Sahabat Terbaek Blog Sharifdez

Selasa, 31 Disember 2013

Suri Rumah Pemenang RM1 Juta Cabutan Sijil Simpanan Premium 2013

0 teman memberi kata semangat.
Suri rumah berusia 77 tahun, Rokeah Mohd Sidek menangis kegembiraan bercampur takut apabila diumumkan pemenang RM1 Juta Cabutan Istimewa Sijil Simpanan Premium oleh Bank Simpanan Nasional, kelmarin (29/12/2013).

Mungkin inilah yang dikatakan 'rezeki terpijak'.  Ketika semangat kian luntur, dengan sedikit sokongan dari keluarga, penantian sekian lama akhirnya berbaloi juga.  RM1 Juta bukan mudah nak dapat dalam masa yang singkat, tapi kalau dah namanya rezeki tak kan ke mana. Betul tak?

Selasa, 24 Disember 2013

Video Kahwin Yuyu Zulaikha

0 teman memberi kata semangat.
Salam Sejahtera.  Anda ke blog Sharifdez ni mesti sebab anda suka Blogger Kupu-Kupu Kecik aka Yuyu Zulaikha, kan?


Rabu, 18 Disember 2013

Lirik Lagu Rindukanlah | Encik Mimpi | OST Playboy Itu Suami Aku

0 teman memberi kata semangat.
Rindukanlah | OST Playboy Itu Suami Aku

Rindu-rindukanlah Diriku Sepanjang Hari-Harimu
     Sayangku Ku Adalah Milikmu
Sayangku Adalah
     Milikmu Yang Kau Rindu..

As Salam.  Terima kasih berkunjung ke blog Sharifdez.  Nak tanya sikit ni, anda minat tak dengan drama bersiri Playboy Itu Suami Aku yang sedang ditayangkan di TV3 jam 7 petang tu.  Best tak cerita tu?

Sharifdez terlayan plak cerita Playboy Itu Suami Aku episode ke berapa entah, masa si lelaki bawa si perempuan ke tepi pantai waktu malam dan luahkan rasa cintanya.  Terlayan jiwang pulak time tu, hehehee.

Dalam cerita tu, kerap keluar lagu Rindukanlah.  Baru hari ni Sharifdez perasan lagu Rindukanlah ni OST untuk drama Playboy Itu Suami Aku.  Jadi, hari ni ada masa Sharifdez godek-godek tanya Pok Cik Google siapa yang nyanyikan lagu Rindukanlah ni.  Rupa-rupanya Encik Mimpi.

Siapa Encik Mimpi ni masih menjadi misteri.  Mengapa, kerana beliau menyembunyikan identitinya di sebalik topeng.  Macam penyanyi Bandi Amuk tu plak.  Boleh baca kisah Encik Mimpi di sini.

Oklah, jika anda minat jugak lagu Rindukanlah, jom hayati lirik lagu di bawah ni.  Nanti boleh nyanyi sama-sama bila dah keluar di pusat-pusat Karaoke.  Hehehee.  Layan kan jer lah...

Ahad, 15 Disember 2013

Yuyu Zulaikha Dah Kahwin | Tahniah

0 teman memberi kata semangat.
Selamat Pengantin Baru Yuyu Zulaikha

Rakan blogger yang sealiran dalam dunia blogger ni pasti sudah tahu si kecil molek Yuyu Zulaikha sudah berkahwin pada hari Jumaat lepas (13.12.2013).

Sharifdez sebagai salah seorang dari berpuluh ribu follower Yuyu Zulaikha di sini mengucapkan Selamat Pengantin Baru buat pasangan Yuyu Zulaikha dan suami Onejet, moga perkahwinan ini dilimpahi rahmat kebahagiaan hingga ke Jannah. Insha Allah.

Khamis, 5 Disember 2013

Kerja Sambilan Di Rumah | Tambah Pendapatan

0 teman memberi kata semangat.
Salam Sejahtera.

Kerja sambilan di rumah.  Bekerja di rumah kini menjadi satu trend terkini masyarakat Malaysia.  Di luar negara, bekerja di rumah sudah menjadi satu kebiasaan.

Tahap kehidupan yang semakin tinggi seiring dengan pembangunan pesat sedikit sebanyak memberi kesan pada pendapatan isi rumah rakyat Malaysia.  Mahu tidak mahu, kita terpaksa mencari alternatif baru untuk menampung pendapatan harian.

Bekerja Mengikut Keselesaan Anda Di Rumah

Sabtu, 30 November 2013

Rezeki Bulan November 2013 | Buat Duit Online

0 teman memberi kata semangat.
As Salam buat pembaca setia blog Sharifdez.

Sejak kebelakangan ini Sharifdez kurang aktif berbloging.  Jadi tak hairan lah kalau tidak banyak entri terbaru untuk dicoretkan di blog ini.  Maklumlah, banyak komitmen perlu diberi perhatian.  Jadi blog sedikit diabaikan.

Sumber Gambar Dari Google Image.
Namun yang seronoknya dengan berblogging ini, masih ada rezeki yang Allah berikan melalui blog ini.  Walaupun jumlahnya sedikit, nilainya besar untuk menampung keperluan hidup masa kini yang semakin meningkat.

Isnin, 25 November 2013

Ringankan Beban Mangsa Taufan Haiyan Bersama Nuffnang

0 teman memberi kata semangat.

