Sahabat Terbaek Blog Sharifdez

Selasa, 4 November 2014

Furious 7 | Filem Aksi Penuh Dengan Deruman Enjin Kereta

0 teman memberi kata semangat.
Peminat tegar Fast And The Furious pasti ternanti-nanti filem terbaru ini iaitu Furious 7.  Jom layan video trailer ini.  Memang gempak...



-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o- 

Jumaat, 31 Oktober 2014

Kerja Part Time Online Dari Rumah Tanpa Modal | Income 25 Dolar Sehari

0 teman memberi kata semangat.
Bagaimana Mahu Buat Kerja Part Time
Dari Rumah Tanpa Perlu Sebarang Modal?


Assalamualaikum / Salam Sejahtera
Anda seorang suri rumahtangga?  Sering merasa bosan berada di rumah?  Ingin mencari kerja part time untuk membantu suami?  Ingin melakukan kerja part time hanya dari rumah kerana menjaga anak kecil?

Jika semua persoalan itu bermain di fikiran anda, Sharifdez ada satu peluang kerja part time untuk anda.  Kerja part time ini anda boleh lakukan secara online dari rumah atau di mana-mana sahaja asalkan mempunyai liputan internet.  Anda juga tidak perlu keluarkan sebarang modal untuk bermula.  BERMINAT???  Teruskan membaca entri di bawah ini...

Selasa, 28 Oktober 2014

Jeruk Mangga Asam Boi

0 teman memberi kata semangat.
Jeruk Mangga Asam Boi Jadi Kegemaran.


Fenomena baru makanan ringan rakyat Malaysia ketika ini, Jeruk Mangga Asam Boi.  Sharifdez pun belum cuba lagi.  Ramai juga blogger buat entri pasal Jeruk Mangga Asam Boi ne.

Sabtu, 25 Oktober 2014

Rambut Lurus Sempurna | Sunsilk Perfect Straight

0 teman memberi kata semangat.

Tampil cantik dengan rambut lurus sempurna, Sunsilk Perfect Straight.


Sharifdez suka perempuan berambut panjang dan lurus seperti video di bawah ni.

Ahad, 10 Ogos 2014

Kerja Sambilan Di Rumah | Income USD50 Sehari | Klik Iklan

8 teman memberi kata semangat.
Kerja Di Rumah Tanpa Modal - Klik Iklan

Salam Sejahtera.  Anda sedang mencari peluang kerja sambilan dari rumah?  Jika ya, Sharifdez ingin kongsikan beberapa sumber pendapatan dari internet.  Tiada sebarang kemahiran diperlukan.  Hanya perlu komitmen, kesabaran serta usaha berterusan.

Sumber Dari Google Image.

Peluang kerja online ini tidak menjanjikan pendapatan yang lumayan, hanya beberapa dollar sahaja sebulan.  Namun semakin lama anda lakukan kerja ini, income anda boleh mencapai $10 dollar sehari.  Berminat?  Baca seterusnya di bawah...


Isnin, 14 Julai 2014

Gol Pemusnah Mario Gotze | Jerman vs Argentina | Piala Dunia FIFA Brazil 2014

0 teman memberi kata semangat.
Jerman 1 - 0 Argentina.  Itulah keputusan penuh pertemuan antara Jerman dan Argentina.  Mario Gotze menjadi pemusnah impian Argentina di minit-minit terakhir perlawanan.  Wajah-wajah suram terus menyelubungi penyokong Argentina kerana melihat peluang untuk bangkit amat tipis.


Sabtu, 12 Julai 2014

OLDTOWN True White Coffee Bersama Chef Anis Nabilah | Video

0 teman memberi kata semangat.
Penemuan Kopi Sebenar bersama Chef Anis Nabilah | Oldtown True White Coffee.

Ada penggemar Oldtown White Coffee tak di sini?  Sharifdez bukan lah penggemar kopi, namun Oldtown White Coffee telah Sharifdez cuba dan rasanya agak unik.  Maklumlah jarang sangat minum kopi.  Rasa kali pertama tentu unik kan.


Rabu, 9 Julai 2014

Membeli Belah Dari Rumah | Tesco Delivery Lab | Delivery Man

0 teman memberi kata semangat.
Membeli barangan basah kini lebih mudah dengan Tesco Delivery Lab.

