Sahabat Terbaek Blog Sharifdez

Sabtu, 28 Januari 2012

Cara Mudah Tingkatkan Trafik Blog.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Hari ini Sharifdez nak cuba teknik SEO untuk kata kunci “Cara Mudah Tingkatkan Trafik Blog”.  Sharifdez nak cuba bersaing dengan 8.5 juta hasil carian di Google Search.  Agak-agak boleh berjaya tak Blog Sharifdez nak berada di laman pertama.


Tadi ketika mencari bahan untuk blog ini, Sharifdez terjumpa satu artikel menarik untuk dikongsikan untuk anda.  Tapi sebelum tu, cuba lihat trafik Blog Sharifdez pada 3 hari yang lepas.


Wow, peningkatan trafik blog yang mendadak, kan.  37 pengunjung sehari kepada 230 pengunjung dan meningkat lagi kepada 262 pada hari berikutnya.  Nak tahu bagaimana Sharifdez dapatkan 200 lebih pengunjung blog sehari?  Nanti Sharifdez akan bongkarkan cara mudah tingkatkan trafik blog (hahaha, macam teknik rahsia pulak).

Ok, berbalik kepada artikel yang Sharifdez nak kongsikan, pemilik blog berkenaan memberitahu, cara cepat tingkatkan trafik untuk blog anda adalah dengan membuat backlinks.  Hah, backlinks tu apa benda pulak?

-------------------------
Apa itu backlinks ?

Bahasa mudah backlinks ialah link web atau blog anda yang terdapat di laman web atau blog orang lain. Semakin banyak link anda di laman-laman web lain, peluang untuk mendapat trafik adalah tinggi. Ini adalah salah satu teknik yang masih diguna pakai oleh ramai orang dan yang paling penting Google melihat benda ini sebagai salah satu kaedah untuk PageRank Algorithm.

-------------------------

Bercerita pasal backlink, web yang Sharifdez gunakan untuk letakkan link di blog orang lain ialah ohbelog.com.  Terima kasih ohbelog.  Kalau anda teringin nak tingkatkan trafik blog, gunakan sahaja ohbelog. Memang berbaloi.

Nak tahu entri apa yang membuatkan trafik blog sharifdez meningkat secara drastik, sila klik pautan ini. 


p/s: Kalau suka entri ini, ajak sekali rakan2 untuk ‘like’. TQ sudi membaca entri ini.

33 ulasan:

  1. blog baru buat, akan cuba tips ni. tenkiu :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kami menjemput semua blogger Ping di PingBlog.Net,Skrip agregator terkini dengan ping sangat mudah kerana auto description dan juga auto image.Artikel anda akan dipost pada twitter dan 294 fanpage serta group facebook.Kualiti Backlink,dan highkan rank blog anda !!

      Padam
  2. cara mudah tingkatkan trafik blog, mendapat trafik, ohbelog, peningkatan trafik blog, tingkatkan trafik, tingkatkan trafik blog, trafik dari teknik seo

    BalasPadam
  3. follow me http://fairytellaasmiza.blogspot.com/

    BalasPadam
  4. tahniah, memang dapat 1st ranking dalam carian keyword 'tingkatkan trafik'
    nurfa22.blogspot.com

    BalasPadam
  5. Trims info nya..nak aq coba..thanks

    BalasPadam
  6. Thanks 4 da tips.. Btw, jenguk la blog sye ikmalfaiz.blogspot.com :)

    BalasPadam
  7. arghhh...pening la ngan dunia blog nih..macam banyak benda yg tak tau..tapi wujud dah ler blog..hehhe..cuma nak belajar lagi nih dunia blogging ni..kengkawan mintak tolong yer..saya budak baru belajar...

    ni blog sya mycutemunchkin.blogspot.com

    BalasPadam
  8. thnx bebanyak , bru tau cm ne . lawat2 le blog sy :) http://adf.ly/A7ODx

    BalasPadam
  9. salam mintak tunjuk ajar dari saudara

    BalasPadam
  10. artikel yg bagus....memang saya cari selama ni..
    tq

    BalasPadam
  11. atiikel yang bagus saya ...terima kasih atas info yang diberikan k....mintak tunjuk ajar dari saudara k...

    BalasPadam
  12. tq atas info trsebut..

    http://stiforpduitmasyuk.blogspot.com/

    BalasPadam
  13. saya belajar dengan SifuBlogger http://sifublogger.blogspot.com/

    BalasPadam
  14. terima kasih...dapat ilmu baru

    BalasPadam
  15. http://affsoftware.blogspot.com/ game rip

    BalasPadam
  16. artikel yg bagus....terima kasih kerana kongsi maklumat

    BalasPadam
  17. wah,ilmu baru...! thanks bro! =D

    BalasPadam
  18. baguslah post ni! suke2! www.harifbaginda.blogspot.com | www.cintakujiwa.com

    BalasPadam
  19. info yang berguna...mahu cuba tips yang diberi

    BalasPadam
  20. info yg menarik,,
    http://rumorslogy.com/

    BalasPadam
  21. I did it...

    TQ Tuan Umah

    >plz visit www.galeriwanita2u.blogspot.com<

    BalasPadam
  22. Yup, setuju dengan info ini. Cuma nak dapatkan kepercayaan bloger lain untuk membuat backlinks pada blog mereka yg menjadi satu cabaran.

    http://blogerberjaya.blogspot.com/

    BalasPadam
  23. thanks bro for sharing! tercari-cari aku..

    BalasPadam
  24. Salam Tima Kasih
    cuba..test..tengok

    BalasPadam
  25. Info yang menarik terima kasih admin, terbaek.. boleh cuba untuk naikkan trafic mcm admin..
    http://kapitsedapberinti.blogspot.com/

    BalasPadam

Terima kasih baca entri ini. Sila tinggalkan komen.