Sahabat Terbaek Blog Sharifdez

Rabu, 30 Januari 2013

Servis Tambah Like Fan Page | Buat Duit Dengan Facebook

0 teman memberi kata semangat.
Sedang tercari-cari cara untuk
meningkatkan like Fan Page perniagaan anda?

Assalamualaikum / Salam Sejahtera

---------------oxOxo---------------

“Bisnes Terpaksa Huru-hara” (Testimoni 1)
Setiap kali mendapat tunjuk ajar daripada Amirul, bisnes saya sentiasa huru-hara. Banyak SMS dan panggilan yang masuk, untuk pelanggan tempah produk saya. Setiap nasihat daripada beliau begitu berharga. Terima kasih kerana memberi tunjuk ajar kepada saya. - Jack Khalid

“RM200 Dalam Masa 60 Minit!” (Testimoni 2)
Dengan bantuan Amirul Hafiz, saya berjaya menghasilkan jualan berganda-ganda dalam tempoh kurang 60 minit (1 jam). Teknik pemasaran Facebook yang beliau kongsikan sangat berkesan. Pelaburan saya berbaloi 10 kali ganda. - Andaraya

“Baru terima payment borong dari Sabah!” (Testimoni 3)
I baru je terima payment borong terus dari Sabah & sales sangat-sangat laju sekarang… Di blog i pun i lihat traffic singgah dari luar negara, singapore la , us dalam Malaysia Johor, Kelantan dan ramai lagi… Thank you so much!. - Dhiya
---------------oxOxo---------------

Ramai yang sudah tahu, facebook mampu menjadi lubuk menjana pendapatan lumayan.  Namun begitu, tidak ramai yang tahu teknik atau strategi yang betul untuk buat duit dengan facebook.

Rakan saya, Amirul Hafiz tampil untuk membantu menyelesaikan masalah anda.  Amirul merupakan usahawan internet sepenuh masa yang menjana pendapatan 100% dari internet.

Selasa, 29 Januari 2013

Kutipan Tiket Filem Juvana

0 teman memberi kata semangat.
Berapa kutipan tiket filem Juvana?

Sudah hampir seminggu filem Juvana ditayangkan.  Agak-agak berapa kutipan tiket yang dah berjaya dikutip?  Sebelum ni drama Juvana mendapat sambutan hangat di TV3.  Bagaimana dengan sambutan filem Juvana pula.

----------oxOxo------

Filem 'Juvana' ternyata sebuah karya yang dinanti-nanti peminat filem tempatan apabila berjaya menarik penonton ke pawagam sehingga berjaya mencapai kutipan RM1.7 juta dalam masa empat hari tayangan. Filem arahan Faisal Ishak yang mula ditayangkan di pawagam seluruh Malaysia dan Brunei pada 24 Januari lalu memberi perkembangan positif bagi tahun ini selepas  kemerosotan kutipan filem-filem tempatan pada tahun lalu.

Isnin, 28 Januari 2013

Buat Duit Dengan Blog | Nuffnang CPC

3 teman memberi kata semangat.
Betul ka boleh buat duit dengan blog.  Tak percaya lah.

Assalamualaikum / Salam Sejahtera.

Buat duit dengan blog memang tidak asing lagi dengan kehidupan seorang blogger tegar.  Dari blog lah seorang blogger itu mencari pendapatan untuk menampung kehidupan.

Kalau anda datang ke sini sebab nak cari tips atau cara buat duit dengan blog, ini bukan tempatnya.  Maaf la ya sebab Sharifdez sendiri masih tercari-cari tips atau teknik buat duit dengan blog ni.

Gambar sekadar hiasan.  Kan best kalau betul.

Ada sesetengah blogger cakap sangat mudah buat duit dengan blog ni. Tapi ramai di kalangan blogger berkata susah nak buat duit.  Mungkin ada cara-cara rahsia yang disembunyikan oleh otai blogger yang mampu menjana ratusan, malah ribuan ringgit setiap minggu.

Ahad, 27 Januari 2013

Farm Transit Ayam Laga Penang | Promosi Blog

0 teman memberi kata semangat.
Ayam Laga Penang | Farm Transit

Assalamualaikum / Salam Sejahtera.

Anda penggemar Ayam Laga?  Sharifdez ada sebuah blog yang ingin Sharifdez promosikan di sini.  Dulu masa kecik, keluarga Sharifdez ada juga memelihara ayam di sekitar rumah.  Tapi bukan Ayam Laga.  Hanya Ayam Kampung sahaja.

Teringat lagi masa fenomena Ayam Serama melanda.  Sharifdez pun tak terkecuali nak pelihara juga.  Balik dari sekolah, sibuk bermain dengan Serama. Tapi itu semua dulu.  Sekarang kawasan lapang sekitar rumah dah tak ada.  Semua dah didirikan rumah.

