Sahabat Terbaek Blog Sharifdez

Khamis, 29 November 2012

Video Jaringan Gol Malaysia VS Laos | 28 November 2012

1 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan salam sejahtera.

Tengok tak perlawanan Malaysia vs Laos semalam ( 28 November 2012).

Sharifdez tutup tv bila pasukan Laos jaringkan gol penyamaan semalam.  Tapi tak sangka Malaysia menang bergaya semalam.  Macam ultraman ja pasukan Malaysia ni.  Lampu merah dah berkelip baru dapat kuasa baru, semangat baru.

Kredit to Google Image.

Ok, cukup, Jom saksikan video jaringan gol Malaysia VS Laos yang berkesudahan 4-1 dalam merebut Piala AFF Suzuki 2012.


P/S : Sharifdez sampai demam hari ni.  Kalau Malaysia kalah, boleh koma jadinya. huhuhu.

Rabu, 28 November 2012

Cara Meningkatkan Trafik Blog | 40k UV Sebulan

4 teman memberi kata semangat.
Muat turun percuma ebook cara meningkatkan trafik blog sehingga 40k sebulan.


Seorang pakar dalam menjana trafik ke blog / web berkongsi ilmu.  Beliau telah menghasilkan sebuah ebook bertajuk ‘Teknik Psikologi Trafik. 40K UV Trafik Sebulan’.

Beliau berkongsi satu teknik yang membolehkan anda menerima puluhan ribu trafik setiap bulan.  Sesiapa sahaja boleh menggunakannya, tidak kira anda pakar atau newbie.

Tutorial lengkap menggunakan bahasa melayu,

Ringkas dan padat.

Teknik ini boleh digunakan untuk :
- Meningkatkan Trafik dan Page VIEW.
- Meningkatkan Alexa Ranking
- Psiko Pelawat blog / web anda.

Dapatkan Sekarang di : PsikologiTrafik.com

Selasa, 27 November 2012

3 Blog Pilihan Terbaik Minggu Pertama.

5 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum dan Salam Mesra.

Semalam Sharifdez ada buat satu entri berkenaan contest 3 Blog Pilihan Terbaik dianjurkan oleh blogger amirez (dot) com.  Hari ini Sharifdez senaraikan 3 blog terbaik yang mendahului contest ini.


Senarai ini Sharifdez ambil dari pak cik Google.

1. Memang panas giler lah blog ni - djdanchef.blogspot.com

2. Siapa kenal dengan Akma Omar - akmaomar.com

3. Tomato gurl a.k.a Ciktom - ciktom.com


Isnin, 26 November 2012

3 Blog Pilihan Terbaik | Cabaran Terakhir 2012

1 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum, salam 1 Malaysia.

Senarai popular ‘3 Blog Pilihan Terbaik’ tahun 2012 dimenangi oleh Blog Sharifdez dan rakan-rakan.  Hehehe, terlebih berangan la pulak.

Kredit to Google Image.

 Apa kaitan 3 blog pilihan terbaik dan cabaran terakhir 2012. Semuanya bermula dengan kata kunci di bawah yang masuk ke Blog Sharifdez.


Bila Sharifdez tanya pak cik Google, rupanya ada blogger buat contest SEO.  Siapa pula 3 blogger yang akan terpilih.  Kita tunggu dan lihat nanti di penghujung cabaran yang berakhir 15 Disember 2012 nanti.

Selasa, 20 November 2012

150 Juta Ainan Tasneem | Lirik Lagu Video.

1 teman memberi kata semangat.
Ainan Tasneem mencipta nama dengan singlenya yang berjudul Aku Suka Dia. Lagu ini telah diputar di radio-radio Malaysia sejak bulan Mei 2012 lagi. Populariti yang memuncak melalui lagu tersebut penyanyi Ainan Tasneem telah dilamar produksi MVM Production.


