Sahabat Terbaek Blog Sharifdez

Ahad, 28 Oktober 2012

Calon Isteri Ke 4 Untuk Suami.

1 teman memberi kata semangat.
Kami dah ada calon isteri baru untuk abang. Abang setuju tak.

Sebagai seorang suami, apa perasaan anda jika diajukan soalan sebegini oleh isteri-isteri anda.  Mesti anda tersenyum ceria sampai ke telinga agaknya.  Namun, itulah yang berlaku pada Ariffin Mohamad.

----------xXOXx----------

Terbiasa berkongsi kasih berempat, pemergian madu tua ke rahmatullah tahun lalu membuatkan tiga isteri seorang ahli perniagaan sanggup membuka jalan kepada suami mereka untuk menerima seorang lagi wanita bagi melengkapkan kuota poligami.

Sabtu, 27 Oktober 2012

Jom Promosi Blog | Bajonz Jambul Photography.

0 teman memberi kata semangat.
Pakej Fotografi Termurah dan Hebat.

Assalamualaikum dan salam sejahtera.  Bagaimana sambutan hari raya korban anda?  Berapa ekor lembu telah di’tumbang’kan di kawasan anda?

Di tempat Sharifdez banyak juga.  Rezki, banyak hasil daging korban tahun ni.  Sampai tak muat nak di isi dalam peti ais tu.


Oklah.  Hari ini Sharifdez nak promosikan 2 blog dari seorang blogger ni.  Blogger ni seorang photography perkahwinan.  Jika anda sedang mencari pakej photography perkahwinan, boleh la berhubung dengan saudara Bajonz Photography ni.


Jumaat, 26 Oktober 2012

Saleem Bila Orang Dah Benci | Lirik Lagu Dan Video.

6 teman memberi kata semangat.
Bila orang dah benci, Tiada guna ku nanti, Lebih baik ku pergi, Pergi membawa diri

Bait-bait lagu yang mendayu ini memang menusuk kalbu.  Ditambah pada Hari Raya Aidil Adha ini.  Pengorbanan cinta yang terpaksa dilakukan.  Raya Korban tahun ini (2012) terasa suram pada Sharifdez.

Seluruh hidupku bagaikan mati tak bernyawa lagi
Mengapa sayang engkau hancurkan niat suci ku menyunting dirimu


Video dan lirik lagu di bawah adalah lagu terbaru Saleem berjudul ‘Bila Orang Dah Benci’.  Lagu ini akan menaikkan kembali nama Saleem di dalam industi muzik tanah air - Eddie Hamid

Ahad, 21 Oktober 2012

Cara Senang Cari Duit | Duit Online.

7 teman memberi kata semangat.
Bagaimana cara senang nak cari duit dari internet?

Assalamualaikum dan salam sejahtera.  Tentu ramai di antara kita ketika ini sedang tercari-cari cara untuk mencari duit tambahan bagi menampung kos sara hidup.


Rasanya Sharifdez sudah berjumpa satu laman web yang dapat membantu mengurangkan beban kewangan setiap bulan.  Sharifdez hanya buat satu entri di blog ini dan entri tersebut kini berada di laman pertama Google search.  Baca entri yang Sharifdez buat melalui pautan di bawah :-


Modal permulaan yang sedikit (RM20) dan pulang modal segera.  Mungkin dari situ, ada pembaca yang berminat terus menjadi ahli.

Jom Promosi Blog | Rdiniqueshoppe.

1 teman memberi kata semangat.
Salam sejahtera.

Pada minggu lepas, Sharifdez ada buka ruang untuk promosi blog secara percuma.  Hari ini Sharifdez pilih sebuah blog yang terus setia meletakkan banner blog Sharifdez pada blogshopnya.

Blogshop tersebuat ialah Blog Rdiniqueshoppe.

Terima kasih, banner blog anda akan kekal di blog Sharifdez selama 6 minggu.  Semoga dapat membantu perniagaan anda.

Promosi terkini di Blog Rdiniqueshoppe :-

Sabtu, 20 Oktober 2012

Final Piala Malaysia 2012 | ATM lwn Kelantan | Live Streaming.

0 teman memberi kata semangat.
SIAPA JUARA perlawanan akhir Piala Malaysia 2012 antara ATM dan Kelantan?

Malam ini (20 Oktober 2012) segalanya akan terjawab.  Stadium Shah Alam akan menjadi saksi pertembungan 2 pasukan terhebat di antara yang terhebat ini.  Piala Malaysia menjadi inspirasi dan semangat pada ahli pasukan masing-masing untuk berjuang sehingga ke titisan keringat terakhir.


Siapakah yang bakal menjulang Piala Malaysia 2012? Adakah Kelantan atau ATM? Sama-sama kita saksikan perlawanan penuh debaran ini. Perlawanan akhir Piala Malaysia antara Kelantan vs ATM di Stadium Shah Alam pada 20 Oktober 2012 ini bakal disiarkan menerusi RTM TV1 bermula jam 8.45 malam.