Taufan Haiyan melanda Filipina

Beberapa minggu lepas, Filipina telah dilanda Taufan Haiyan.  Kesan yang ditinggalkan amat dasyat sekali.  Banyak rumah serta harta benda penduduk musnah dalam taufan berkenaan.

 Rakyat Malaysia yang prihatin dengan kesulitan yang menimpa saudara kita di Filipina pasti sedikit sebanyak akan sedaya upaya membantu mereka.  Sebagai blogger, Sharifdez juga ingin membantu sekadar termampu.  Mujurlah Nuffnang juga telah mengambil langkah untuk turut membantu mangsa Taufan Haiyan.


Sabtu, 23 November 2013

Kisah Cinta Yuyu Zulaikha Dan Onejet

0 teman memberi kata semangat.
As Salam.  Siapa pembaca Blog Sharifdez kenal dengan Yuyu Zulaikha Si Kupu Kupu Kecik tu.  Pasti yang selalu ke blog Yuyu Zulaikha sudah tahu beliau dah bertunang dan akan bernikah bulan hadapan.  Cantik tarikh yang di pilih, mudah nak ingat. (13.12.13)
 
Gambar Diambil Dari Blog Yuyu Zulaikha.  Sweet Sangat.
Pantas masa berlalu sekarang ni.  Bagaikan baru semalam Yuyu Zulaikha bertunang, sedar tak sedar akan bergelar isteri orang sedikit hari lagi.  Itulah orang cakap kan, kalau dah jodoh tak ke mana.  Bila sudah sampai masanya, di depan tok kadi bersatu jua.  Eh, betoi ka ayat tu. Kira ok lah.

Khamis, 7 November 2013

Cara Kurus Badan Dengan Cepat | Phyto Fiber

1 teman memberi kata semangat.
Memiliki bentuk badan kurus dan langsing menjadi impian setiap wanita, tidak kira yang masih bujang atau telah berkahwin.  Bentuk badan kurus dan langsing memberi lebih keyakinan pada wanita untuk memakai pakaian yang cantik.

Bagi yang telah berkahwin, badan langsing adalah sebagai penambat kasih sayang antara suami isteri ( betul tak abang-abang / kakak-kakak / adik-adik yang dah berkahwin tu ).

Isnin, 4 November 2013

Salam Maal Hijrah 1435H | 1 Muharram Detik Permulaan

0 teman memberi kata semangat.
Bismilla hirrahma nirrahim.  Dengan nama ALLAH Yang Maha Pemurah Lagi Maha Mengasihani.

Assalamualaikum / Salam Sejahtera

Salam Maal Hijrah 1435H buat anda pembaca Blog Sharifdez.  Terima kasih kerana menjadi sebahagian dari pembaca blog yang tidak seberapa ini.
 
Kredit image to I LUV ISLAM.COM
Sedar tak sedar, kita telah melangkah ke tahun baru Hirjah, Awal Muharram.  Moga kehadiran tahun baru ini kehidupan kita dilimpahi rahmat yang berterusan dari ALLAH S.W.T. Aminnnn…

Rabu, 30 Oktober 2013

Beli Online iPhone 5S | Lelong RM32 Ribu

0 teman memberi kata semangat.
Siapa mahu beli iPhone 5S.  Harga murah murah sahaja, RM32 ribu.  Ada berani, boleh angkut satu.  Hehehee.  Ini bukan gimik, tapi satu kebenaran.  Ada manusia di muka bumi ni sanggup berhabis duit semata-mata untuk miliki gajet idaman.



-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-o-
IPhone 5S Warna Emas Dilelong RM32,534

LONDON - Versi terbaharu telefon pintar iPhones 5S berwarna emas dijual di laman web lelongan eBay pada harga AS$10,100 (RM32,534), lapor sebuah akhbar kelmarin.  Telefon pintar keluaran firma Apple Inc. itu dijual pada harga lebih tinggi berbanding telefon pintar bersalut emas lain yang berada di pasaran.

Sabtu, 26 Oktober 2013

Diana Amir Sudah Berkahwin | Tahniah

0 teman memberi kata semangat.
Diana Amir, pelakon cantik berhijab semalam (25.10.2013) telah selamat disatukan dengan pasangannya  Mohd Habib Bullah A Rahman.  Majlis akad nikah mereka telah berlangsung di Masjid Tuanku Mizan Zainal Abidin, Putrajaya.  Minggu lalu, Diana Amir telah membuat sidang media untuk mengumumkan tarikh pernikahannya pada peminat.

 
Pada majlis itu Diana Amir menerima mas kahwin sebanyak RM1,000, senaskhah Al-Quran dan cincin. Hanya sekali lafaz, Diana Amir sah menjadi isteri Mohd Habib.

Tahniah diucapkan kepada pasangan Diana Amir dan Habib.  Selamat pengantin baru, moga kekal bahagia hingga ke Jannah.  Aminn..

Jom usha gambar majlis akad nikah mereka di bawah...

Selasa, 22 Oktober 2013

Program Buat Duit Di Internet Untuk Blogger

2 teman memberi kata semangat.

Cara mudah blogger buat duit di internet dengan blog.

Anda ada blog?  Anda ada pembaca setia?  Apa kata anda kongsikan peluang buat duit ini pada mereka.  Mereka dapat duit, anda pun boleh dapat duit juga.  Berminat nak tahu, teruskan bacaan anda…


Buat duit di internet.  Jika anda buat carian di Google atau Yahoo, pasti pelbagai program buat duit anda ditemui.  Lewat malam semalam (21.10.2013) Sharifdez terlihat satu pautan yang agak menarik dikongsikan seorang rakan Facebook.

