Sahabat Terbaek Blog Sharifdez

Ahad, 28 Ogos 2011

Risaunya : Apa Motif Mereka Buat Carian Google Sebegini.

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia.

Sedar tak sedar kita sudah di penghujung Ramadhan.  Tentu ramai yang sedang sibuk menghiasi kediaman masing-masing, kan.  Kaum lelaki sibuk memasang langsir dan mengemas rumah. *ada ka yang buat keja tu. Golongan hawa pula tak menang tangan di dapur nak siapkan biskut raya lagi tujuh ke lapan baling. ( :

Anda pula bagaimana?  Dah selesai mengemas dan menghiasi rumah atau menunggu di saat-saat akhir.  Nak ambil mood raya la katakan.  Bila terdengar takbir sambil layan lagu-lagu raya yang makin rancak dimainkan di radio dan tv sekarang ni, kan.

Dalam sibuk nak menyambut raya, sempat la Sharifdez buka sekejab blog ni. Bila tengok pada Feedjit Live, banyak pula pelawat dari luar Malaysia masuk ke blog ni.  Tapi yang membuatkan Sharifdez risau, kenapa pelik sangat carian yang mereka buat.



Hanya gunakan angka 6 dan 9.  Ini kod ka atau apa.  Takut juga Sharifdez jika ini salah satu cara mereka nak hack blog atau laman web.  Ada sesiapa yang tahu?

Apakah rahsia disebalik angka 6 dan 9 ni?  Mungkinkah jawapannya ada di bawah ini.

696666999999666999999666666966666966666696666666669666696666696
696669999999969999999966669696666966666696666666696966696666696
696666999999999999999666696669666966666696666666966696699999996
696666669999999999996666966666966966666696666669666669696666696
696666666699999999666666999999966966666696666669999999696666696
696666666666999966666666966666966966666696666669666669696666696
696666666666699666666666966666966999999699999969666669696666696

Nak tahu rahsianya.

Cuba anda tekan Ctrl + F, kemudian tekan 6 atau 9.

Kalau masih tak jelas, anda boleh lihat di sini.


Harap-harap ini lah yang mereka sedang cari tu. PEACE…
.

5 ulasan:

  1. harap2 itulah yg maereka maksudkan...setakat hack z pe lagi, takut ada mesej ancaman agama yg kita bimbangkan...selamat hari raya...

    BalasPadam
  2. @CikGu Ma Moga-moga dijauhkan.

    Selamat hari raya juga untuk Cikgu.

    BalasPadam
  3. i love Allah. :)

    p/s : selamat hari raya sharif ! =)

    BalasPadam
  4. @Cik Baju Kurung Selamat Hari Raya juga buat Cik Baju Kurung.

    BalasPadam
  5. wow...blog sharifdez dah terkenal di mata dunia...

    BalasPadam

Terima kasih baca entri ini. Sila tinggalkan komen.