Sahabat Terbaek Blog Sharifdez

Isnin, 31 Oktober 2011

Rezeki Hujung Bulan | Cari Duit Dapat Duit Mudah.

0 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum.

Alhamdulillah, rezeki di hujung bulan.  Walaupun dapat tak banyak, tapi rezeki dari tuhan kita perlu mengsyukurinya.

Email yang diterima dari admin. (klik untuk besarkan)

Duit yang Sharifdez dapat ni adalah dari salah satu laman web yang memberi peluang anda untuk dapat duit mudah.  Kalau rajin lakukan promosi, banyak lah hasil yang anda akan dapat.


Rabu, 26 Oktober 2011

Dapat Duit Dari Handphone | Jadi Agen Prepaid.

2 teman memberi kata semangat.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hari ini ketika tengah berehat sambil menonton televisyen, Sharifdez dapat SMS seperti berikut;

013994XXXX has been registered under you. Bal XX.XX’


Tersenyum lebar Sharifdez.  Kenapa?  Ini bermakna esok hari khamis Sharifdez boleh la dapat prepaid percuma.  Jika anda baru berkunjung ke sini, mesti anda tertanya-tanya bagaimana Sharifdez boleh dapat prepaid percuma, kan.

Jika anda nak tahu, boleh layari smart2topup.blogspot.com

Cantiknya, Awek Cun Ni Gadis Malaysia Ke?

15 teman memberi kata semangat.
Salam Sejahtera.  Terima kasih berkunjung ke blog Sharifdez.

Ada sesiapa kenal gadis cantik di bawah ni?


Isnin, 24 Oktober 2011

Minggu Ini Giliran Blog Sharifdez Di Trioseposen.

2 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.  Terima kasih sudi berkunjung.

Minggu ini giliran blog Sharifdez untuk berada di blog Bro Ahmad Trioseposen.  Terima kasih Bro Ahmad.  Sayangnya kesibukan sedikit membataskan peluang untuk berbelog.  Kalau tidak boleh dapat banyak trafik dari blog Bro Ahmad.


Kenapa Bro Ahmad pilih blog Sharifdez?  Sebenarnya sebelum ini Sharifdez ada menyertai segmen SEO yang dianjurkan beliau.  Tak sangka pula terpilih.

Apa-apa pun jutaan terima kasih Sharifdez ucapkan (otak blur tak tahu nak taip apa lagi).


Suka is 'like'. Kalau suka kena lah 'like'. Hehehe.

Khamis, 20 Oktober 2011

Konsert Fenomena Search 2011 | Stadium Batu Kawan Bakal Bergegar.

2 teman memberi kata semangat.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


Kumpulan rock lagenda, Search bakal mengadakan ‘Konsert Fenomena 30 Tahun Search 2011'.  3 lokasi telah dimilih untuk digegarkan melalui konsert mereka iaitu Stadium Batu Kawan, Pulau Pinang (19 November 2011), kemudian diikuti Stadium Yunos Larkin, Johor Bahru (3 Disember 2011) dan Padang Astaka, Kuala Lumpur (17 Disember 2011).

Ahad, 16 Oktober 2011

Blog Pilihan Minggu Ke 3 Bulan Oktober 2011.

10 teman memberi kata semangat.

Blog mana yang akan terpilih untuk diletakkan di ruang bloglist ‘Blog Pilihan Mingguan’ untuk minggu ini.  Minggu lepas blog Salwa Ismail.

Siapa buat entry ‘Jom Letak Banner di Ruang Iklan Percuma Blog-Blog Ini’, sila angkat kening macam akak Ziana Zain penyanyi tu, hehe.  Apesal tetiba keluar Ziana Zain di blog Sharifdez pulak ni.

Terima kasih kerana senaraikan juga blog Sharifdez.  Ramai juga yang datang ke blog Sharifdez untuk letakkan banner blog mereka di sini.  Patut la asyik penuh ja ruang banner percuma tu.  Kerana itu, Sharifdez dah ubah kedudukan ruang tersebut untuk beri lebih ramai teman peluang letak banner blog mereka di situ.

Blog Sharifdez Berwajah Baru.

0 teman memberi kata semangat.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Terima kasih sudi singgah blog ini.  Kalau sebelum ini anda pernah berkunjung ke blog sharifdez, mesti anda perasan ada perubahan di sini.  Ini lah wajah baru blog Sharifdez.

Banyak juga perkara yang nak kena buat lepas tukar tamplet ni.  Habis semua setting dah hilang.  Sampai ke pagi jugak lah Sharifdez nak betulkan balik.  Jadi kalau ada teman-teman yang nak tukar templet tu, sila buat simpanan ‘backup’ dulu.  Takut setting templet baru anda tu nanti tak sesuai, anda boleh tukar balik ke templet yang lama.


Reka bentuk yang lama.

Khamis, 13 Oktober 2011

Sedih | Apa Sudah Jadi | Di Mana Silapnya.

2 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan salam sejahtera. 


Sedih dan sayu apabila melihat ‘dia’ sedikit demi sedikit menuruni tangga.  Sebelum ni, bukan main seronok lagi melihat ‘dia’ mendaki dengan gagahnya. Apa dah jadi?  Kenapa dia tiba-tiba menuruni tangga itu.  Tolonglah naik kembali.  Barulah perasaan gembira itu akan muncul kembali, huhuhu.

Di mana silapnya. Apa yang Sharifdez telah lakukan sehingga ia tidak mahu naik kembali.  Sedih dan pilu melihat situasi ini.  Sejarah berulang kembali. Oh tidak. Huaaaaa (nangis guling-guling macam budak kecik).

