Sahabat Terbaek Blog Sharifdez

Jumaat, 2 Mac 2012

Statistik Blog Bulan Februari 2012.

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Statistik blog? Ada tak blogger yang dah post pasal statistik blog untuk bulan februari 2012 yang lalu?  Kalau belum, luangkan seketika masa untuk membuat sedikit kajian ke atas blog anda.  Mungkin anda akan menemui kekuatan tersendiri pada blog anda.

Sumber gambar dari Google Image.

Dengan membuat sedikit kajian, anda mungkin akan tahu pembaca blog anda terdiri dari golongan yang mana.  Dengan itu akan memudahkan anda membuat entri yang lebih berkualiti lagi untuk pembaca blog anda (wah, ayat skima abis J ).

Ok, kalau berminat anda boleh gunakan tajuk entri seperti di atas. “Statistik Blog Bulan Februari 2012”.  Bukan apa, Sharifdez sekadar mahu melihat kekuatan SEO blog anda.  Adakah dengan menggunakan tajuk tersebut blog anda akan berada di laman pertama carian Google.  Nanti boleh Sharifdez terjah blog anda melalui Google.

Bercerita pasal statistik blog, Sharifdez nak tunjuk la sedikit statistik untuk B.L.O.G. S.H.A.R.I.F.D.E.Z. ni.


Bulan lalu blog ini telah menerima 2332 kunjungan dimana 3287 halaman telah dibuka.  Ini bermakna ada pengunjung yang sudi membaca entri2 yang lain dalam laman blog ini.  Pendapatan yang telah berjaya diperolehi dari blog ini adalah RM5 000.  Hehehee, ini auta ja, diulang, auta a.k.a tipu ja ni.  Blog ini bukan blog perniagaan.  Ini blog biasa2 ja.


Kebanyakan pengunjung blog datangnya dari carian samada melalui carian Google, Yahoo, atan lain-lain carian yang ada.

Kalau blogger2 Otai tengok statistik blog ni mesti gelak guling2 punya.  Pengunjung ratus ribu ok lah jugak nak menunjuk.  2 ribu pengunjung pun dah nak kecoh satu dunia.

Sekadar mencari kepuasan tersendiri dalam dunia blog ini a.k.a syok sendiri.  Hehehee.


‘Like’ jika suka entri syok sendiri ini.

4 ulasan:

  1. sebenarnya satu kepuasan tgk perkembangan blog sendiri...:)

    BalasPadam
  2. tulis blog bukan sebab nak bagi blog otai respect kan.. so tak kisahlah kalau traffik tak banyak sekalipun.. yang penting self satisfaction tu

    BalasPadam
  3. betul tu... kita berblog sebagai sharing is caring...

    semoga kita sama-sama mendapat manfaat bersama...

    p/s : suka baca blog orang sebab dapat menimba ilmu kehidupan

    BalasPadam

Terima kasih baca entri ini. Sila tinggalkan komen.