Sahabat Terbaek Blog Sharifdez

Isnin, 29 April 2013

Tengok Wayang Cerita Iron Man 3

0 teman memberi kata semangat.
Hari minggu tengok wayang Iron Man 3.

Salam sejahtera rakan blog Sharifdez.  Siapa dah tengok cerita Iron Man 3 yang baru ditayangkan di pawagam Malaysia pada 25 April 2013 lalu.  Sharifdez dah tengok.
 


Iron Man 3 kali ini agak kurang menyengat.  Tak banyak aksi pertempuran berlaku.  Babak menarik pertempuran Iron Man hanya berlaku di penghujung cerita.  Tapi, cerita ini jadi menarik sebab ada unsur lucu diselitkan pada beberapa babak.

Khamis, 25 April 2013

Beli Handbag Online | Buatan Paris

0 teman memberi kata semangat.
Jom beli handbag buatan Paris secara online.

Salam sejahtera.  Siapa pembaca Blog Sharifdez di sini suka membeli handbag secara online?  Hari ini Sharifdez kongsikan 1 laman web untuk anda yang sukakan handbag buatan Paris.  Banyak koleksi handbag baru akan dikeluarkan setiap bulan.


Web tersebut bukan sahaja menjual handbag, tetapi alat solekan serta pelbagai aksesori untuk dipadankan dengan handbag yang cantik buatannya.  Selain handbag, web tersebut juga menawarkan pelbagai koleksi kasut dan pakaian yang selesa.

Sabtu, 20 April 2013

Demam Gwiyomi | Video Gadis Cantik Bertudung | Viral

1 teman memberi kata semangat.
Gwiyomi. Apa benda tu. Apa kaitannya dengan gadis cantik bertudung.
 


Terus terang Sharifdez tak tahu sangat pasal Gwiyomi.  Tapi video mimik muka gadis cantik bertudung ni banyak dimuat naik ke Youtube.  Bila tengok video tu, ada gaya-gaya comel dan cute yang suka dilakukan gadis-gadis di korea.

Kalau anda belum tengok, jom layan video di bawah ni.


Dari beberapa komen yang Sharifdez baca, gadis ni dikatakan dah berkahwin.  Boleh lihat sendiri pada jari gadis cantik tu.  Ada cincin kahwin. Video ni khas untuk suaminya.  Tak tahu pula bagaimana video ini tersebar di Youtube.  Kesian pula pada si suami.  Tak pasal-pasal nanti dapat dosa kering. 

Itu lah kuasa infomasi masa kini.  Video seperti ini cepat menjadi viral dan pastinya memberi keuntungan pada sesetengah pihak.  

Anda mungkin juga meminati :


BS : Fikir dahulu sebelum bertindak, jangan main terjah jer. (o_o)V

Jumaat, 19 April 2013

Kereta Paling Mahal Dunia 2013 | Veneno

0 teman memberi kata semangat.
Lamborghini Veneno, inilah kereta paling mahal tahun 2013.

The Veneno adalah hadiah ulang tahun Lamborghini yang ke 50. Kereta ini hanya dihasilkan 3 buah sahaja.  Semua 3 buah super car ini sudah pun terjual sebelum dilancarkan di Geneva Motor Show.
 
Logo Rasmi Lamborghini

Harga The Veneno - $ 4.6 Juta
Kuasa Enjin - V12, 750 kuasa kuda

Selasa, 16 April 2013

Cara Mudah Dapat Duit | Bukti Komisyen

2 teman memberi kata semangat.
Bagaimana cara mudah dapat duit di internet?  Itu soalan yang kerap bermain di fikiran Sharifdez ketika baru mengenali dunia internet ni.

Hari ini, persoalan itu sedikit demi sedikit terungkai.  Terdapat pelbagai teknik atau cara mudah untuk dapat duit ni.  Salah satu darinya adalah melalui PPL ( Pay Per Lead ).  Tiada sebarang modal diperlukan untuk bermula.


PPL ni bermaksud, jika ada sesiapa berminat dengan sesuatu maklumat dan memuat turun kandungannya, anda dapat komisyen.  Nampak mudah, kan.  Tugas kita hanya perlu cari sesuatu produk yang menawarkan PPL dan mula promosikannya.

Sabtu, 13 April 2013

Gentleman | Video Klip Terbaru PSY

0 teman memberi kata semangat.
Video klip Gentleman dari PSY.  Hari ini (13.04.2013), PSY telah pun memuat naik video klip Gentleman di Youtube.  Kalau anda peminat Gangnam Style, anda adalah yang terawal menontonnya.