Sebelum Sharifdez buat entri ini, teringat kembali masa di bangku sekolah dulu.  Waktu tu Sharifdez diminta emak untuk tolong belikan barang dapur.  Jadi, pergilah Sharifdez ke kedai terdekat dengan rumah menaiki basikal.

Selepas memilih barangan dan ke kaunter untuk membuat bayaran, tauke kedai tu sedang berbual di telefon.  Terdengar perbualan tauke dengan seorang pelanggan sedang membuat pesanan barang.  Selepas perbualan tamat, serta merta tauke tersebut mencari pekerjanya dan menyerahkan secebis kertas.



Sabtu, 28 Jun 2014

Jualan IKEA Julai 2014 Kembali Lagi

0 teman memberi kata semangat.
IKEA kini sedang melakukan Jualan IKEA Julai 2014 bermula hari ini (28 Jun 2014) sehingga 6 Julai 2014.  Pelbagai barangan menarik dengan tawaran harga murah.  Info lanjut senarai produk Jualan IKEA Julai 2014, klik sini...


Selasa, 24 Jun 2014

Demam Bola | Piala Dunia Brazil 2014 | Stadium Astro

2 teman memberi kata semangat.
Demam bola kini melanda.  Bukan sahaja Malaysia, malah seluruh dunia telah dijangkiti oleh demam Piala Dunia ini yang datang setiap 4 tahun sekali.  Kedai-kedai mamak jadi tumpuan ramai orang berhimpun.  Sesekali terdengar sorakan "GOOOOLLLLL" yang memecah suasana malam hingga ke awal pagi.  Maka ramailah yang kurang bermaya ketika waktu kerja keesokan harinya.

Gambar dari web Stadium Astro

Sabtu, 21 Jun 2014

Buat Duit Dengan Klik Iklan | Clixsense

0 teman memberi kata semangat.
Salam Sejahtera.

Ada macam-macam cara dilakukan untuk buat duit tanpa perlu keluarkan modal.  Antaranya ialah buat duit dengan klik iklan.


Macam mana tu?  Video di bawah mungkin dapat beri sedikit gambaran kepada anda.

Selasa, 17 Jun 2014

Video Klip Ingatkan Dia | Wings | Album Menakluk Kosmos

0 teman memberi kata semangat.
Mengapa aku yang tidak setia, Mengapa akukah yang berdosa
   Mengapa aku mudah terlupa, Janji-janji kita kali pertama.

Layan sungguh lagu Ingatkan Dia dari album terbaru Wings - Menakluk Kosmos.  Sambil buat kerja sambil layan telinga. Hehehee.  Tapi dengar cerita ada kontroversi sebelum album Menakluk Kosmos ini dilancarkan...
oxoxoxoxoxoxoxo

Isnin, 16 Jun 2014

Jaga Dia Untukku | Siti Nurhaliza | Lirik Lagu

0 teman memberi kata semangat.
Tuhan Jaga dia untukku, Kala ku masih jauh,
Bagai menghitung resah berkepingan berderaian...

Itu antara lirik lagu baru Jaga Dia Untukku nyanyian Dato Siti Nurhaliza.  Sudah agak lama rasanya tak dengar suara merdu Dato Siti Nurhaliza di corong-corong radio.  Terubat rindu peminat untuk lagu baru ini.  Jom layan video lirik lagu di bawah ni...


Lirik Lagu Jaga Dia Untukku - Dato Siti Nurhaliza

Sabtu, 14 Jun 2014

Lindungi Si Kecil Dari Gigitan Nyamuk

0 teman memberi kata semangat.
Lindungi tidur Si Kecil kesayangan anda dari gigitan Nyamuk dengan Tiger Balm Mosquito Repellent Patch.  Tiger Balm Mosquito Repellent Patch mampu menghalang Nyamuk dari menghampiri Si Kecil.


Jumaat, 13 Jun 2014

Video Volkswagen Jetta | Pandu Uji Jetta

0 teman memberi kata semangat.
Pelancaran Volkswagen Jetta di Malaysia.


Jetta yang merupakan sebuah sedan saiz sederhana adalah model Volkswagen komponen terurai sepenuhnya (CKD) yang keempat selepas Passat, Polo Sedan dan Polo 1.6 dan dipasang di kilang DRB-HICOM di Pekan, Pahang.