Jumaat, 19 Oktober 2012

Terima Kasih Like Fan Page.

1 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

TERIMA KASIH kerana ‘Like’ fan page Blog Sharifdez.

Hari ini cukup sudah 30 ‘Like’ yang Sharifdez nantikan. Hampir sebulan juga sejak Sharifdez letak widget fan page di Blog Sharifdez ni. Bermakna purata 1 ‘Like’ untuk satu hari.


Apa gunanya banyak ‘Like’ untuk satu fan page.  Bagi blogger otai yang mempunyai pengikut setia, mereka dapat sampaikan sesuatu info terkini terus kepada fan mereka.

Isnin, 15 Oktober 2012

Beli Tudung Chiffon 2 Layer | Stok Terhad.

0 teman memberi kata semangat.
Nak beli tudung Chiffon 2 Layer.  Butik Inspirasihana sedang membuat jualan di laman facebook Inspirasihana.  Maklumat lanjut, layari Facebook Inspirasihana segera. Jangan lupa ‘like’ untuk info tudung labuh terkini.


Tudung Chiffon 2 Layer | Gambar krdt to Facebook Inspirasihana.
 
----------xXOXx----------

Wah, semakin maju perniagaan Butik Inspirasihana milik Puan NURUL HANA BINTI MOHAMED KHAIRI ni.  Alhamdulillah.  Moga-moga ramai remaja perempuan di luar sana dapat menjadikan pemilihan tudung labuh sebagai pakaian pelengkap dalam kehidupan seharian mereka.

Semalam Puan Nurul Hana telah uploadkan gambar tudung Chiffon 2 Layer seperti yang Sharifdez war-warkan di entri yang lalu.  Tidak disangka, tak sampai 24 jam, jualan tudung Chiffon 2 Layer ni dah habis dijual (saiz xxxl).

Ahad, 14 Oktober 2012

Jom Promosi Blog Di Sini | Iklan Percuma.

2 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Blogger Malaysia.

Tidak kira lah anda blogger tegar atau blogger suam-suam kuku, pastinya anda ingin blog yang dibangunkan dilihat ramai orang, kan.  Dengan bilangan pembaca yang ramai, anda dapat berkongsi pendapat atau pengalaman anda kepada mereka.  Mana lah tahu, pengalaman dan perkongsian anda itu dapat membantu mereka, tentu mereka akan berterima kasih pada anda nanti.


Dengan itu, Sharifdez mengambil kesempatan ini untuk membantu mempromosikan blog anda. Blog Sharifdez tidaklah sehebat otai-otai blogger yang lain.  Cuma ini sahaja cara yang Sharifdez dapat fikirkan untuk membantu rakan blogger Malaysia.


Sharifdez telah membuka 6 ruang khas (bahagian paling atas blog ini) untuk diletakkan ruang iklan banner percuma.  Jika anda berminat nak promosikan blog di sini, boleh ikuti syarat di bawah :-

Segmen | Jom Tengok Pe3 | Farid Kamil.

1 teman memberi kata semangat.
Salam Sejahtera Salam 1Malaysia.

Anda dah tengok trailer filem terbaru arahan Farid Kamil?  Jika belum, anda boleh lihat nanti video di bawah.

Tapi sebelum itu, Farid Kamil ada hadiah misteri untuk blogger tegar.  Mungkinkah anda?  Farid Kamil ada anjurkan satu contest di blognya.  Kalau nak tahu lebih lanjut, boleh terjah Blog Farid Kamil melalui pautan di bawah.



Sipnosis filem PE3

Rabu, 10 Oktober 2012

Tak Ku Sangka Tak Ku Duga | Saleem | Lirik Lagu | Video.

0 teman memberi kata semangat.
Kontroversi video ‘Tak Ku Sangka Tak Ku Duga’ menyebabkan video ini ditonton lebih dari 2.3 juta kali.  Di mana aura lagu ini sehingga begitu ramai yang menonton klip video ini.

Hehehe, intro entri kali ni gempak habis.  Salah satu strategi menarik perhatian pelawat dari enjin carian (Google, Yahoo dan Bing) ke Blog Sharifdez.

Saleem | Kredit to Google Image.

Sebenarnya, tiada la kontroversi sangat klip video penyanyi Saleem ni.  Masa tengah menjelajah di alam siber tadi, terjumpa satu klip video ni.  Bila diamati rasa macam pernah dengar ja lagu ni, tapi di mana ya. J


Selasa, 9 Oktober 2012

Buat Duit Affiliate | Bukti Komisyen Diterima | Viral Samurai X.

0 teman memberi kata semangat.
Affiliate merupakan salah satu cara untuk buat duit masa kini.  Tiada modal diperlukan untuk menyertai affiliate.  Apa yang anda perlukan ialah ilmu dan masa.

Ilmu pemasaran - untuk melariskan produk affiliate yang anda promosikan.
Masa – mengikut waktu lapang anda.