Sejak bergelar artis, show-show beliau semakin bertambah tetapi seperti perinsipnya Ainan Tasneem hanya membuat persembahan di hari cuti sahaja kerana memberi fokus pada pelajaran.  Untuk pengetahuan semua peminat, Ainan Tasneem juga telah dipilih lagunya bertajuk Aku Suka Dia untuk dimuatkan di salah satu album kompilasi di Indonesia. Tahniah! Selepas ini pasti beliau dapat melebarkan sayap ke seberang.

Mengenai single terbaru Ainan Tasneem pula, lagu tersebut telah diambil daripada penciptanya Fynn Jamal. Lagu ini telah dipersetujui untuk dinyanyikan semula secara eksklusif untuk dijadikan single kedua Ainan Tasneem. (sumber - satellizermusic.com)

Jom layan video dan lirik lagu 150 juta Ainan Tasnem di bawah.  Zasssssszz (o_o)


Like Facebook Ainan Tasneem Fanpage. Y(-_o)

Isnin, 19 November 2012

Anugerah Industri Muzik 2012 | Video Penuh

0 teman memberi kata semangat.
Salam 1 Malaysia.

Anda terlepas menonton Anugerah Industri Muzik (AIM) 2012 pada malam minggu yang lalu ( 17 November 2012)?  Jika ya, tidak mengapa kerana videonya Sharifdez telah letakkannya di blog sini. 


Video ketika acara karpet merah (karpet glamour AIM) juga Sharifdez letakkannya di sini.

Ahad, 18 November 2012

Shila Amzah Cium Tangan Kekasih | Kontroversi AIM 2012 | Video

2 teman memberi kata semangat.
Patah seribu hatiku, bila melihat kau bercium tangan dengan kekasihmu…

Siapa tengok AIM 2012 semalam? Abang-abang hensem kat luar sana yang minat Shila Amzah ni mesti rasa terbako baca tajuk entri ni. Huhuhhu.


Ala, cium tangan ja.  Bukan cium kaki pon macam cerita Hindustan tu”.

Komen balas yang makin menambah kontroversi.

Sabtu, 17 November 2012

Karpet Merah | Anugerah Industri Muzik 2012 | Siaran Langsung

0 teman memberi kata semangat.
Ketika ini sedang berlangsung Anugerah Industri Muzik (AIM) 2012.

Boleh saksikan siaran secara langsung di AstroGempak (Youtube).


Gambar di bawah ketika acara Karpet Merah
Anugerah Industri Muzik 2012.


Lebih banyak gambar, klik di sini.

Like Facebook : Anugerah Industri Muzik 19

Isnin, 12 November 2012

Akak Di Balik Pintu | Mati Ketika Berzina | Jom Promosi Blog.

1 teman memberi kata semangat.
Salam sejahtera.  Hari ini Sharifdez memilih satu lagi blog untuk diletakkan pada banner di atas.  Akak di balik pintu,  itulah nama diberi pada blog tersebut.

 

 

Blog ini sudah mendapat  508 ‘Like’ Facebook, 1395 follow blog dan pagerank 2/10.

 

 

Ada kisah peribadi dan juga isu semasa dikongsikan di blog ini.  Entri di bawah topik yang agak hangat juga di blog beliau.

 

Mati Melekat Selepas Melakukan Zina Di Kubur.

 


Pada awal bulan oktober yang lalu, masyarakat Karawang digegarkan dengan gambar dua orang yang meninggal dunia ketika melakukan hubungan intim. Berdasarkan berita yang beredar di tengah-tengah masyarakat di sana, dua pasangan itu ialah (baca selanjutnya)…

Jom promosi blog anda di sini.


Terima kasih berkunjung. Jika suka blog ‘Akak di balik pintu’ boleh ‘like’.

Rabu, 7 November 2012

Tempahan Mini Pavlova | Jom Promosi Blog.

0 teman memberi kata semangat.
Salam sejahtera.

Ada sesiapa berminat membuat tempahan Mini Pavlova.  Sedap ka Mini Pavlova tu.  Kalau nak tahu, kena lah rasa sendiri. J


Sharifdez pun teringin jugak nak rasa Pavlova ni.

Kalau nak buat tempahan Mini Pavlova, boleh ke blog Nonie Rahman (my lifE & my loveS).

Terima kasih berkunjung.