Khamis, 12 Jun 2014

Video Huawei Ascend P7 | Harga

0 teman memberi kata semangat.
Huawei Ascend P7 telah dilancarkan di Malaysia pada 10 Jun 2014 lalu dengan harga saranan RM1499.  Telefon pintar Huawei Ascend P7 dikatakan ternipis di pasaran dengan ketebalan hanya 6.5mm.  Huhuhuu, makin lama makin canggih peranti mudah alih dihasilkan.


Sabtu, 7 Jun 2014

Blog Beautifulnara.Com | Error 503 Service Unavailable

0 teman memberi kata semangat.
Blog Beautifulnara.Com tidak dapat diakses ketika Sharifdez menaip entri ini.  Ada cerita sensasi lagi kontroversi yang tersangat panas agaknya sampai "Error".

Gambar Dari Google Image


Rabu, 4 Jun 2014

Pembukaan AEON Mall Alma Bukit Mertajam | 4 Jun 2014

0 teman memberi kata semangat.
AEON Mall Bukit Mertajam Kini Dibuka.
Salam Sejahtera. Terima kasih berkunjung ke Blog Sharifdez.
 
Sumber Gambar Dari Google Image

AEON Mall Bukit Mertajam dekat tempat Sharifdez tinggal sudah dibuka hari ni (4 Jun 2014). Macam tak percaya sahaja. Rasa seperti baru bulan lepas pembinaan dimulakan, sedar tak sedar dah buka pun AEON Mall ni.

Ahad, 11 Mei 2014

Video Klip Seratus Persen Cintaku | Mas Idayu ft WARIS dan Juzzthin

0 teman memberi kata semangat.
Salam Sejahtera.  (100 %) Seratus Persen Cintaku, Mas Idayu ft W.A.R.I.S. dan Juzzthin.  Macam mana Sharifdez boleh tak perasan lagu ni.  Ada pernah dengar lagu Seratus Persen versi baru ni tapi tak tahu pulak Mas Idayu berkolaborasi dengan W.A.R.I.S. dan Juzzthin.


Kalau anda pun tak pernah dengar lagu Seratus Persen Cintaku versi 2014 ni, jom layan video klip di bawah ni.

Sabtu, 10 Mei 2014

Koleksi Terhad Hello Kitty Circus of Life | McDonalds

0 teman memberi kata semangat.
Miliki Koleksi Terhad Hello Kitty Circus of Life | McDonalds

Hello Kitty Circus of Life.

Assalamualaikum / Salam Sejahtera

Ada tak rakan Sharifdez di sini yang hobinya suka kumpul koleksi Hello Kitty.  McDonalds bulan ini (Mei 2014) ada mengeluarkan beberapa rekaan baru Hello Kitty bertemakan "Circus of Life".


Kalau anda sukakan Hello Kitty, apa lagi.  Cepat-cepat dapatkan di McDonalds berhampiran tempat anda.  Dengar cerita setiap rekaan adalah terhad.  Jadi siapa cepat dia la yang akan dapat.

Khamis, 24 April 2014

Blog Kena Padam | Sedihnya

0 teman memberi kata semangat.
Adoi, blog kena padam lagi.

Usaha selama 2 ke 3 tahun punah macam tu sahaja.  Inilah masalah kalau namanya menumpang.  Senang-senang ja kena tendang kalau tuan kedaun dah tak suka.


Sejak hujung tahun 2009 Sharifdez berjinak-jinak dengan dunia blog ni, entah berapa banyak blog yang Sharifdez hasilkan berkubur macam tu sahaja.  Sudah la kata kunci yang Sharifdez gunakan tu banyak persaingan.  Bila dah hampir-hampir nak dapat berada pada kedudukan yang baik, tetiba sahaja blog tersebut dipadam.


Selasa, 25 Mac 2014

Video Klip Gadis Jolobu | Hattan feat WARIS | Lirik Lagu Gadis Jolobu

0 teman memberi kata semangat.
Poie tanyo omak poie tanyo uwan,
        Kok takdo kosompatan buleh tanyo kawan-kawan
Aktiviti bergurindam tolah lonyap dilupokan,
        “sebagai suatu warisan”


Jom layan video klip Gadis Jolobu gabungan Otai, Dato Hattan dan Rapper Negeri 9, WARIS (Rembau Most Wanted Yo).  Banyak unsur-unsur nasihat dalam lirik lagu Gadis Jolobu ni.

