Sahabat Terbaek Blog Sharifdez

Khamis, 28 Mac 2013

Video Klip Bahagiamu Deritaku | Hafiz AF7

1 teman memberi kata semangat.
Lirik lagu dan video klip Bahagiamu Deritaku oleh Hafiz

Salam sejahtera.  Anda dah tengok video klip terbaru dari pemenang anugerah vokal terbaik ni.  Siapa lagi kalau bukan Hafiz yang popular dengan lagu Awan Nano tu.
 
Kredit to Google Image | Hafiz AF7
Lagu Bahagiamu Deritaku nyanyian Hafiz sudah lama dimainkan di radio tapi minggu lalu (18 Mac 2013) kalau tak silap Sharifdez, video klip Bahagiamu Deritaku telah dimuat naik ke Youtube.

Kalau yang putus cinta kerana orang ketiga, jangan tengok video klip ni.  Nanti luka lama kan berdarah kembali.  Huhuhuu.  Apa-apa pun memang layan video klip ni sebab kualiti video yang baik dan pemandangan yang memukau.  Orang Penang cakap, memang perrrhhhh. Hehehee.

Anda minat Hafiz?
Jangan lupa share video ini dengan rakan-rakan. V(o_o)

Selasa, 26 Mac 2013

Sayang Shae Versi Lelaki | Jawapan Sayang | Mr Bie

0 teman memberi kata semangat.
"Sayang aku baik selalu, Janganlah kamu risaukan aku;
  Ku harap kamu pun baik di situ, kerna diriku selalu mendoakanmu"…

Itu antara bait-bait lagu yang dinyanyikan Mr Bie sebagai jawapan balas kepada kekasihnya Shae yang kerinduan.
 


Hehehee, suka-suka jer deorang ney.  Tapi layan juga lagu ‘Jawapan Sayang’ versi Mr Bie ni.

Isnin, 25 Mac 2013

Dr Muhammad Uthman El Muhammady Meninggal Dunia.

0 teman memberi kata semangat.
Al-Fatihah.  Dr Muhammad Uthman El Muhammady dalam kenangan.

Assalamualaikum.  Ada berita yang agak mengejutkan Sharifdez hari ini.  Ketika sedang berfacebook tadi, Sharifdez terlihat berita ini di ‘Wall’ seorang artis bergelar ‘saudara baru’ ni Adam Corrie 

--------------------ox0xo--------------------
Umat Islam Malaysia telah kehilangan seorang tokoh Ilmuan Islam yang disegani, Dr Muhammad Uthman El Muhammady.  Dr Muhammad Uthman El-Muhammady meninggal dunia di kediamannya di ISTAC, Taman Duta di sini petang tadi.

Sabtu, 16 Mac 2013

Lagu Baru Yuna | Shine Your Way | Filem The Croods | Video Klip

0 teman memberi kata semangat.
Video klip terbaru dari Yuna ( Yunalis Zarai ) - Shine Your Way

Assalamualaikum / Salam Sejahtera.

Siapa di sini peminat Yunalis Zarai a.k.a Yuna.  Penyanyi yang popular dengan lagu Terukir Di Bintang tu.  Mesti anda kenal, kan.

Sumber dari Google Image

Yuna sekali lagi tampil dengan lagu baru.  Tapi kali ini Yuna berduet dengan Owl City.  Shine Your Way’, itulah tajuk lagu terbaru Yuna.  Shine Your Way’ adalah lagu tema untuk filem baru yang akan ditayangkan di Malaysia. Filem apa?

Shine Your Way - Owl City ft Yuna - Video Lirik

Filem baru ini ialah filem animasi bertajuk ‘The Croods’.  Anda boleh lihat video trailer filem ‘The Croods’ di bawah.  Siapa yang minat dengan filem animasi ni boleh la ke pawagam 21 Mac 2013 nanti, OK.

Selasa, 12 Mac 2013

Kenaikan Gaji Kakitangan Awam 2013 | 9 Inisiatif

0 teman memberi kata semangat.
Pengumuman kenaikan gaji kakitangan awam, berita gembira untuk 1.4 juta kakitangan awam di Malaysia.

Assalamualaikum | Salam 1Malaysia

Semalam ( 11 Mac 2013 ) Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan 'berita baik' sembilan perkara yang dinantikan 1.4 juta kakitangan awam termasuk kenaikan gaji tahunan yang diawalkan dan akan berkuat kuasa mulai 1 Julai 2013.


Kesemua inisiatif yang diumumkan adalah sebahagian daripada sistem saraan baru iaitu Sistem Saraan Transformatif (SST) - yang menggantikan Sistem Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) yang dibatalkan tahun lalu.

Antara inisiatif yang diumumkan :-

Ahad, 10 Mac 2013

Cara Putihkan Gigi | White Light Tooth

0 teman memberi kata semangat.
Bagaimana cara untuk putihkan gigi yang kuning dan berkarat dalam 5 hari?

Salam sejahtera.  Terima kasih berkunjung ke laman Blog Sharifdez.

Sekiranya anda mempunyai masalah gigi kuning dan berkarat, Sharifdez ada menemui satu produk yang tengah laris jualannya di Facebook.  Produk ini sangat mudah digunakan.  Gunakan alat ini untuk beberapa minit. Lihat hasilnya dalam 5 hari (tidak sesuai untuk gigi berkarat kerana merokok).


Produk pemutih gigi ini dijual dengan harga RM75.  Tapi tidak disangka, produk berharga RM75 lebih murah jika anda tahu tempatnya.  Sharifdez ada menemui sebuah laman web yang menjual produk pemutih gigi ini.

Sabtu, 9 Mac 2013

Video Klip Putih Putih Melati ST12 | Lirik Lagu

1 teman memberi kata semangat.
Putih - putih Melati, merah - merah Delima,
    Siapa yang baik hati pastiku terima.

Itu antara bait bait lagu yang kerap Sharifdez dengar dinyanyikan anak anak jiran sebelah rumah sekarang ni.  Dalam banyak banyak lagu, inilah lagu yang Sharifdez rasa sangat ‘simple’.  Kalau tak percaya, boleh tengok lirik lagu di bawah ni.

Gambar kredit to Google Image

Download lagu Putih Putih Melati di iTunes ( Klik Sini )

Lirik Lagu Putih Putih Melati – ST12

Jumaat, 8 Mac 2013

Video Lagu Sayang Shae Versi Lelaki | Aku Stress Giler

0 teman memberi kata semangat.
Inilah penyanyi sebenar lagu Sayang yang dipopularkan Shae.  Tidak disangka penyanyinya adalah seorang “Lelaki”.


Aku Stress Giler – Mungkin itu antara rungutan peminat lagu Sayang Shae apabila mengetahui perkara ini.  Ohh tidak…  Katakan ini semua tidak benar.

Huhuhuuu..  Video di bawah ini adalah penyanyi yang dikatakan itu.  Sediakan baldi di sebelah sebelum menekan butang ‘Play’. J

Harga Minyak Naik Lagi | Cara Jimat Minyak

0 teman memberi kata semangat.
Hah, apa.  Harga minyak naik lagi.  Biar betul.

Assalamualaikum / Salam Sejahtera.

Semalam ( 7 Mac 2013 ), harga minyak telah naik.  “Minyak apa yang naik.  Minyak masak ka, minyak kereta”?  Minyak petrol yang naik ya saudara saudari sekalian.  Kalau cakap minyak kereta sahaja yang naik, minyak motor, lori dan bas macam mana pulak, kan.  Opsss, lori dengan bas guna minyak diesel la. Heheheee.
Sumber gambar dari Google Image.
Berkuatkuasa semalam harga minyak RON97 telah naik sebanyak 20sen. Jadi, harga minyak RON97 terkini ialah RM2.90.  Kenaikan harga minyak ini pastinya dirasai oleh mereka yang menggunakan minyak ini setiap hari.

Ahad, 3 Mac 2013

Blogger Terbaik Malaysia | Blog Hati Putera

0 teman memberi kata semangat.
Siapa blogger terbaik Malaysia pilihan Blog Sharifdez kali ini.

Salam Sejahtera Blogger 1Malaysia.

Hari ini dah di penghujung 3hb Mac 2013 (03/03/2013).  Angka 3 merupakan nomber kegemaran Sharifdez.  Hari ini juga ada sesuatu yang ingin Sharifdez kongsikan pada anda, pembaca setia Blog Sharifdez.

Perkara ini juga berkaitan angka 3.  Aiksss, banyak betul 3 hari ni ya.  Hehehee.

Hari ini Sharifdez memilih Blog Hati Putera sebagai blogger terbaik Malaysia untuk diletakkan di ruang Iklan Percuma Blog Sharifdez.

Kredit gambar kepada akubiomed

Blogger ini bermurah hati untuk memberikan sejumlah RM30 kepada pengomen tegar dan penyumbang trafik terbanyak ke blog beliau – Blog Hati Putera.

Sabtu, 2 Mac 2013

Nelydia Senrose | Biodata | Setia Hujung Nyawa | Gadis Cantik

0 teman memberi kata semangat.

Salam 1Malaysia

Anda kenal dengan Nelydia Senrose.  Kalau anda selalu tengok drama Melayu di tv, mesti anda kenal dengan gadis cantik ini.

Sharifdez kenal ke siapa Nelydia Senrose ni?  Mestilah Sharifdez kenal.  Kekasih lama masa zaman cinta monyet dulu.  Opssss, berangan je lebih Sharifdez ni.  Pantang tengok gadis cantik sikit semua nak mengaku aweks sendiri.  Nanti tak pasal-pasal Qi serang Sharifdez dengan M-16.  Baru padan muka, heheeheee.

Nama Nelydia Senrose ni TOP pun sebab drama Setia Hujung Nyawa.  Ramai rakan-rakan blogger asyik post entri pasal Nelydia ni.  Tapi Sharifdez tak tengok drama popular tu.  Asyik balik kerja malam ja. Mana nak sempat tengok. Huhuhuuu.
--------------------ox0xo--------------------
Biodata Pelakon Setia Hujung Nyawa - Nelydia Senrose