--------------------ox0xo--------------------

PSY menjanjikan adanya "gaya khas PSY" dalam tarian tradisional Korea yang akan ditampilkan pada video klip "Gentleman".

"Saya telah bekerja dan terus memperbaiki [lagu barunya] dan saya pikir versi terakhir ini akan menjadi yang paling final," kata PSY dalam program berita TV pada awal bulan ini.

"Ini merupakan lagu lain yang akan meriah. Tariannya dikenal seluruh orang Korea tapi baru bagi negara lain. Ini akan ditampilkan dengan gaya PSY," ucapnya. (BeritasatuDotCom)
--------------------ox0xo--------------------

Jumaat, 12 April 2013

Video Klip Angin Syurga | Misha Omar

0 teman memberi kata semangat.
Siapa suka lagu baru Misha Omar, Angin Syurga?

Semalam (11.4.2013) Misha Omar atau nama sebenarnya Samiha @ Aisah Binti Omar,  telah memuat naik video klip terbarunya, Angin Syurga di Youtube.  Sharifdez tercari-cari juga video klip ni hari minggu yang lalu.  Video ni muncul masa di penghujung Melodi TV3.
 

Cara Dapat Duit Mudah | Tanpa Modal

0 teman memberi kata semangat.
Cara mudah dapat duit tanpa modal.  Adakah terdapat cara atau teknik untuk dapatkan duit mudah dari internet tanpa keluar modal sesen pun dari poket anda?
 
Gambar ambil dari Google Image. Kalau betul kan seronok : )

Jika persoalan itu sedang bermain di fikiran anda, mungkin apa yang akan Sharifdez kongsikan ini dapat memberi inspirasi pada anda untuk menghasilkan pendapatan online pertama anda.

Tajuk entri ‘Cara Dapat Duit Mudah’ mungkin agak keterlaluan.  Namun jika anda sudah berjaya menghasilkan pendapatan pertama dari website ini, mungkin anda akan berkata, ‘Senang sahaja nak dapat duit dari internet ni’.

Berminat?  Baca 4 langkah Cara Dapat Duit Mudah Tanpa Modal di bawah:-

Ahad, 7 April 2013

Kerja Dari Rumah Tanpa Modal | Sambilan atau Sepenuh Masa

40 teman memberi kata semangat.

Adakah terdapat kerja sambilan yang dapat
dilakukan di rumah tanpa perlu keluarkan modal?

Salam sejahtera.  Jika anda seorang pelajar lepasan SPM, suri rumah, atau pelajar Universiti / Kolej ( sedang cuti semester ) adalah amat rugi jika anda tidak gunakan masa terluang yang ada untuk mencari duit poket tambahan.

Kerja sambilan di rumah adalah satu cara untuk anda menghasilkan duit poket tambahan.  Jadi, hari ini Sharifdez kongsikan satu website untuk anda buat kerja sambilan di rumah.  Itupun jika anda berminat lah.  Tiada paksaan.  Sekadar berkongsi sesuatu perkara yang dirasakan perlu.  Jika berguna, diharap dapat memberi manfaat pada semua.  Jika tidak, Sharifdez hanya mampu ungkapkan kata MAAF sahaja.
 


Jumaat, 5 April 2013

3 Projek Pembangunan di Cyberjaya | RM8 Billion

0 teman memberi kata semangat.
PM lancar 3 projek bernilai RM8 bilion di Cyberjaya.

Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak hari ini (5 April 2013) melancarkan tiga projek pembangunan di Cyberjaya yang bernilai kira-kira RM8 bilion.

Projek Pertama ( pembinaan Masjid Cyberjaya )
- (masjid pertama dapat anugerah Indeks Platinum Hijau.
- mampu memuatkan 8,500 jemaah.
- dijangka siap menjelang 2015.
- fasa pertama dibina oleh syarikat Koridor Padu Sdn. Bhd.
- keluasan tanah 17.5 ekar.
- bernilai RM62 juta

Kredit gambar Utusan Online | 3 Projek Pembangunan Cyberjaya

Projek Kedua ( pembinaan 2,500 unit rumah dan komersial )
- projek pembangunan bernilai RM1.02 bilion
- turut melibatkan pembinaan 794 unit Perumahan Rakyat 1Malaysia (PRIMA).