Sahabat Terbaek Blog Sharifdez

Ahad, 27 Januari 2013

Farm Transit Ayam Laga Penang | Promosi Blog

Ayam Laga Penang | Farm Transit

Assalamualaikum / Salam Sejahtera.

Anda penggemar Ayam Laga?  Sharifdez ada sebuah blog yang ingin Sharifdez promosikan di sini.  Dulu masa kecik, keluarga Sharifdez ada juga memelihara ayam di sekitar rumah.  Tapi bukan Ayam Laga.  Hanya Ayam Kampung sahaja.

Teringat lagi masa fenomena Ayam Serama melanda.  Sharifdez pun tak terkecuali nak pelihara juga.  Balik dari sekolah, sibuk bermain dengan Serama. Tapi itu semua dulu.  Sekarang kawasan lapang sekitar rumah dah tak ada.  Semua dah didirikan rumah.

Ok, lupakan pasal Serama seketika sebab entri ni pasal Ayam Laga. J

----------oxOxo----------
Farm Transit Ayam Laga Penang
 
Farm transit bakal di buka tidak lama lagi bagi memudahkan pemantauan saya terhadap anak2 ayam laga penang serta bagi memudahkan untuk tontonan peminat ayam laga penang di negeri selangor dan sekitarnya.

Farm tersebut lebih fokuskan baka2 dari hijau kambu, berintik serta nisse 11 di mana telah di cross baka2 tersebut kemudian ia akan di cross dengan baka hijau kambu untuk mendapatkan baka yang lebih berkualiti sekaligus menghasilkan baka ayam laga penang yang lebih bermutu serta benih tersendiri atau line sendiri.... 

Di sebabkan cross yg terakhir adalah dengan baka hijau kambu maka anak2 ayam laga yang akan di hasilkan lebih kepada roma hijau kambu di mana roma tersebut sering mendapat (baca entri penuh di sini)
----------oxOxo----------
 


Sila 'Share' jika suka.

Catat Ulasan

Terima kasih baca entri ini. Sila tinggalkan komen.

0 teman memberi kata semangat.: