Sahabat Terbaek Blog Sharifdez

Rabu, 5 Disember 2012

4 Cara Menurunkan Berat Badan Tanpa Diet | Formula Diet Extreme.

Adakah terdapat kaedah atau cara menurunkan berat badan tanpa perlu diet atau berlapar?

Seperti yang kita tahu, semakin ramai rakyat Malaysia yang telah mencapai tahap obesiti. Berdasarkan statistik yang dihasilkan Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO), seramai 29% penduduk dewasa mempunyai berat badan yang lebih dan 14% mengalami obesiti di Malaysia pada tahun 2006. Bagaimana dengan statistik tahun 2012?


Berikut merupakan beberapa cara yang boleh digunakan untuk menurunkan berat badan dengan cepat dan juga sihat.

----------xOXOx----------
1.  Kunyah makanan lebih lama dari biasa. Ini akan membuatkan anda berasa cepat kenyang lantas akan mengurangkan pengambilan makanan.

2.  Kurangkan pengambilan makanan yang tidak sihat sedikit demi sedikit. Makan makanan yang kurang lemak. Kurangkan makanan yang mengandungi jumlah gula yang tinggi seperti air bergas, kuih muih, dan makanan ringan.

3.  Jangan makan lewat malam. Jika anda tergolong dalam golongan ini, kurangkan pengambilan sedikit demi sedikit dan makan selewat-lewatnya 3 jam sebelum masuk tidur. 

4.  Jangan terlepas atau sengaja melepaskan waktu makan anda dengan tujuan untuk menurunkan berat badan. Anda hanya akan berjaya menurunkan metabolisme badan sahaja dengan cara ini. Langkah terbaik adalah makan 5-7 hidangan sederhana sehari.

----------xOXOx----------

Pernahkah anda terfikir untuk mengetahui cara TERPANTAS menurunkan berat badan?

Mengapa selama ini anda hanya mampu menurunkan berat badan pada kadar yang "standard" sahaja?

Tahukah anda mengapa kebanyakan orang mengalami peningkatan berat badan begitu cepat selepas bersusah payah mengurangkannya?  Ini kerana diet biasa memusnahkan metabolisme badan sehingga apabila anda mengambil keputusan untuk kembali makan seperti biasa, semua berat badan yang anda berjaya kurangkan akan bertambah kembali malah dengan kadar yang sangat cepat.

Tetapi formula ini adalah satu-satunya teknik diet yang membantu anda mengurangkan berat badan dalam masa yang singkat DAN pada masa yang sama juga meningkatkan metabolisme badan melalui kaedah dan langkah yang berstrategi.


Ini bermakna, setelah menyempurnakan sistem 25 hari dalam formula ini, metabolisme badan anda sebenarnya akan lebih tinggi dan cepat berbanding sebelumnya sewaktu anda mula-mula menggunakan formula ini.

Kaedah Extreme untuk hasil yang Extreme - itulah kehebatan yang ada pada Formula Diet Extreme, dan anda akan merasai pengalaman manis kejayaan mengurangkan berat badan dalam masa hanya 25 hari sahaja.  Baca selanjutnya di sini.


P/S : Selamat mengurangkan berat badan dan memiliki bentuk badan idaman.

Catat Ulasan

Terima kasih baca entri ini. Sila tinggalkan komen.

0 teman memberi kata semangat.: