Sahabat Terbaek Blog Sharifdez

Ahad, 30 Jun 2013

Kelantan VS JDT | Video Jaringan Gol Norfarhan | Final Piala FA 2013

0 teman memberi kata semangat.
Tahniah buat skuad ‘The Red Warriors’.  Kemenangan ini pastinya memberi kepuasan besar pada penyokong setia ‘The Red Warriors’.

Kelantan vs JDT.  Stadium Nasional Bukit Jalil menjadi saksi kemenangan Kelantan dalam merebut Piala FA 2013.  Dengan kemenangan itu, sekali gus  pasukan Kelantan berjaya mempertahankan kejuaraan sama yang diraih musim lalu.
 

Jaringan di awal perlawanan oleh Norfarhan memberi tekanan buat JDT.  Strategi JDT juga kelihatan tidak menjadi.

Jom lihat video jaringan gol sulung perlawanan Piala FA oleh Norfarhan.


kredit : mysumber.com

Rabu, 26 Jun 2013

Buat Duit Online Tanpa Modal

4 teman memberi kata semangat.
Bagaimana cara buat duit online tanpa perlu keluar modal?

Pastinya persoalan ini pernah bermain di fikiran anda.  Jika ya, website yang ingin Sharifdez kongsikan hari ini mungkin dapat membuka fikiran anda bagaimana untuk 'Buat Duit Online Tanpa Modal'.
 

Tapi sebelum itu, anda masih perlu keluarkan modal untuk dapatkan ilmu buat duit online tanpa modal ini.  Bukan mudah untuk seseorang itu berkongsi rahsia beliau buat duit secara online.  Ini mungkin boleh menutup rezekinya di masa hadapan apabila banyak persaingan.

Namun percayalah dengan berkongsi ilmu yang baik, apabila tertutupnya satu punca rezeki akan terbentang lagi 10 pintu rezeki untuk mereka.

Berapa modal ilmu yang anda perlu keluarkan untuk memiliki ilmu ini.  RM199 sahaja.  Anda berani?  Jika ya, teruskan membaca.

Sabtu, 22 Jun 2013

Video Klip Bila Orang Dah Benci | Saleem

1 teman memberi kata semangat.
Video Klip Saleem Bila Orang Dah Benci

Bila orang dah benci;  Tiada guna ku nanti;
Lebih baik ku pergi;  Pergi membawa diri…

Bila orang dah benci;  Tinggal aku sendiri;
Orang pun dah tak suka;  Dikenang pun tak guna…

Tentu anda selalu dengar lirik lagu di atas, kan.  Sharifdez pun selalu juga dengar lagu ‘Bila Orang Dah Benci’ ni.  Memang sangat mendalam maksudnya.  Lagu Saleem ni memang menusuk ke jiwa.
 

Mereka yang pernah melalui saat-saat sukar dalam percintaan, lagu ‘Bila Orang Dah Benci’ ini pasti membuat air mata mereka menitis.

Selasa, 18 Jun 2013

Kerja Dari Rumah Online | Bukti Dapat Duit

3 teman memberi kata semangat.
Kerja dari rumah secara online terbukti boleh dapat duit.  Sharifdez sendiri sudah dapat lebih dari RM100 melalui laman web ni.
 

Di bawah ni pula pautan bukti pendapatan salah seorang yang telah berjaya dengan kerja dari rumah secara online.  Pembayaran adalah dalam mata wang US.


Dengan hanya dua job, saudari Wawa mampu jana USD 65 bersamaan RM195.  Bayangkan jika anda mampu jana pendapatan seperti ini setiap hari.  Pendapatan 4 angka sebulan adalah tidak mustahil.

Bayaran dibuat ke akaun Paypal.  Anda boleh hubungi sendiri saudari Wawa melalui email tertera untuk kepastian.

Syarat kelayakan adalah mempunyai kemahiran asas komputer, memahami bahasa Inggeris dan mampu menyelesaikan tugas dalam masa yang ditetapkan.

Berminat untuk kerja dari rumah secara online?



Rabu, 12 Jun 2013

Belajar Buat Biskut Raya | Kuih Tradisional

1 teman memberi kata semangat.

Mahu belajar buat biskut raya tradisional?

Salam sejahtera.  Terima kasih berkunjung ke blog ini.  Anda mesti ke sini sebab nak belajar buat kuih raya, kan.  Maklumlah, tak sampai lagi sebulan, kita akan mula berpuasa dan kemudian menyambut hari raya pula.

“Sebut sahaja tentang biskut tradisional, pasti terbayang akan biskut samprit, bahulu, bangkit kelapa, dahlia dan sebagainya. Kini biskut tradisional mendapat sambutan hangat dari ramai orang. Buktinya , harga biskut tradisional adalah jauh lebih tinggi dari biskut-biskut moden.

Mungkin kerana membuat kuih tradisional memerlukan kepakaran tinggi. Walaupun bahan-bahan yang diperlukan agak sedikit dan kosnya memang murah tetapi untuk menghasilkan biskut tradisional yang sedap dan bermutu tinggi adalah sukar. Meskipun lambakan buku resepi menyediakan resipi-resipi biskut tradisional, ternyata membuatnya bukanlah semudah disangka.
 

Setiap kali menjelang hari raya, selain hidangan tradisi seperti lemang, ketupat dan lain-lain, aneka biskut tradisional dan moden tradisional merupakan juadah popular menjadi pilihan. Sama ada tradisional mahupun moden, setiap satunya tetap memiliki keistimewaan”.

Isnin, 3 Jun 2013

Cara Mudah Dapat Duit Tanpa Modal | Komisen Baru JomNiaga.Com

0 teman memberi kata semangat.
Cara mudah Sharifdez dapat duit tanpa keluarkan modal dengan JomNiaga.Com

Salam sejahtera.  Hari ni Sharifdez nak cerita pasal dapat duit lagi.  Kalau anda dah pernah dapat duit dari JomNiaga, mungkin apa yang Sharifdez nak kongsi ini sudah anda ketahui.  Jika anda baru pertama kali dengar pasal JomNiaga, sila beri perhatian.
 

Mengapa?  Kerana jika anda berjaya kuasai Jomniaga, mahu tidak mahu anda terpaksa dapat duit setiap 2 minggu dari laman web ini.  Ya, sebelum ni Sharifdez ada buat 1 entri pasal JomNiaga.  Jika ada masa, anda boleh baca melalui pautan di bawah.

Ahad, 2 Jun 2013

Pahang VS Johor Darul Takzim | 1.6.2013 | Video Jaringan Gol

0 teman memberi kata semangat.
Pertemuan Pahang menentang JDT semalam telah terjawab.  Kemenangan yang mengecewakan semua penyokong Pahang.  Namun itulah lumrah permainan bola sepak.  Ada yang menang, ada yang kalah.  Terimalah dengan hati terbuka.  Lepas ni boleh cuba lagi (^_^).
 

Perlawanan bola sepak Pahang VS JDT semalam (1.6.2013) berkesudahan 2 gol berbalas 1.  Namun JDT menang secara agregat 2-2, menang atas jaringan gol di tempat lawan.

Jom saksikan video jaringan gol Pahang VS JDT (2 - 1)


Dengan kemenangan ini Johar Darul Takzim akan bertemu Kelantan pada 29 Jun 2013 nanti di perlawanan akhir Piala FA.  Kita lihat keputusannya nanti.


Kategori : Bola Sepak