Ok, lupakan pasal Serama seketika sebab entri ni pasal Ayam Laga. J

----------oxOxo----------
Farm Transit Ayam Laga Penang
 

Sabtu, 26 Januari 2013

Sepi Di Malam Minggu | Bosan

1 teman memberi kata semangat.
Bosan betul la, tak ada ka perkara menarik nak buat malam minggu ni.

Assalamualaikum / Salam Sejahtera.

Malam Minggu – Hari yang ditunggu-tunggu kebanyakan orang.  Pasti banyak aktiviti yang dirancang bersama rakan-rakan atau teman masing-masing.

Orang berkeluarga akan bawa keluarga bersiar-siar atau membeli belah di pasaraya.  Pasangan pengantin baru pula sibuk membuat persiapan untuk bersanding atau sedang pikir tempat nak berbulan madu. [Bestnya J]

Muda mudi pula sedang rancak berbual sambil lepak-lepak di ‘port’ masing-masing.  Bergelak ketawa sampai nak pecah perut bila sesuatu topik perbualan melucukan.


Jumaat, 25 Januari 2013

Rozita Ibrahim | Sendayu Tinggi | Majalah Niaga | Percuma

2 teman memberi kata semangat.
Rozita Ibrahim – Ratu Empayar Sendayu Tinggi.

Assalamualaikum / Salam Sejahtera

Siapa yang tidak kenal dengan Puan Rozita Ibrahim, pengasas produk kecantikan dan kesihatan, Sendayu Tinggi.  Bagi anda yang mementingkan kesihatan dan kecantikan, nama Rozita Ibrahim dan Sendayu Tinggi tentu tidak asing lagi.


----------oxOxo----------
Pada usianya yang menjangkau 47 tahun dan mempunyai lapan anak, Rozita memiliki susuk tubuh yang mampu menimbulkan rasa cemburu dalam kalangan anak dara.

Seorang yang sangat berdedikasi dalam membina empayar perniagaan, wanita ini sanggup bersengkang mata dan hanya tidur tiga jam setiap malam untuk menghasilkan formulasi produk kecantikan dan kesihatan, Jamu Ratu Malaya.

Jauh Ke Syurga | Ana Raffali | Video | Lirik Lagu

1 teman memberi kata semangat.
Video dan Lirik Lagu Jauh Ke Syurga - Ana Raffali.

Jauh Ke Syurga – Itulah tajuk lagu baru dari Ana Raffali.  Buah tangan terbaru tahun 2013 untuk peminat setia Ana Raffali.


----------ox0xo----------
Boleh tahan juga sedap lagu terbaru Ana Raffali yang baru kami dengar. Liriknya juga menurut Ana, merupakan satu doa, dan yang menarik doa dalam lagu. Sesuai dengan imej Ana yag kini bertudung, lagu ini mendoakan hasrat seorang isteri yang ingin jodoh bersama suami berpanjangan dan berterusan hingga ke syurga. Till Jannah, kalau ikut trend di Twitter.

Ana yang berkahwin dengan kawan baiknya, Ahmad Aznaim Abdullah Februari tahun lepas, baru-baru ini turut mengakui masih menantikan kehadiran anak untuk menyerikan kehidupan mereka berdua.

Khamis, 24 Januari 2013

Salam Maulidur Rasul 1434 Hijrah

1 teman memberi kata semangat.
Hari ini (24 Januari 2013) adalah hari yang amat bersejarah di dalam Islam.  Marilah kita bersama-sama berselawat ke atas Rasullullah, Nabi Muhammad S.A.W.


Hari keputeraan Nabi Muhammad S.A.W. dilahirkan pada hari Isnin 12 bulan Rabiul Awal 12 Rabiul Awal Tahun Gajah bersamaan dengan 23 April 571. Nabi terakhir yang diutus oleh Allah Subhanahu Wataala. (kredit)


Tema peringkat kebangsaan
WASATIYYAH TONGGAK KESATUAN UMMAH


B.S. : Selamat bercuti dan salam Maulidur Rasul 1434H.

Ahad, 20 Januari 2013

Sahabat | Najwa Latif ft Sleeq | Syamkamarul | Video Klip

2 teman memberi kata semangat.
Video Klip Sahabat – Najwa Latif

Kau lah yang di situ, Setia menunggu ku
    Kau lah yang satu, Menjadi sahabatku

ASSALAMUALAIKUM / SALAM SEJAHTERA


Sahabat - Rakan atau teman yang paling rapat dengan kita.  Sahabat tidak semestinya terdiri dari rakan-rakan kita.  Ahli keluarga kita juga boleh menjadi sahabat kita.

Tentu seronok kan mempunyai sahabat yang dapat memahami dan menemani kita di kala suka dan duka.

