ada aktiviti dan tengah bersemangat untuk menyertai apa-apa segmen, jom join segmen ni.

Sebelum ini Sharifdez dah jalankan Segmen Permulaan untuk segmen ini.  Sharifdez sasarkan 30 blog.  Namun, Sharifdez masih kekurangan 2 blog.  Tapi tak mengapa lah, Sharifdez teruskan juga.  Nak tau segmen apa, klik sini.

Ok, segmen ni untuk anda yang rajin blogwalking dan suka tinggalkan komen sahaja.  Jika anda orangnya, jom lihat syarat-syarat di bawah ini.