Buat Duit Affiliate | Kredit to Google Image.

Konsepnya mudah.  Jika anda gunakan masa lapang mempromosi produk affiliate dengan cara yang betul, anda bakal mendapat hasilnya nanti.  Jika anda gunakan strategi pemasaran yang salah, anda hanya membuang masa.

Isnin, 8 Oktober 2012

Beli Sony Xperia Ion Online | Youbeli.com

0 teman memberi kata semangat.
Anda penggemar Sony Xperia?  Sharifdez teringin juga nak memiliki Sony Xperia ni.  Tampak cantik dan kemas rekaannya.  Kalau nak bercerita berkenaan handphone pintar ni memang Sharifdez ‘ziro’.  Setakat boleh call, SMS, download, dan berfacebook tu dah kira ok lah bagi Sharifdez.

Bagi yang arif berkenaan Sony Xperia ni,  sudah tentu mereka tahu kelebihan dan kekurangan setiap handphone.


Ahad, 7 Oktober 2012

Beli Susu Kambing Better Goat | Produk Terbaru Munif Hijjaz.

1 teman memberi kata semangat.
Salam sejahtera dan Salam 1Malaysia.

Susu kambing. Ada tak reader Blog Sharifdez ini penggemar susu kambing?  Anda tahu tak khasiat susu kambing ini.

Kelebihan Susu Kambing.

- Paling hampir dengan susu ibu (minuman terbaik di dunia selepas susu ibu)
- Para Nabi meminum susu kambing dan membela kambing (membela dan meminum susu kambing adalah sunnah)
- Susu kambing lebih mudah dihadam kerana ia hanya memerlukan 20 minit berbanding susu lembu memerlukan 2 jam.
- Tiada dijangkiti penyakit kambing gila (yang ada penyakit lembu gila)
- Kambing mempunyai sistem pertahanan tubuh yang kuat.

Better Goat | Krdt to Muniz Hijjaz.


Statistik Blog | Julai Hingga September 2012.

0 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan blogger dan reader Blog Sharifdez.

Bagaimana statistik blog anda pada bulan lepas.  Ada peningkatan atau jatuh terjunam ke dasar lautan J.  Bagi Sharifdez, entri statistik blog ini banyak manfaat pada blogger. 

Pertamanya, kita dapat mengetahui entri mana yang pembaca blog kita suka baca.  Dengan ini kita dapat mencipta entri berkaitan untuk menarik lebih ramai pembaca.


Kedua, peningkatan trafik blog akan memberi semangat untuk kita terus menghasilkan entri-entri berkualiti.  Bila ada pembaca yang suka blog kita, mungkin dia akan bantu hebahkan blog kita pada rakan-rakannya.  Bagaimana nak hebahkan?  Tentu sekali melalui facebook J.

Selasa, 2 Oktober 2012

Syarikat Jongkong Emas Diserbu | Genneva Malaysia Sdn Bhd.

0 teman memberi kata semangat.
Salam sejahtera reader Blog Sharifdez.

‘Jongkong Emas Diserbu’.  Itulah salah satu kata kunci yang masuk ke Blog Sharifdez hari ini.  Sebagai blogger, Sharifdez perlu ambil tahu.  Jika berfaedah akan Sharifdez kongsikan di blog ini.


Rupa-rupanya, ada sebuah syarikat yang menjalankan jual beli produk emas telah diserbu polis pada Isnin lalu (1 Oktober 2012).  Syarikat dimaksudkan ialah Genneva Malaysia Sdn Bhd.

----------oOXOo----------

KUALA LUMPUR: Satu operasi serbuan bersama dilakukan ke atas Genneva Malaysia Sdn Bhd dan syarikat sekutunya pada Isnin oleh pihak berkuasa kerana disyaki melakukan kesalahan di bawah undang-undang yang ditadbir agensi-agensi penguat kuasa berkenaan.

Ilmu Perniagaan Internet | WangCyber.com

3 teman memberi kata semangat.
Perniagaan Internet masakini semakin berkembang.  Telah ramai usahawan berjaya dilahirkan hanya melalui medium internet.  Tidak kurang juga munculnya jutawan-jutawan baru yang hanya mengaplikasikan sepenuhnya medium internet dalam perniagaan mereka.

Jika bercerita berkaitan perniagaan internet, mereka yang bergiat aktif dan pasif dalam bidang ini pasti mengenali jejaka kacak, Irfan Khairi.


Jutawan Irfan Khairi.  Krdt to Google Image.

Sejak Sharifdez aktif berinternet 4 tahun yang lalu, buku Irfan Khairi bertajuk ‘Rahsia Jutawan Internet Terbongkar’ merupakan koleksi pertama Sharifdez berkaitan perniagaan.  Sebelum tu, sibuk dengan majalah hiburan dan komik sahaja, huhuhu.

Buat Duit Internet vs Perniagaan Internet.