Seminggu dua ni Sharifdez kerap dengar lagu Sahabat nyanyian Najwa Latif di radio Sinar FM.  Semakin hari rasa syiok  pula layan lagu Sahabat ni.  Memandangkan esok cuti, malam ni Sharifdez godek-godek kat Youtube.  Rupanya video klip sahabat dari Najwa Latif ni dah lama di upload di YouTube.

Jom hayati lirik lagu dan video klip Sahabat dari Najwa Latif ft Sleeq di bawah.

Ahad, 13 Januari 2013

Blogger Terbaik Malaysia | SEO

1 teman memberi kata semangat.
Siapa blogger terbaik pilihan rakyat Malaysia.

Assalamualaikum / Salam Sejahtera.

Menjadi yang terbaik di antara yang terbaik pasti jadi idaman setiap insan.  Tidak kira di mana sahaja peringkat, sama ada kecil atau besar, rendah atau tinggi.

Di peringkat sekolah, jadi cikgu terbaik atau pelajar terbaik.  Di sektor pekerjaan pula jadi pekerja terbaik.  Tidak terlepas juga dalam dunia hiburan, jadi artis terbaik.


Apabila jadi yang terbaik, pastinya ada sesuatu balasan atau ganjaran yang akan diterima.  Adat la di dalam dunia ini.  Bila jadi yang terbaik, pastinya ada yang menyukai kita.  Tidak kurang juga yang akan cuba menjatuhkan kita.

Sabtu, 12 Januari 2013

Anugerah Juara Lagu 27 | Video Penuh

0 teman memberi kata semangat.
Video Penuh Anugerah Juara Lagu 27.

Assalamualaikum / Salam Sejahtera.

Sudah seminggu rupanya Anugerah Juara Lagu (AJL) ke 27 telah berlalu.  Banyak juga kejutan dan kontroversi yang dicetuskan ketika acara Anugerah Juara Lagu 27  berlangsung.

Antara yang menjadi tumpuan ialah ketika Adira didukung Aaron Aziz.  Gamat suasana malam itu.  Pasti ramai yang cemburu.  Baik peminat Adira mahu pun peminat Aaron Aziz.


Kejutan paling besar tentu sekali kemenangan tidak disangka Aizat yang mendendangkan lagu Terukir Di Bintang milik Yunalis Zarai aka Yuna.

Ahad, 6 Januari 2013

Anugerah Juara Lagu 27 | Live Streaming

1 teman memberi kata semangat.
Live Streaming Anugerah Juara Lagu 27 

Malam kemuncak Anugerah Juara Lagu (AJL) 27 telah tiba.  Malam ini (6 Januari 2013), kita akan menyaksikan penganugerahan kepada juara di antara juara lagu.


Malam ini 12 finalis akan berentap di pentas Anugerah Juara Lagu 27.  Selepas kemenangan besar Hafiz membawakan lagu hitsnya ‘Awan Nano’ tahun lalu, lagu manakah pula yang bakal dinobatkan sebagai juara kali ini?

Jangan lepaskan peluang untuk menonton persembahan hebat lagi memukau daripada 12 artis berkumpulan dan solo secara langsung dari Stadium Putra, Bukit Jalil bermula jam 9.00 malam ini.


Sabtu, 5 Januari 2013

Ceramah Ustaz Azhar Idrus | Malam Tahun Baru 2013 | Video

0 teman memberi kata semangat.
Ceramah Ustaz Azhar Idrus pada malam Tahun Baru 2013

Ustaz Azhar Idrus kini menjadi satu fenomena baru dalam masyarakat Islam di Malaysia.  Pada sambutan Malam Tahun Baru 2013, puluhan ribu menghadiri ceramah Ustaz Azhar Idrus di Dataran Kemerdekaan Shah Alam.

Pada malam sambutan tersebut, ada beberapa personaliti turut serta dalam ceramah Ustaz Azhar Idrus.

Rabu, 2 Januari 2013

Yuyu Zulaikha Dah Bertunang | Hancur Hati

5 teman memberi kata semangat.
Hah, Yuyu Zulaikha dah bertunang. Biar betul.  Baru hari tu Sharifdez berangan-angan nak kawin dengan Yuyu Zulaikha.  Tup tup dah bertunang rupanya si kecil molek Yuyu Zulaikha ni.  Huhuhu, hancur hati ini.

Apa boleh buat.  Sudah sampai jodoh Yuyu.  Sharifdez pasrah.

Gambar ini diculik dari Facebook Yuyu Zulaikha. :)
 
Assalamualaikum.  (Huh, sampai tak sempat nak bagi salam).

 Haahaahaa.  Apa lah Sharifdez ni.  Emo lebih pulak.  Padahal Yuyu Zulaikha tu bukan kenal pun dengan Sharifdez.  Nak jenguk blog Sharifdez ni pun belum tentu lagi.

Sharifdez tak tahu pun Yuyu Zulaikha dah bertunang.  Sharifdez dapat tahu pun sebab keyword di bawah ni.