Isnin, 21 Oktober 2013

Al Haq Yang Satu | Mawi feat AC Mizal | Video Klip | Lirik Lagu

0 teman memberi kata semangat.
Al Haq, lagu nyanyian Mawi dan AC Mizal yang sedang ngetop dimainkan di radio-radio tempatan.  Selalu anda dengar sahaja lagu Al Haq ( Yang Satu ) di radio tapi tak dapat hayati lirik lagu.  Hari ni Sharifdez letakkan lirik lagu Al Haq di blog ini beserta video klip yang baru dilancarkan di YouTube (15.10.2013).


Lepas ni boleh la nyanyi sekali di tempat kerja anda.  Layannn…


Lirik Lagu Al Haq ( Yang Satu )
-----------------------------------------

(AC Mizal)
Ya Allah berikanlah daku petunjuk,
Agar bisaku meneruskan hidupku,
Agar bisaku berjalan di jalan yang lurus,
Andainya ku bisa putarkan saat waktu,
Ku perbetulkan segala kesilapan lalu,
Andainya ku pernah melukakan hatimu,
Izinkan aku mengubati jiwa ragamu,
Segala-gala suka dan duka,
Tak pernah dapat ku lupa,
Daku manusia biasa, Dibawa dosa pahala,
Hidup di dunia cuma sementara,
Janganlah leka jangan terpedaya,
Antara kaca dan juga permata.

Rabu, 16 Oktober 2013

Cara Berniaga Di Facebook | 3 Formula Rahsia

0 teman memberi kata semangat.
3 formula rahsia berniaga di Facebook.


Bagaimanakah caranya untuk berniaga di Facebook?
Anda berniaga, ada produk hebat tetapi tidak tahu untuk melariskan produk anda.  Jangan risau kerana dua orang pakar pemasaran ini akan membantu melariskan jualan anda selepas ni.

Mereka ialah Saudara Syed Faiz dan Rahman Basri.

Tidak dapat dinafikan lagi, Facebook kini jadi medan peniaga-peniaga moden menjana keuntungan cara mudah.  Ada di antara mereka adalah golongan suri rumah yang hanya menjalankan perniagaan online secara sampingan.  Namun, keuntungan hasil kerja sambilan ini mampu membantu keluarga.

Guess Jeans X ANTM | CPUV Pertama Dari Nuffnang

1 teman memberi kata semangat.
CPUV pertama dari Nuffnang, Guess Jeans x ANTM.
 
Pic diambil dari Facebook Guess
Salam Sejahtera.  Jika anda mempunyai blog dan meletakkan banner Nuffnang, pastinya anda menantikan CPUV selain CPC.  Penantian sekian lama akhirnya tiba juga.

Guess Jeans x ANTM, itulah CPUV pertama sangkut di Blog Sharifdez.  Alhamdulillah, syukur.  Tak putus-putus rezeki dari Allah untuk hamba-Nya yang hina ini.  Moga anda yang membaca entri ini juga dilimpahi Allah dengan rezeki yang bertingket-tingket. Aminnn…

Sabtu, 12 Oktober 2013

Si Cantik Wawa Zainal Sudah Kahwin | Video

0 teman memberi kata semangat.
Wawa Zainal, pelakon Malaysia cantik berlesung pipit sudah berkahwin.  Peminat-peminat cinta hati Wawa Zainal pasti ramai yang kuciwa bila dapat tahu berita mengejutkan ni. 


Patutlah ramai buat carian Wawa Zainal di Blog Sharifdez.  Rupanya pasal pernikahan Wawa Zainal dengan Aeril Zafrel.  Pasangan sama cantik, sama padan.  Sharifdez jadi wartawan tak bertauliah hari ni, godek-godek di internet terjumpa entri di bawah ni.

Kalau anda belum tahu kontroversi pernikahan Wawa Zainal dan Aeril Zafrel, boleh baca dan tonton video pengakuan pernikahan mereka di bawah.

Rabu, 9 Oktober 2013

Rezeki Melimpah Ruah Di Internet

0 teman memberi kata semangat.
Alhamdulillah Syukur, ada rezeki hari ni…

Itu sahaja yang dapat Sharifdez ucapkan setiap kali buka email.  Sekurang-kurangnya ringan la sedikit beban bulan ini.  Lepas la nak bayar bil broadband, elektrik, air dan beli sedikit barangan dapur. 



Untung Allah gerakkan hati untuk buat Blog Sharifdez ni.  Terima kasih juga pada hamba Allah yang telah membuka mata ini untuk terjebak dalam dunia bloging.  Sharifdez pun telah lupa siapa hamba Allah tu.  Moga-moga Allah limpahkan juga rezeki ke atasnya.  Juga pada mereka yang telah membeli panduan-panduan, ebook serta pelbagai macam tawaran yang terselit di blog ini, moga ilmu yang diperolehi membuka rezeki yang melimpah ruah pada anda. 

