Sahabat Terbaek Blog Sharifdez

Rabu, 30 Oktober 2013

Beli Online iPhone 5S | Lelong RM32 Ribu

0 teman memberi kata semangat.
Siapa mahu beli iPhone 5S.  Harga murah murah sahaja, RM32 ribu.  Ada berani, boleh angkut satu.  Hehehee.  Ini bukan gimik, tapi satu kebenaran.  Ada manusia di muka bumi ni sanggup berhabis duit semata-mata untuk miliki gajet idaman.



-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-
IPhone 5S Warna Emas Dilelong RM32,534

LONDON - Versi terbaharu telefon pintar iPhones 5S berwarna emas dijual di laman web lelongan eBay pada harga AS$10,100 (RM32,534), lapor sebuah akhbar kelmarin.  Telefon pintar keluaran firma Apple Inc. itu dijual pada harga lebih tinggi berbanding telefon pintar bersalut emas lain yang berada di pasaran.

Sabtu, 26 Oktober 2013

Diana Amir Sudah Berkahwin | Tahniah

0 teman memberi kata semangat.
Diana Amir, pelakon cantik berhijab semalam (25.10.2013) telah selamat disatukan dengan pasangannya  Mohd Habib Bullah A Rahman.  Majlis akad nikah mereka telah berlangsung di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya.  Minggu lalu, Diana Amir telah membuat sidang media untuk mengumumkan tarikh pernikahannya pada peminat.

 
Pada majlis itu Diana Amir menerima mas kahwin sebanyak RM1,000, senaskhah Al-Quran dan cincin. Hanya sekali lafaz, Diana Amir sah menjadi isteri Mohd Habib.

Tahniah diucapkan kepada pasangan Diana Amir dan Habib.  Selamat pengantin baru, moga kekal bahagia hingga ke Jannah.  Aminn..

Jom usha gambar majlis akad nikah mereka di bawah...

Selasa, 22 Oktober 2013

Program Buat Duit Di Internet Untuk Blogger

2 teman memberi kata semangat.

Cara mudah blogger buat duit di internet dengan blog.

Anda ada blog?  Anda ada pembaca setia?  Apa kata anda kongsikan peluang buat duit ini pada mereka.  Mereka dapat duit, anda pun boleh dapat duit juga.  Berminat nak tahu, teruskan bacaan anda…


Buat duit di internet.  Jika anda buat carian di Google atau Yahoo, pasti pelbagai program buat duit anda ditemui.  Lewat malam semalam (21.10.2013) Sharifdez terlihat satu pautan yang agak menarik dikongsikan seorang rakan Facebook.

Isnin, 21 Oktober 2013

Al Haq Yang Satu | Mawi feat AC Mizal | Video Klip | Lirik Lagu

0 teman memberi kata semangat.
Al Haq, lagu nyanyian Mawi dan AC Mizal yang sedang ngetop dimainkan di radio-radio tempatan.  Selalu anda dengar sahaja lagu Al Haq ( Yang Satu ) di radio tapi tak dapat hayati lirik lagu.  Hari ni Sharifdez letakkan lirik lagu Al Haq di blog ini beserta video klip yang baru dilancarkan di YouTube (15.10.2013).


Lepas ni boleh la nyanyi sekali di tempat kerja anda.  Layannn…


Lirik Lagu Al Haq ( Yang Satu )
-----------------------------------------

(AC Mizal)
Ya Allah berikanlah daku petunjuk,
Agar bisaku meneruskan hidupku,
Agar bisaku berjalan di jalan yang lurus,
Andainya ku bisa putarkan saat waktu,
Ku perbetulkan segala kesilapan lalu,
Andainya ku pernah melukakan hatimu,
Izinkan aku mengubati jiwa ragamu,
Segala-gala suka dan duka,
Tak pernah dapat ku lupa,
Daku manusia biasa, Dibawa dosa pahala,
Hidup di dunia cuma sementara,
Janganlah leka jangan terpedaya,
Antara kaca dan juga permata.

Rabu, 16 Oktober 2013

Cara Berniaga Di Facebook | 3 Formula Rahsia

0 teman memberi kata semangat.
3 formula rahsia berniaga di Facebook.


Bagaimanakah caranya untuk berniaga di Facebook?
Anda berniaga, ada produk hebat tetapi tidak tahu untuk melariskan produk anda.  Jangan risau kerana dua orang pakar pemasaran ini akan membantu melariskan jualan anda selepas ni.

Mereka ialah Saudara Syed Faiz dan Rahman Basri.

Tidak dapat dinafikan lagi, Facebook kini jadi medan peniaga-peniaga moden menjana keuntungan cara mudah.  Ada di antara mereka adalah golongan suri rumah yang hanya menjalankan perniagaan online secara sampingan.  Namun, keuntungan hasil kerja sambilan ini mampu membantu keluarga.

Guess Jeans X ANTM | CPUV Pertama Dari Nuffnang

1 teman memberi kata semangat.
CPUV pertama dari Nuffnang, Guess Jeans x ANTM.
 
Pic diambil dari Facebook Guess
Salam Sejahtera.  Jika anda mempunyai blog dan meletakkan banner Nuffnang, pastinya anda menantikan CPUV selain CPC.  Penantian sekian lama akhirnya tiba juga.

Guess Jeans x ANTM, itulah CPUV pertama sangkut di Blog Sharifdez.  Alhamdulillah, syukur.  Tak putus-putus rezeki dari Allah untuk hamba-Nya yang hina ini.  Moga anda yang membaca entri ini juga dilimpahi Allah dengan rezeki yang bertingket-tingket. Aminnn…

Sabtu, 12 Oktober 2013

Si Cantik Wawa Zainal Sudah Kahwin | Video

0 teman memberi kata semangat.
Wawa Zainal, pelakon Malaysia cantik berlesung pipit sudah berkahwin.  Peminat-peminat cinta hati Wawa Zainal pasti ramai yang kuciwa bila dapat tahu berita mengejutkan ni. 


Patutlah ramai buat carian Wawa Zainal di Blog Sharifdez.  Rupanya pasal pernikahan Wawa Zainal dengan Aeril Zafrel.  Pasangan sama cantik, sama padan.  Sharifdez jadi wartawan tak bertauliah hari ni, godek-godek di internet terjumpa entri di bawah ni.

Kalau anda belum tahu kontroversi pernikahan Wawa Zainal dan Aeril Zafrel, boleh baca dan tonton video pengakuan pernikahan mereka di bawah.

Rabu, 9 Oktober 2013

Rezeki Melimpah Ruah Di Internet

0 teman memberi kata semangat.
Alhamdulillah Syukur, ada rezeki hari ni…

Itu sahaja yang dapat Sharifdez ucapkan setiap kali buka email.  Sekurang-kurangnya ringan la sedikit beban bulan ini.  Lepas la nak bayar bil broadband, elektrik, air dan beli sedikit barangan dapur. 



Untung Allah gerakkan hati untuk buat Blog Sharifdez ni.  Terima kasih juga pada hamba Allah yang telah membuka mata ini untuk terjebak dalam dunia bloging.  Sharifdez pun telah lupa siapa hamba Allah tu.  Moga-moga Allah limpahkan juga rezeki ke atasnya.  Juga pada mereka yang telah membeli panduan-panduan, ebook serta pelbagai macam tawaran yang terselit di blog ini, moga ilmu yang diperolehi membuka rezeki yang melimpah ruah pada anda.