Sahabat Terbaek Blog Sharifdez

Khamis, 30 Jun 2011

Cipta Entri Gempak Baru Trafik Masyuk : Jom Jenjalan Bersama Sharifdez.

Assalamualaikum dan salam sejahtera warga blogger seMalaysia. Dah tidur ka? Sharifdez tak dapat nak lelapkan mata. Tak tahu kenapa.

Semalam Sharifdez ada buat satu entri berkenaan follower. Tak sangka ramai yang memberi respon dan teguran. Terima kasih sudi tinggalkan komen yang membina. Secara jujur, Sharifdez akui, entri yang mantap menjadi satu daya penarik untuk seseorang follow blog kita.

ENTRI.

Bercakap ja pasal menghasilkan entri atau artikel, ramai yang dah angkat tangan, termasuklah Sharifdez. Mana tidaknya, sebaik sahaja jejari ni menyentuh papan kekunci, idea pun sama-sama terkunci. “ Apa aku nak taip ni? “ Mesti anda juga pernah menghadapi masalah yang sama, kan.

Bagi sesetengah blogger pula, ilham tu tiba-tiba mencurah-curah. Bagaikan mendapat satu semangat dan momentum untuk menghasilkan entri yang sering dinanti-nantikan pembaca setia. Namun kemudian, senyap kerana sudah ketandusan idea.  Pernah kan terjadi pada anda.

Sumber dari Google Image.

Tidak dinafikan, entri menarik akan membuatkan seseorang follow blog kita serta mampu juga menaikkan trafik blog. Bila entri menarik, follower bertambah, trafik pun akan masyuk dengan sendirinya. Anda setuju tak dengan pendapat Sharifdez ni. Diharap dapat tinggalkan komen nanti, ok.

JOM JENJALAN ( BLOGWALKING )

Bercakap pasal follower, Sharifdez nak ajak anda jenjalan sekejab ke blogger terbaik teman-teman kita ni. Kalau ada entri-entri yang menarik kat blog mereka, boleh la follow. Boleh la juga naikkan trafik sikit di blog mereka. Jom Jenjalan.

* tekan “Ctrl+klik” untuk buka new window.

1. http://dnoerleyza.blogspot.com/
2. http://thisisasmahusnalife.blogspot.com/
3. http://raymemoirz.blogspot.com/
4. http://ahmadzolizwan.blogspot.com/
5. http://idamira.blogspot.com/
6. http://sleypo.blogspot.com/
7. http://raimavalo.blogspot.com/
8. http://inibukansuperman.blogspot.com/
9. http://abglan.com/
10. http://pjstory.blogspot.com/
11. http://alifharis.blogspot.com/
12. http://sinchanteletubies.blogspot.com/
13. http://emydiaz3.blogspot.com/
14. http://mrsasrafovics.blogspot.com/
15. http://adrianaizat.blogspot.com/
16. http://imbobome.blogspot.com/
17. http://dillazaini.blogspot.com/
18. http://kedondonglikat.blogspot.com/
19. http://iedaimmi.blogspot.com/
20. http://yukitokunisaki.blogspot.com/

Lagi senarai blog, klik sini.

“ JOM SUPPORT BLOG SHARIFDEZ “

Blog anda tersenarai? Tekan “Ctrl+F”, kemudian masukkan url blog anda.

Blog anda tersenarai tak kat atas tu? Kalau ada, harap sudi bantu Sharifdez pula. Macam mana, boleh?

Blogger Terbaik Bloglist 9

1. Buat satu entri bertajuk “ Jom Terjah Blogger Terbaik Bersama Sharifdez “

2. Letak gambar di atas dan linkkan ke entri ni.

3. Nyatakan no anda dalam senarai di atas jika perlu.

4. Kalau rajin buat la sedikit ulasan pasal blog ni ya.

Itu sahaja. Jika ramai pengunjung yang datang dari blog anda, mungkin blog anda pula akan terpilih untuk berada di “ Blogger Terbaik “ selama 1 minggu. Terima kasih follow blog sharifdez.


Nota : Tak sabaq nak senaraikan blogger terbaik untuk diterjah rupanya.  Patut tak boleh tidur.  Hehe.

18 ulasan:

  1. thanks kerana sudi senaraikan blog kawe!! :)

    http://imbobome.blogspot.com/2011/06/jom-terjah-blogger-terbaik-bersama.html

    BalasPadam
  2. yeahhh..
    bole..dlm 2 hri
    nnti sy buat ok..
    maaf sbb bcuti slme 2 hri..:)

    maceh2....wahh...rse mcm dpt award..
    jasamu amat ku kenang..

    :)

    BalasPadam
  3. thanks. blog sy tersenarai dalam top 20.

    BalasPadam
  4. salam dear

    thanx sbb sudi senaraikan blog akak dan menjemput akak dlm list blogger terbaik ..:)

    http://iedaimmi.blogspot.com/2011/06/jom-terjah-blogger-terbaik-bersama.html

    BalasPadam
  5. betull..kadang2 dalam seminggu tu tak tahu langsung nak buat entry ape..tapi kadang2 dia boleh datang laju je..haha..

    BalasPadam
  6. bro, sy tagged kamu..cube click ok

    http://blogcomotmomot.blogspot.com/2011/06/contest-blog-paling-comel.html

    BalasPadam
  7. pernah jugak rasa camtuh masa mula-mula blogging, tak tahu nak tulis ape.. :D

    BalasPadam
  8. tme kasehhh yeee Sharifdez ! terkejut jugak asenye ade dlm list tu. ti i pomote blog u back later in my next entry okay. ;)

    BalasPadam
  9. Wah... thank you... terkezut jugak tengok... tgh nk buat entry psl ur blog...... thanks... (^^)

    BalasPadam
  10. waaahh x sngka tersenarai..thank eh sebab sudi list blog kita..terharu^^

    BalasPadam
  11. yeah :) malam ni mau buat entry~~ thanx shafridez~~

    BalasPadam
  12. bro , thanx promote my blog , rmai tros follower , haha ,

    BalasPadam
  13. http://raimavalo.blogspot.com/2011/07/siapa-tak-appreciate-followers-oii.html

    sorry lambat, raima ada mslah dgn wireless rumah T.T

    BalasPadam
  14. Blog saya no 5 :) wink2...thankz awak :) terima kasih banyak2..nti sy review awak ye kat blog sy..nanti dah siap entry..sy bgtahu :)

    BalasPadam
  15. yeahhh...

    da wat new entry..heheheh

    http://mrsasrafovics.blogspot.com/2011/07/jom-terjah-blog-terbaek-bersama.html

    BalasPadam
  16. http://syoknye-layanonline.blogspot.com/ visit radio n tv online syoknye

    BalasPadam
  17. Wahh klik sini klik sini klik sini , bnyk nya rakan .. :D

    BalasPadam

Terima kasih baca entri ini. Sila tinggalkan komen.