Isnin, 30 September 2013

Rokok Naik Harga | 30 September 2013

1 teman memberi kata semangat.
Harga rokok naik lagi hari ini (30 September 2013).  Kenaikan harga rokok sebelum ini adalah pada 3 Jun 2013.  Pada perokok tegar, berita ini pastinya sedikit sebanyak meresahkan.  Baru sahaja mengatur perbelanjaan bulanan akibat harga petrol naik tempoh hari.  Kini terpaksa merangka semula perbelanjaan bulanan akibat harga rokok naik RM1.50


Kenaikan harga rokok perlulah diikuti dengan membenteras perdagangan rokok haram.  Kenaikan ini tidak memberi makna jika kerajaan terpaksa pula menanggung kos Kementerian Kesihatan untuk kempem anti rokok nanti.  Semua tahu rokok membahayakan kesihatan.  Rokok seludup lagi lah merbahaya kerana tidak tahu kandungan apa yang dimasukan ke dalam rokok tersebut.  Fikir-fikirkan…

Ahad, 29 September 2013

Ujian Penilaian Kelas KAFA (UPKK) 2013 | Jadual Peperiksaan

0 teman memberi kata semangat.
Jadual peperiksaan Ujian Penilaian Kelas KAFA (UPKK) Sekolah Agama 2013.

Minggu ini ( 30 September hingga 3 Oktober 2013 ) ada adik-adik yang akan mengambil UPKK.  Diharap adik-adik telah membuat persiapan rapi.  Sokongan dan dorongan ibu bapa juga perlu.  Tidur awal malam ini untuk bangun awal dengan semangat untuk menjawab kertas peperiksaan UPKK nanti.


Di bawah adalah Jadual Peperiksaan UPKK [Sumber].  

Khamis, 26 September 2013

Beli Online Samsung Galaxy Note 3 | RM1200

0 teman memberi kata semangat.
Samsung Galaxy Note 3 kini hadir lagi dengan beberapa fungsi baru, terutamanya memfokuskan kepada sokongan penggunaan S-Pen. Ia dilengkapi skrin bersaiz 5.7-inci Super AMOLED HD, dilengkapi Android 4.3 Jelly Bean, cip pemprosesan empat-teras 2.3GHz, dan dilengkapi kamera 13-megapixel. Ia turut membawakan beberapa fungsi baru, termasuk ScrapBook dan juga MyMagazine.


Di Malaysia, Galaxy Note 3 ditawarkan pada harga RM2399, dan ditawarkan dengan sokongan rangkaian LTE. Tiada perancangan untuk peranti versi 3G untuk pasaran Malaysia buat masa ini. – Amanz.my 


Mahu beli Samsung Galaxy Note 3 dengan harga RM1200?

Selasa, 24 September 2013

Kerja Sambilan Di Rumah | Part Time Job

0 teman memberi kata semangat.
Anda sedang mencari kerja sambilan tanpa perlu keluarkan modal sesen pun.  Jika jawapan anda ‘YA’, Sharifdez ada satu laman web untuk dikongsikan pada anda.  Jika anda pernah datang ke blog ini, pasti anda sudah tahu laman web yang Sharifdez maksudkan.


Jika ini adalah kali pertama anda berkunjung ke sini, tahniah Sharifdez ucapkan.  Laman web yang ingin Sharifdez kongsikan ini mungkin dapat membantu meringankan beban kewangan anda setiap bulan.  Jika anda adalah suri rumah sepenuh masa, ambil lah peluang ini untuk membantu meringankan beban keluarga.

Selasa, 17 September 2013

Dapat Duit RM100 Dari JobDiRumah

0 teman memberi kata semangat.
Assalamualaikum / Salam Sejahtera

Hari ini (17.9.2013) Sharifdez dapat duit lagi dari Kliks Solution.  Duit ini adalah komisen kerana membantu mempromosikan laman web JobDiRumah.Com di Blog Sharifdez.  Komisen kali ini agak banyak berbanding komisen sebelum-sebelum ni.



Alhamdulillah syukur, rezeki rahmat pemberian dari Ilahi yang Maha Pemurah.

Jika tak salah perkiraan, ini mungkin komisen ke 13 dari JDR.  Komisen kali ini Sharifdez terima pada hari cuti hujung minggu yang lalu (15.9.2013).  Memandangkan hari cuti, mungkin ramai yang mengambil kesempatan membuat carian di internat untuk mencari kerja part time.

Isnin, 16 September 2013

Bisnes Dari Rumah Tanpa Modal

0 teman memberi kata semangat.

Bagaimana cara berniaga dari rumah tanpa modal?

Adakah persoalan ini bermain di fikiran anda.  Jika anda mencari penyelesaian untuk masalah ini, mungkin panduan dari saudara Najib Asaddok ini dapat merungkaikan permasalahan anda.

Anda ingin berniaga tetapi tiada modal.  Dropship adalah salah satu jalan penyelesaian  selain daripada membuat pinjaman bank.


Dropship konsepnya mudah. Dropship ialah teknik pembekalan di mana kita sebagai penjual tak perlu simpan stok tetapi bila ada pembelian dari pelanggan kita, pembungkusan akan dibuat oleh pembekal dan mereka terus menghantar kepada pelanggan kita. Sebagai penjual kita mendapat keuntungan dari perbezaan harga jualan kita dan harga borong dari pembekal.  Mari kita lihat dengan lebih jelas.

