Sahabat Terbaek Blog Sharifdez

Khamis, 15 Mac 2012

Cara Dapat Trafik Blog (Facebook).

Assalamualaikum Dan Salam Sejahtera.

Anda baru mempunyai blog?  Nak tahu bagaimana cara dapatkan trafik ke blog anda dari Facebook?  Sharifdez akan tunjukkan caranya.  Mudah sekali. 

Tapi, sebelum tu anda perlu SMSkan pin top up Maxis RM10 ke 0125396XXX dahulu.  Heheheee, gurau ja.

Sumber dari Google Image.

Kalau nak dapatkan trafik dari Facebook, kena lah buka akaun dahulu.  Kalau dah ada, bagus.  Seterusnya, apa yang anda perlu lakukan ialah buat satu laman Fanpage. 


Selepas mempunyai Fanpage, tugas anda yang seterusnya adalah memberitahu pada rakan-rakan blogger (seperti yang sharifdez lakukan ini).

Jika rakan anda ‘Like’ laman Fanpage anda, secara tidak langsung akan membantu mempromosi blog anda.  Jadi, dalam sedikit masa lagi anda akan melihat limpahan trafik dari Facebook ke blog anda.  Mudah kan. (ya ka mudah J)

Terima kasih membaca.
Kalau anda ada Facebook, tolong Sharifdez like ya. TQ.

2 ulasan:

  1. ahahaha liked, all the best~

    BalasPadam
  2. info yg sgt berguna,boleh jga download teknik percuma ini untuk naikkan trafik di blog anda,harap dpt mebantu,:)
    http://www.psikologitrafik.com/hop.php?ref=man1213

    BalasPadam

Terima kasih baca entri ini. Sila tinggalkan komen.