Sahabat Terbaek Blog Sharifdez

Sabtu, 30 November 2013

Rezeki Bulan November 2013 | Buat Duit Online

0 teman memberi kata semangat.
As Salam buat pembaca setia blog Sharifdez.

Sejak kebelakangan ini Sharifdez kurang aktif berbloging.  Jadi tak hairan lah kalau tidak banyak entri terbaru untuk dicoretkan di blog ini.  Maklumlah, banyak komitmen perlu diberi perhatian.  Jadi blog sedikit diabaikan.

Sumber Gambar Dari Google Image.
Namun yang seronoknya dengan berblogging ini, masih ada rezeki yang Allah berikan melalui blog ini.  Walaupun jumlahnya sedikit, nilainya besar untuk menampung keperluan hidup masa kini yang semakin meningkat.

Isnin, 25 November 2013

Ringankan Beban Mangsa Taufan Haiyan Bersama Nuffnang

0 teman memberi kata semangat.

Taufan Haiyan melanda Filipina

Beberapa minggu lepas, Filipina telah dilanda Taufan Haiyan.  Kesan yang ditinggalkan amat dasyat sekali.  Banyak rumah serta harta benda penduduk musnah dalam taufan berkenaan.

 Rakyat Malaysia yang prihatin dengan kesulitan yang menimpa saudara kita di Filipina pasti sedikit sebanyak akan sedaya upaya membantu mereka.  Sebagai blogger, Sharifdez juga ingin membantu sekadar termampu.  Mujurlah Nuffnang juga telah mengambil langkah untuk turut membantu mangsa Taufan Haiyan.


Sabtu, 23 November 2013

Kisah Cinta Yuyu Zulaikha Dan Onejet

0 teman memberi kata semangat.
As Salam.  Siapa pembaca Blog Sharifdez kenal dengan Yuyu Zulaikha Si Kupu Kupu Kecik tu.  Pasti yang selalu ke blog Yuyu Zulaikha sudah tahu beliau dah bertunang dan akan bernikah bulan hadapan.  Cantik tarikh yang di pilih, mudah nak ingat. (13.12.13)
 
Gambar Diambil Dari Blog Yuyu Zulaikha.  Sweet Sangat.
Pantas masa berlalu sekarang ni.  Bagaikan baru semalam Yuyu Zulaikha bertunang, sedar tak sedar akan bergelar isteri orang sedikit hari lagi.  Itulah orang cakap kan, kalau dah jodoh tak ke mana.  Bila sudah sampai masanya, di depan tok kadi bersatu jua.  Eh, betoi ka ayat tu. Kira ok lah.

Khamis, 7 November 2013

Cara Kurus Badan Dengan Cepat | Phyto Fiber

1 teman memberi kata semangat.
Memiliki bentuk badan kurus dan langsing menjadi impian setiap wanita, tidak kira yang masih bujang atau telah berkahwin.  Bentuk badan kurus dan langsing memberi lebih keyakinan pada wanita untuk memakai pakaian yang cantik.

Bagi yang telah berkahwin, badan langsing adalah sebagai penambat kasih sayang antara suami isteri ( betul tak abang-abang / kakak-kakak / adik-adik yang dah berkahwin tu ).

Isnin, 4 November 2013

Salam Maal Hijrah 1435H | 1 Muharram Detik Permulaan

0 teman memberi kata semangat.
Bismilla hirrahma nirrahim.  Dengan nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani.

Assalamualaikum / Salam Sejahtera

Salam Maal Hijrah 1435H buat anda pembaca Blog Sharifdez.  Terima kasih kerana menjadi sebahagian dari pembaca blog yang tidak seberapa ini.
 
Kredit image to I LUV ISLAM.COM
Sedar tak sedar, kita telah melangkah ke tahun baru Hirjah, Awal Muharram.  Moga kehadiran tahun baru ini kehidupan kita dilimpahi rahmat yang berterusan dari ALLAH S.W.T. Aminnnn…