Ahad, 15 September 2013

Pesta Bola Merdeka Malaysia vs Myanmar 2013 | Video Gol

0 teman memberi kata semangat.
Video Jaringan Gol Malaysia vs Myanmar di perlawanan akhir Pesta Bola Merdeka 2013.  Keputusan penuh Malaysia 2 – 0 Myanmar.  Jutaan tahniah buat semua pemain Malaysia.  Hadiah bermakna buat peminat setia bola sepak Malaysia.


Jom saksikan 2 jaringan gol perlawanan Malaysia vs Myanmar.

Khamis, 12 September 2013

Kejadian Tembak Menembak Di Tesco Cheng

0 teman memberi kata semangat.
Gambar lokasi kejadian tembak menembak yang berlaku di Tesco Cheng, Melaka.

 Salam sejahtera.  Hari ini balik dari kerja dan masuk ke blog ini, Sharifdez terpandang satu carian yang masuk ke blog ini iaitu ‘sayangi melaka kejadian tembak tesco cheng terkini’.  Seperti biasa Sharifdez akan cuba buat carian serupa.  Di bawah adalah hasil yang Sharifdez temui.


Kes tembak menembak telah berlaku di Tesco Cheng hari ini.  Di bawah Sharifdez salin semula dari blog ‘PhatCorner’.

--------------------ox0xo--------------------

Maklumat awal.

Isnin, 9 September 2013

Cara Buat Duit RM100 Sehari | SSN Network

0 teman memberi kata semangat.
Bagaimana mahu buat duit RM100 sehari dari internet?

Hari ini Sharifdez bawakan topik pasal buat duit online lagi.  Dah bosan dengar pasal buat duit online di Blog Sharifdez ni, kan.  Kalau ya, mesti poket anda selalu penuh.

Baiklah, kalau anda jenis yang ‘hujung bulan pecah duit tabung’ atau ‘selongkar laci cari duit syiling’, mungkin laman web ini boleh bantu anda mengurangkan beban kewangan setiap bulan.

Jadi Reseller SSN Network

Rabu, 4 September 2013

Video Klip Takkan Terpisah | Black Mentor

0 teman memberi kata semangat.
Lagu terbaru dari Black Mentor, Takkan Terpisah.  Pertama kali dengar lagu Takkan Terpisah ni, Sharifdez dah tangkap lentok.  Suara unik dari Black sendiri membuatkan lagu ini cepat meresap ke dalam jiwa.  Buah tangan untuk peminat Black.


--------------------ox0xo--------------------
Lirik Lagu Takkan Terpisah - Black (OST Jodoh Itu Milik Kita)

Andainya kau tahu
Apa yang ada di dalam hatiku
Tersimpan takkan pernah berubah

Andainya kau tahu
Apa maksudku lafazkan cintaku padamu
Dengan cara yang berbeda
Oh mengapa seharusnya kita masih bersengketa

Isnin, 2 September 2013

Harga Petrol RON95 Naik 20 Sen | 3 September 2013

0 teman memberi kata semangat.
Video Pengumuman Kenaikan Harga Petrol RON95.

Salam sejahtera.  Mungkin ramai yang telah tahu tentang kenaikan harga petrol RON95 sebanyak 20 Sen ini, kan.  Kalau yang tak tahu, mari baca dan lihat sendiri pengumuman dari Perdana Menteri.



--------------------ox0xo--------------------
PUTRAJAYA : Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak pada Isnin mengumumkan kenaikan harga minyak RON95 dan diesel sebanyak 20 Sen bermula tengah malam ini (3 September 2013).  Ini merupakan salah satu langkah rasionalisasi subsidi oleh kerajaan, kata beliau dalam sidang akhbar di sini, Isnin.

Pada masa ini kerajaan menanggung subsidi sebanyak 83 sen seliter bagi RON95 dan RM1 seliter bagi diesel, kata Najib yang juga Menteri Kewangan.

Jumaat, 23 Ogos 2013

Cara Nak Murah Rezeki | Rahsia Rezeki Melimpah | Seru Rezeki

0 teman memberi kata semangat.
Rahsia murah rezeki, melimpah ruah dan mengalir deras dalam kehidupan.

Bismillahirrahmanirrahim.  Segala puji bagi Allah, pemerintah sekelian alam.

Assalamualaikum pada pengunjung Blog Sharifdez.  Perkongsian kali ini bakal merubah aliran rezeki anda menjadi lebih lancar dalam kehidupan.

Rezeki Yang Berlimpahan
Antara Tanda Keberkatan


Bayangkan kita mempunyai rezeki melimpah ruah yang lebih daripada mencukupi. Semakin diagih, semakin rezeki mengalir deras dalam hidup kita. Duit tidak putus melimpah masuk ke dalam akaun bank kita. Semakin banyak peluang yang membantu kita untuk menjana pendapatan yang halal dan diberkati Allah.

Ahad, 11 Ogos 2013

Video Gol Malaysia VS Barcelona | 10 Ogos 2013

0 teman memberi kata semangat.
Video jaringan gol Malaysia menentang Barcelona.

Salam sejahtera.  Ada tak yang terlepas menyaksikan perlawanan persahabatan antara Malaysia vs Barcelona sebentar tadi.

Perlawanan yang agak menarik juga dipamirkan pasukan Harimau Malaya.  Paling menarik jaringan jarak jauh Amri Yahya pada minit ke 17 yang menggegar jaring Barcelona. Memang puas hati Malaysia dapat hasilkan 1 gol.

Perlawanan separuh masa kedua kureng sebab tak banyak serangan yang dapat dilakukan Malaysia.  Perlawanan persahabatan antara Malaysia dan Barcelona berkesudahan 1 berbalas 3.