BERSAMBUNG….

Selasa, 11 Oktober 2011

Konsert 2 Raksasa | Ramli Sarip Lepas Geram.

0 teman memberi kata semangat.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Pada malam 1 Oktober 2011 yang lalu, Konsert 2 Raksasa telah berlangsung di Stadium Merdeka.  Konsert tersebut berjaya menarik kira-kira 8 ribu penonton.  Siapa sangka 2 kumpulan ini mampu menarik golongan muda untuk sama-sama merasai kehebatan mereka beraksi di atas pentas Konsert 2 Raksasa.


Ahad, 9 Oktober 2011

Salwa Ismail | Tahniah Dan Terima Kasih | Blogger Pilihan Minggu Ini.

8 teman memberi kata semangat.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera warga Malaysia dan pengunjung yang datang dari luar Malaysia juga.

Hari ini Sharifdez nak senaraikan blog pilihan untuk minggu ini (9/10/2011 hingga 18/10/2011).  Sudah agak lama juga Sharifdez tidak senaraikan blog pilihan ni.


Ok lah, tanpa membuang masa anda yang berharga tu, Sharifdez senaraikan 4 blog pilihan berdasarkan trafik yang datang dari blog teman-teman Sharifdez ni.

Rabu, 5 Oktober 2011

Dapat Hampir RM30 Ribu Dari Nuffnang Dan Blog | Red Mummy.

7 teman memberi kata semangat.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Terima kasih berkunjung ke blog Sharifdez. 

Tengok pada tajuk mesti rasa teruja, kan.  Tak pun rasa tercabar.  Sharifdez memang rasa tercabar.  Siapa sangka hanya dengan berblog sahaja mampu menghasilkan pendapatan sehingga RM30 ribu.  RM 30 ribu tu…. bukan RM 30 ya.


Siapa ‘Pencinta Merah’ aka ‘Red Love’ aka ‘ Red Mummy’?  Mereka yang dah lama dalam dunia blogging ni mesti dah kenal pada Red Mummy.  Red Mummy pernah masuk surat khabar, tapi Sharifdez tak ingat yang mana.

Isnin, 3 Oktober 2011

Cinta Muka Buku | Najwa Latif | Kontroversi.

3 teman memberi kata semangat.

Assalamualaikum dan Salam 1 World.

Dah dengar lagu ‘Cinta Muka Buku’ nyanyian Najwa Latif?  Mesti dah dengar kan sebab sekarang ni kerap juga dimainkan di corong-corong radio. 

Bermula dengan suka-suka dengan meng’upload’ video nyanyiannya berjudul ‘Baby’ (penyanyi asal : Justin Bieber) ke laman Youtube, nama Najwa Latif mula meniti bibir peminat seni suara tanahair. Lagu Cinta Muka Buku ciptaannya yang dimuatnaik ke Youtube selepas itu melonjakkan lagi namanya sehingga mendapat hit yang tinggi di Youtube.



Ahad, 2 Oktober 2011

Jom Beli Tudung | Koleksi Tudung 2 Tone Kerawang | Beli Tudung Online.

2 teman memberi kata semangat.

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia.

Nak beli tudung tapi tak tahu nak beli di mana?  Rasa malas nak keluar beli di shopping complex sebab panas atau malas nak cari parker kereta?

Teknologi kan ada.  Gunakan sebaik-baiknya.  Jom beli tudung melalui online.  Mudah sahaja.  Pilih tudung kesukaan anda, buat pembayaran dan penghantaran terus ke depan pintu rumah anda.

Jom beli tudung di RdiniQue Shoppe. klik link di bawah.


Suka beli tudung melalui online? Sila klik ‘like’. TQ.
.

Statistik Blog Bulan September 2011 Mencanak Naik | Pencapaian Terbaik.

5 teman memberi kata semangat.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


Selepas join segmen Salwa Ismail  Segmen : Tambah Trafik Blog’, terfikir juga nak tengok trafik bulan lepas.  Jadi, Sharifdez review sikit lah trafik yang diterima sepanjang bulan September 2011.


Segmen : Tambah Trafik Blog!

37 teman memberi kata semangat.

Assalamualaikum | Salam 1 Malaysia.

Jom Join Segmen.

Dah agak lama tak join segmen teman blogger.  Hari ini Sharifdez nak join satu segmen ni.  Boleh tambahkan lagi trafik blog ni.  J

Jom kita meriahkan segmen yang dianjurkan oleh Salwa Ismail ni. Klik di sini
.

Nabil Raja Lawak Dan Nazirah Disatukan | Gambar Kahwin.

2 teman memberi kata semangat.

Assalamualaikum | Salam 1 Malaysia

Sana sini sibuk memperkatakan mengenai perkahwinan Nabil Raja Lawak (28) dengan Nazirah Ayub (23).  Apa-apa pun tahniah dan selamat pengantin baru diucapkan kepada Nabil Raja Lawa dan isterinya, Nazirah atas perkahwinan mereka.


Majlis akad nikah nabil dan zira telah diadakan di Masjid Tuanku Mizan, Putrajaya pada pukul 5.15 petang tadi (30.09.2011) . Dengan dua kali lafaz, Ahmad Nabil Ahmad sah bergelar suami kepada Nazirah Ayub sambil disaksikan kira-kira 200 tetamu yang hadir. Dengan mas kahwin sebanyak RM300, Nazirah turut menerima sebentuk cincin berlian bernilai RM5,000 beserta wang hantaran berjumlah RM15,000.