Sharifdez tak la faham sangat lirik lagu Gadis Jolobu ni, tapi boleh la sikit-sikit nak terbelit lidah dibuatnya, huhuhuu...

Sabtu, 22 Mac 2014

Angsa Hitam Beri Makan Ikan Koi | Video

0 teman memberi kata semangat.


Jom tengok video Angsa Hitam (Swan) beri makan Ikan Koi ni.

Haiwan yang tak diberi akal ni pun pandai berkongsi rezeki dari Ilahi.  Rezeki jika dikongsi akan makin bertambah.  Saham untuk akhirat juga.

Kita ni hamba Allah mengapa harus mempunyai sikap tamak.  Peringatan untuk diri sendiri juga.


Sebarkan video ini pada rakan-rakan.

Selasa, 18 Mac 2014

Buat Duit Online Tanpa Modal

0 teman memberi kata semangat.
Cara buat duit online tanpa modal.

Anda tercari-cari cara buat duit online tanpa keluarkan modal? Jika ya, Sharifdez mahu kongsikan satu laman web ini.  Pendapatannya tak seberapa pun.  Hanya beberapa dolar sahaja.  DOLAR?

Ya, dolar.  Ini adalah website dari luar negara.  Laman web ini adalah untuk kita dapatkan trafik ke blog.  Jika anda ahli yang aktif, anda boleh dapatkan sedikit imbuhan dengan aktiviti melayari internet.


Selasa, 25 Februari 2014

Tingkatkan Trafik Blog Sambil Buat Duit

1 teman memberi kata semangat.
Bagaimana cara nak tingkatkan
trafik blog sambil buat duit?

Anda ada blog?  Mahu tingkatkan trafik blog anda?  Bagaimana mahu buat duit sambil tambah trafik ke blog?  Jika ya, Sharifdez kongsikan satu laman untuk meningkatkan trafik blog anda sambil buat duit.


Sebenarnya, duit yang akan anda dapat tidak la banyak mana pun kerana laman web ini khas untuk tingkatkan trafik sahaja.  Duit yang akan anda terima hanya sebagai bonus sahaja kerana menggunakan servis percuma ini.

Jika anda mahukan trafik yang  lebih banyak, anda boleh UPGRADE keahlian atau ajak rakan-rakan blog untuk sama-sama gunakan website ini.


Sabtu, 22 Februari 2014

Beli Power Bank Murah | Diskaun 75 Peratus

0 teman memberi kata semangat.
Siapa mahu beli Power Bank dengan harga murah.  Diskaun diberi hingga 75 peratus.  Kedai mana yang beri diskaun sampai banyak macam ni ya.

Kalau anda buat tinjauan di kedai-kedai berhampiran tempat tinggal anda, mungkin tak akan jumpa Power Bank dengan diskaun sebegini.  Jadi, di mana nak beli Power Bank murah ni.


Jumaat, 14 Februari 2014

Lagu Baru Ainan Tasneem | Hanya PadaMu | Lirik Lagu Dan Video

0 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum / Salam Sejahtera

Anda minat dengan Ainan Tasneem.  Mesti minat, kan.  Kalau tak, anda tak kan datang baca entri ni, kan.  Tak pun anda tersalah masuk ke sini.  Tapi tak kisah la mana satu pun.  Terima kasih Sharifdez ucapkan dan selamat datang ke Blog Sharifdez jika anda kali pertama jejakkan 'Mouse' anda ke sini :)


Selasa, 7 Januari 2014

Sinopsis Filem Balistik | Jom Tengok Wayang

0 teman memberi kata semangat.
Jom tengok wayang cerita Balistik.

---------------------------
Saga : Dalam keadaan macam ne pun kau nak tangkap aku.
Nizam : Aku POLIS
---------------------------

Permulaan tahun 2014, dunia perfileman Malaysia akan dimulakan dengan penampilan Hero Filem Malaysia, Rosyam Nor.  Sekarang, produksi Balistik sibuk mempromosikan filem terbaru mereka yang akan menjengah ke panggung dalam beberapa hari lagi.