Jom lihat video jaringan gol keseluruhan perlawanan.



Sumber : beritaon9.com


Like sebagai tanda sokongan.

Sabtu, 27 Julai 2013

Video Nahas Kereta Api Laju Di Sepanyol

1 teman memberi kata semangat.
Kecelakaan kereta api di Sepanyol.

Assalamualaikum / Salam Sejahtera.

Semalam (25 Julai 2013) tengok berita di tv ada satu nahas kereta api tergelincir.  Memang kecelakaan tu sangat buruk.  Banyak nyawa yang terkorban.  Anda ada tengok tak berita tersebut.  Ada satu video CCTV yang terakam kecelakaan itu.
 
nahas kereta api di Sepanyol

---------------ox0xo---------------
Angka Nahas Kereta Api Di Sepanyol Meningkat 77 Orang

SANTIAGO DE COMPOSTELA: Angka kematian nahas kereta api tergelincir dari landasan dekat Santiago de Compostela pada lewat malam Rabu meningkat kepada 77 orang.  Kira-kira 143 orang lagi dilaporkan cedera.

Terdahulu, anggota penyelamat mengeluarkan 65 mayat dari bangkai kereta api itu.  Namun empat lagi mangsa yang berjaya dikeluarkan disahkan meninggal di hospital.

Isnin, 22 Julai 2013

Malaysia XI VS Chelsea | Video Jaringan Gol | 21 Julai 2013

0 teman memberi kata semangat.
Perlawanan persahabatan Pilihan Malaysia XI lawan Chelsea 21 Julai 2013 ini diadakan di Stadium Shah Alam.  Pasti ada yang sudah tahu keputusan perlawanan antara Malaysia XI VS Chelsea ni, kan.

Malaysia XI vs Chelsea
Pada yang belum tahu, Malaysia tewas pada Chelsea dengan jaringan 1 gol berbalas 4.  Tapi OK lah juga dapat 1 gol.  Pada pandangan Sharifdez, pemain mungkin keletihan sebab bermain di bulan Ramadhan.

Apa-apa pun, memang terbaeek lah tengok video jaringan-jaringan gol dalam perlawanan semalam.  Jom layan video jaringan gol perlawanan antara Malaysia XI vs Chelsea yang berkesudahan 1 - 4.




P/S : Chelsea Chelsea.

Jumaat, 19 Julai 2013

Buat Duit Online Tanpa Modal | Income RM10k

3 teman memberi kata semangat.
Bagaimana mahu buat duit di internet tanpa modal?  Affiliate lah jawapannya.

Assalamualaikum / Salam Sejahtera

Buat duit online tanpa modal.  Mungkin kedengaran agak mustahil.  Tapi bagi Sharifdez, dunia internet tanpa sempadan ini mampu memenuhi segala keinginan anda.  Sharifdez berani potong kuku menyatakan memang ada cara untuk buat duit online tanpa modal.  Hehehee.
 
Sumber dari Google Image
Sharifdez berani nyatakan Affiliate adalah cara mudah untuk buat duit online tanpa modal kerana Sharifdez sendiri sudah merasai income dengan affiliate.  Tak perlu keluar modal pun.  Cuma buat satu entri SEO di blog ini dan tunggu trafik masuk.  Jika ada yang berminat dengan produk yang Sharifdez promote, adalah income yang akan masyuk.

Ahad, 14 Julai 2013

Buat Duit Tanpa Modal | Komisen Ke 10 JDR

0 teman memberi kata semangat.
Kelebihan buat duit tanpa modal di internet.  Dapat duit lagi dari JDR.

Assalamualaikum / Salam Sejahtera.

Selamat datang pengunjung Blog Sharifdez.  Sharifdez nak bercerita pasal duit lagi. Mesti anda juga nak duit kan. Alhamdulillah, rezeki dari Allah di bulan puasa.  Inilah salah satu kelebihan buat duit tanpa modal di internet.  Hari ini Penang cuti sempena Hari Jadi Yang Di-Pertuan Negeri Pulau Pinang.

Berbalik kepada soalan di atas “Kelebihan Buat Duit Tanpa Modal”.  Apa kelebihannya.  Tentu sekali rezeki tidak disangka-sangka.  Seperti hari ini Sharifdez cuti.  Jadi,  awal-awal pagi lagi dah online.  Bila buka gmail, terlihat email seperti ini, “Tahniah, anda dapat komisen”.  Tersenyum lebar lah dibuatnya.  Alhamdulillah.

Ini adalah komisen ke 10 dari JDR menjadikan jumlah keseluruhan komisen RM220.  Bagaimana komisen ini dijana?  Inilah salah satu kebaikan SEO. Entri yang Sharifdez post di blog ini dengan kata kunci ‘Kerja Di Rumah Tanpa Modal’ terus kekal di laman pertama Google.

Sabtu, 6 Julai 2013

Video Klip Kalau Aku Kaya | Altimet ft Awi Rafael | Lirik Lagu

0 teman memberi kata semangat.
Kalau aku kaya,  Hari hari hari raya,
    Bil-bil jiran keluarga,  Aku belanja selamba
Kalau aku kaya,  Aku beli segalanya,
    Bungkuskan semua,  Hadiahkan pada mama.

