Sahabat Terbaek Blog Sharifdez

Jumaat, 20 Mei 2011

Cabaran : Tambah Follower dan Tingkatkan Trafik Blog.


Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.


Terima kasih berkunjung ke Blog Sharifdez.  Hari ni mood sangat ceria.  Dengan itu, saya ingin memulakan cabaran pertama untuk blog ni.  Cabaran ini bertujuan mengumpulkan seberapa ramai blogger di Malaysia ini.  Sasaran awal adalah 10 000 blog dan follower untuk tahun ini (2011).  Adakah anda akan tersenarai dalam 10 000 blogger tersebut?

Bagaimana cabaran ini berlangsung?

Setiap minggu iaitu pada hari khamis saya akan memilih dan mempromosikan satu blog yang menyumbangkan trafik terbanyak ke blog sharifdez selama satu minggu.  Bak kata mat saleh “ What You Gift, You Get Back”.  Wah gitu, hehehe.  Berminat?  Jom baca syarat-syarat penyertaan di bawah.  Banyak tau syarat-syaratnya.


Syarat-syarat Cabaran : Tambah Follower dan Tingkatkan Trafik Blog.

1. Follow Blog Sharifdez. – Anda digalakkan follow blog sharifdez kerana saya akan follow semula blog anda.  Sila pastikan ada pautan ke blog anda.

2. Senarai Bloglist – Masukkan blog sharifdez dalam senarai bloglist blog anda.  Saya juga akan masukkan blog anda dalam senarai bloglist saya.


Cabaran : Tambah Follower dan Tingkatkan Trafik Blog.



3. Buat Artikel – “ Copy n Paste” gambar di atas, dan buat satu entri bertajuk Cabaran : Tambah Follower dan Tingkatkan Trafik Blog, kemudian linkkan ke entri ini.

4. Blog Pilihan – Sila pilih 2 blog yang anda suka.  Satu blog dari Adam, satu blog dari Hawa.  Blog baru yang mempunyai follower kurang dari 1000 orang digalakkan. Nyatakan sebab anda memilih blog tersebut jika perlu.

Contoh :- Saya memilih 2 blog di bawah kerana menjadi blogger terawal yang follow blog sharifdez.


5. Komen – Tinggalkan komen dan pautan entri blog anda pada ruangan komen sebagai tanda penyertaan.


Itu sahaja syarat-syaratnya. Banyak kan, hehehe.  Terima kasih.

19 ulasan:

  1. semoga penyertaan ini mampu mempertingkatkan traffik blog awk..InsyaAllah..:)

    BalasPadam
  2. 4llow sahut cabaran ni..nice belog

    BalasPadam
  3. dah settle. jom tgk sini..

    www.duniasigadisberseliparhijau.blogspot.com

    BalasPadam
  4. sempat taw nk join gak..
    http://sayazarulfarhana.blogspot.com/2011/05/cabaran-tambah-follower-dan-tingkatkan.html

    BalasPadam
  5. dah join...

    http://depalma-sp.blogspot.com/2011/05/cabaran-tambah-follower-dan-tingkatkan.html

    BalasPadam
  6. wahhh . tingginye target ;) tak mustahil kan ..

    BalasPadam
  7. Tujuh bulan, Apa apa sahaja boleh berlaku. Segalanya mungkin. Betul tak Tia.

    BalasPadam
  8. Uhh.. Bpusing cri kutak komen.. Ooo sy bute IT.. Trafik blog tu pnting utk ape? Hahhahahah~ Malu bertanya sesat jln~

    BalasPadam
  9. macam nak join tapi bapak malasnye tag2 org ni..hehee.

    BalasPadam
  10. Letak ja mana2 blog yang cik aisha suka.

    BalasPadam
  11. Salam, sharifdez~ saya sudah sertai segmen ini..jemputlah ke blog saya di:>

    semerahcili.blogspot.com


    http://semerahcili.blogspot.com/2011/11/sahabar-sibersegmen-tambah-kenalan_10.html

    BalasPadam

Terima kasih baca entri ini. Sila tinggalkan komen.