---------------ox0xo---------------
 

Bosan pulak malam minggu ni.  Layan Youtube terjumpa video klip terbaru Kalau Aku Kaya nyanyian Altimet dan Awi Rafael.  Pertama kali dengar lagu ni kalau tak salah ketika pencalonan baru Muzik-Muzik TV3 tempoh hari.

Jumaat, 5 Julai 2013

Buat Duit Cara Mudah Di Internet

1 teman memberi kata semangat.
Adakah terdapat cara mudah untuk buat duit di internet.  Hakikatnya memang sukar untuk buat duit mudah di internet.  Namun begitu, ada ramai mereka di luar sana sudah berjaya menghasilkan duit hanya menggunakan teknologi internet.
 

Baiklah, hari ini Sharifdez kongsikan pada anda satu laman web untuk buat duit cara mudah di internet ini.  Tapi sebelum tu, anda perlulah mempunyai blog.  Tidak kira lah blog peribadi, blog perniagaan atau blog pelbagai info.  Facebook dan laman sosial yang lain pun boleh juga.

Isnin, 1 Julai 2013

Cara Mudah Promosi Produk Clickbank

1 teman memberi kata semangat.
Salam sejahtera dan selamat datang.

Bagaimana cara mudah promosi produk Clickbank.

Adakah anda sedang mempromosikan produk Clickbank.  Jika ya, Sharifdez kongsikan satu laman web untuk anda promosikan produk Clickbank pilihan anda.
 

Sudah agak lama Sharifdez tidak promosikan Clickbank.  Jadi 2 hari lepas, Sharifdez gunakan semula laman web ini untuk melakukan promosi.  Tidak disangka, banyak juga trafik yang dapat dari laman ini.
 

Cermin Mata Transition | Cerah Boleh Bertukar Gelap | Testimoni

0 teman memberi kata semangat.
Transition cermin mata bertukar menjadi gelap bila terkena cahaya matahari.

Nak cerita pengalaman menggunakan cermin mata transition. Cermin transition ni mahal juga kosnya. Saya buat hari tu untuk cermin sahaja harganya RM600 lebih. Itu termasuk rabun silau dengan kos yang paling murah. Belum termasuk frame. Transition ni cermin yang akan bertukar menjadi gelap bila terkena cahaya. Ianya nipis, ringan dan tak mudah bercalar.
 

Mata saya memang tak tahan kena panas. Bukan sebab silau sahaja tapi ada selaput yang timbul di bahagian mata putih. Ianya akan terus merebak jika terkena panas.

Ahad, 30 Jun 2013

Kelantan VS JDT | Video Jaringan Gol Norfarhan | Final Piala FA 2013

0 teman memberi kata semangat.
Tahniah buat skuad ‘The Red Warriors’.  Kemenangan ini pastinya memberi kepuasan besar pada penyokong setia ‘The Red Warriors’.

Kelantan vs JDT.  Stadium Nasional Bukit Jalil menjadi saksi kemenangan Kelantan dalam merebut Piala FA 2013.  Dengan kemenangan itu, sekali gus  pasukan Kelantan berjaya mempertahankan kejuaraan sama yang diraih musim lalu.
 

Jaringan di awal perlawanan oleh Norfarhan memberi tekanan buat JDT.  Strategi JDT juga kelihatan tidak menjadi.

Jom lihat video jaringan gol sulung perlawanan Piala FA oleh Norfarhan.


kredit : mysumber.com

Rabu, 26 Jun 2013

Buat Duit Online Tanpa Modal

4 teman memberi kata semangat.
Bagaimana cara buat duit online tanpa perlu keluar modal?

Pastinya persoalan ini pernah bermain di fikiran anda.  Jika ya, website yang ingin Sharifdez kongsikan hari ini mungkin dapat membuka fikiran anda bagaimana untuk 'Buat Duit Online Tanpa Modal'.
 

Tapi sebelum itu, anda masih perlu keluarkan modal untuk dapatkan ilmu buat duit online tanpa modal ini.  Bukan mudah untuk seseorang itu berkongsi rahsia beliau buat duit secara online.  Ini mungkin boleh menutup rezekinya di masa hadapan apabila banyak persaingan.

Namun percayalah dengan berkongsi ilmu yang baik, apabila tertutupnya satu punca rezeki akan terbentang lagi 10 pintu rezeki untuk mereka.

Berapa modal ilmu yang anda perlu keluarkan untuk memiliki ilmu ini.  RM199 sahaja.  Anda berani?  Jika ya, teruskan membaca.

Sabtu, 22 Jun 2013

Video Klip Bila Orang Dah Benci | Saleem

1 teman memberi kata semangat.
Video Klip Saleem Bila Orang Dah Benci

Bila orang dah benci;  Tiada guna ku nanti;
Lebih baik ku pergi;  Pergi membawa diri…

Bila orang dah benci;  Tinggal aku sendiri;
Orang pun dah tak suka;  Dikenang pun tak guna…

Tentu anda selalu dengar lirik lagu di atas, kan.  Sharifdez pun selalu juga dengar lagu ‘Bila Orang Dah Benci’ ni.  Memang sangat mendalam maksudnya.  Lagu Saleem ni memang menusuk ke jiwa.
 

Mereka yang pernah melalui saat-saat sukar dalam percintaan, lagu ‘Bila Orang Dah Benci’ ini pasti membuat air mata mereka menitis.

Selasa, 18 Jun 2013

Kerja Dari Rumah Online | Bukti Dapat Duit

3 teman memberi kata semangat.
Kerja dari rumah secara online terbukti boleh dapat duit.  Sharifdez sendiri sudah dapat lebih dari RM100 melalui laman web ni.
 

Di bawah ni pula pautan bukti pendapatan salah seorang yang telah berjaya dengan kerja dari rumah secara online.  Pembayaran adalah dalam mata wang US.


Dengan hanya dua job, saudari Wawa mampu jana USD 65 bersamaan RM195.  Bayangkan jika anda mampu jana pendapatan seperti ini setiap hari.  Pendapatan 4 angka sebulan adalah tidak mustahil.

Bayaran dibuat ke akaun Paypal.  Anda boleh hubungi sendiri saudari Wawa melalui email tertera untuk kepastian.

Syarat kelayakan adalah mempunyai kemahiran asas komputer, memahami bahasa Inggeris dan mampu menyelesaikan tugas dalam masa yang ditetapkan.

Berminat untuk kerja dari rumah secara online?



Rabu, 12 Jun 2013

Belajar Buat Biskut Raya | Kuih Tradisional

1 teman memberi kata semangat.

Mahu belajar buat biskut raya tradisional?

Salam sejahtera.  Terima kasih berkunjung ke blog ini.  Anda mesti ke sini sebab nak belajar buat kuih raya, kan.  Maklumlah, tak sampai lagi sebulan, kita akan mula berpuasa dan kemudian menyambut hari raya pula.

“Sebut sahaja tentang biskut tradisional, pasti terbayang akan biskut samprit, bahulu, bangkit kelapa, dahlia dan sebagainya. Kini biskut tradisional mendapat sambutan hangat dari ramai orang. Buktinya , harga biskut tradisional adalah jauh lebih tinggi dari biskut-biskut moden.

Mungkin kerana membuat kuih tradisional memerlukan kepakaran tinggi. Walaupun bahan-bahan yang diperlukan agak sedikit dan kosnya memang murah tetapi untuk menghasilkan biskut tradisional yang sedap dan bermutu tinggi adalah sukar. Meskipun lambakan buku resepi menyediakan resipi-resipi biskut tradisional, ternyata membuatnya bukanlah semudah disangka.
 

Setiap kali menjelang hari raya, selain hidangan tradisi seperti lemang, ketupat dan lain-lain, aneka biskut tradisional dan moden tradisional merupakan juadah popular menjadi pilihan. Sama ada tradisional mahupun moden, setiap satunya tetap memiliki keistimewaan”.

Isnin, 3 Jun 2013

Cara Mudah Dapat Duit Tanpa Modal | Komisen Baru JomNiaga.Com

0 teman memberi kata semangat.
Cara mudah Sharifdez dapat duit tanpa keluarkan modal dengan JomNiaga.Com

Salam sejahtera.  Hari ni Sharifdez nak cerita pasal dapat duit lagi.  Kalau anda dah pernah dapat duit dari JomNiaga, mungkin apa yang Sharifdez nak kongsi ini sudah anda ketahui.  Jika anda baru pertama kali dengar pasal JomNiaga, sila beri perhatian.
 

Mengapa?  Kerana jika anda berjaya kuasai Jomniaga, mahu tidak mahu anda terpaksa dapat duit setiap 2 minggu dari laman web ini.  Ya, sebelum ni Sharifdez ada buat 1 entri pasal JomNiaga.  Jika ada masa, anda boleh baca melalui pautan di bawah.

Ahad, 2 Jun 2013

Pahang VS Johor Darul Takzim | 1.6.2013 | Video Jaringan Gol

0 teman memberi kata semangat.
Pertemuan Pahang menentang JDT semalam telah terjawab.  Kemenangan yang mengecewakan semua penyokong Pahang.  Namun itulah lumrah permainan bola sepak.  Ada yang menang, ada yang kalah.  Terimalah dengan hati terbuka.  Lepas ni boleh cuba lagi (^_^).
 

Perlawanan bola sepak Pahang VS JDT semalam (1.6.2013) berkesudahan 2 gol berbalas 1.  Namun JDT menang secara agregat 2-2, menang atas jaringan gol di tempat lawan.

Jom saksikan video jaringan gol Pahang VS JDT (2 - 1)


Dengan kemenangan ini Johar Darul Takzim akan bertemu Kelantan pada 29 Jun 2013 nanti di perlawanan akhir Piala FA.  Kita lihat keputusannya nanti.


Kategori : Bola Sepak

Jumaat, 31 Mei 2013

Rezeki Bulan Mei 2013 | Blog Buat Duit

0 teman memberi kata semangat.
Alhamdulillah, syukur atas rezeki kurniaan dari Ilahi.

Cara buat duit dengan blog.  Bagaimana buat duit dengan blog.
Panduan buat duit dengan blog.  Teknik buat duit dengan blog.
 

Kemungkinan beberapa kata kunci di atas telah membawa anda ke entri ini.  Mungkin juga anda datang dari bloglist rakan-rakan Blog Sharifdez.  Hanya anda sahaja yang tahu.

Jika anda datang ke sini mencari maklumat tentang cara buat duit dengan blog, Sharifdez akan kongsikan serba sikit ilmu yang Sharifdez kutip sepanjang 2 tahun menjadi blogger.  Sharifdez bukanlah otai, namun bak kata orang, ‘pengalaman ilmu paling berharga’. Betul tak.